مدیرکل:  حدود ۶۰ درصد از پست سازمانی محیط‌زیست مازندران خالی است

نوشهر - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران از کمبود نیرو به عنوان چالش مهم این مجموعه یاد کرد و گفت: در حال حاضر ۵۸ درصد از ردیف‌های پستی محیط‌زیست مازندران خالی است.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز دوشنبه در حاشیه افتتاح ساختمان محیط بانی روستای منجیر در بخش کجور شهرستان نوشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که برای پر کردن این پست های سازمانی باید ۲۶۰ نیروی جدید جذب شود تا بتوان حفاظت از محیط زیست را به سطح معمول ارتقاء داد.

وی علت مهم اضافه نشدن پاسگاه های محیطبانی در مازندران با وجود گستردگی مناطق حفاظت شده را ناشی از کمبود نیرو دانست و گفت : متاسفانه به علت کمبود نیرو و اضافه نشدن پاسگاه طبق استاندارد ، فشار کاری مضاعفی به نیروهای موجود وارد می شود.

ابراهیمی کارنامی افزود : با توجه به کمبود نیرو ترجیح می دهیم ساختمان های محیطبانی موجود را بهسازی و بازسازی کنیم و در مواقع اضطراری مکان هایی را به عنوان جان پناه در نظر بگیریم.

مدیرکل محیط‌زیست مازندران تعداد پاسگاه های فعال محیطبانی استان را ۵۰ واحد اعلام کرد و گفت : با توجه به قرار داشتن بیشتر ساختمان های محیطبانی در نقاط سخت گذر ، دور افتاده و دارای بارش های زیاد ، تعمیرات و بازسازی هر ساله آنها ضروری است ولی اعتبارات ما جوابگوی این نیاز نیست.

وی از فرسودگی و کمبود ناوگان حمل و نقل هم به عنوان چالش دیگر محیط زیست مازندران یاد کرد و افزود : وسایل نقلیه محیط زیست بسیار فرسوده و دارای میانگین سنی بیش از ۱۳ سال هستند.

ابراهیمی کارنامی گفت : هر پاسگاه حداقل به یک دستگاه وسیله نقلیه جدید مناسب و کمک دار نیاز دارد و این وضعیت برای بعضی از پاسگاه ها که حوزه عملیاتی گسترده تری دارند به دو دستگاه وسیله نقلیه می رسد و بر این اساس دستکم به ۶۰ دستگاه وسیله نقیله جدید کمک دار نیاز داریم.

وی با اشاره به قوانین حوزه محیط زیست و عضویت ایران در بیشتر کنوانسیون های بین المللی ، افزود : به خاطر همین چالش ها با مشکل ضمانت اجرایی قوانین و مقررات کنوانسیون های بین المللی مواجه هستیم به نحوی که هم اکنون تعدادی از محیط بانان ما محکوم به قصاص شده و امنیت شغلی آنها به خطر افتاده و به تبع آن بر انگیزه نیروها نیز تاثیر گذاشته است.

این مسوول گفت : محیط زیست مازندران جزو معدود استان های کشور است که به خاطر شرایط خاص زیست محیطی و چالش های حقوقی که با آن مواجه است ، در تمامی ادارات شهرستانی آن یک کارشناس حقوقی حضور دارد ولی برای حمایت جدی تر از محیطبانان نیازمند کمک و تعامل ویژه دستگاه ها هستیم.

وی افتتاح ساختمان محیطبانی منجیر در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی را نتیجه همت مردم و تشکل های مردم نهاد و دستگاه های دیگر عنوان کرد و خاطرنشان کرد : قرار است از این واحد سایر دستگاه ها همچون نیروهای منابع طبیعی و نیروی انتظامی به صورت موقت استفاده کنند تا بتوانیم با راه اندازی این واحد حفاظتی که در یک منطقه محروم و دور از دسترس قرار دارد ،حاکمیت قانون را بهتر اعمال کنیم.

مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲۰ درصد از مساحت استان را مناطق حفاظتی تشکیل می دهد. با وجود زیست ۵۰۰ گونه جانوری در اراضی حفاظتی استان، حدود یک سوم از آنها را گونه‌های در خطر انقراض و یا حمایتی تشکیل می دهد. 

این میزان تراکم جانوری و گونه های در معرض انقراض در مازندران در حالی است که کمتر از  ۳۰۰ محیطبان حفاظت از این مناطق را بر عهده دارند. به عبارتی به طور میانگین سهم هر محیط بان حفاظت حدود دو هزار  هکتار از اراضی حفاظت شده است.

  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha