۱۹ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۳۳
کد خبرنگار: 1343
کد خبر: 84642919
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دوران دانشجویی  سابقه کاری می‌شود

۱۹ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۳۳
کد خبر: 84642919
دوران دانشجویی  سابقه کاری می‌شود

تهران- ایرنا- در گزارش روزنامه ایران می‌خوانیم: تحصیل طبق قانون شغل محسوب نمی‌شود اما دانشجویان با پرداخت حق بیمه اندکی می‌توانند همین دوران را جزئی از سوابق کاری خود تبدیل کنند؛ سازمان تأمین اجتماعی و وزارت علوم اخیراً تفاهمنامه‌ای به امضا رسانده‌ که قرار است پوشش بیمه برای دانشجویان را توسعه دهد.

در ادامه گزارش روزنامه ایران در ۱۹ بهمن آمده است: بیمه تأمین اجتماعی برای دانشجویان براساس بخشنامه ۶۸۵ امور فنی بیمه شدگان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شد اما عدم اطلاع‌رسانی در این زمینه موجب شده بود که از جمعیت ۳.۲ میلیونی دانشجویان تا تیر ماه سال‌جاری فقط ۱۱ هزار نفر از این امکان بهره‌مند شوند. در این بخشنامه مقرر شده بود که به منظور تعمیم و گسترش پوشش بیمه به آحاد جامعه دانشجویان دانشگاه‌ها با ارائه کارت دانشجویی معتبر بر اساس درآمد مبنای پرداخت حق بیمه که از ۱/۱ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نخواهد بود، از تاریخ ۳۱ شهریور سال ۹۷ مشمول مقررات مربوط به قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته‌اند.

براساس این بخشنامه چنانچه دانشجو صرفاً به تحصیل اشتغال داشته و تحت تکفل قانونی پدر یا مادر باشد، بهره‌مندی وی از خدمات درمانی سازمان به تبع والدین، همزمان با بیمه‌پردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) با رعایت سایر شرایط مقرر امکان پذیر خواهد بود.

تفاهمنامه‌ای برای پوشش حداکثری بیمه دانشجویی

حالا اخیرا، سازمان تأمین اجتماعی کشور در تفاهمنامه‌ای با سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمهیداتی را در نظر گرفته تا دانشجویان استفاده حداکثری از این بیمه نامه داشته باشند.
براساس آماری که سیدمیرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ارائه می‌دهد در شرایط فعلی از میان بیش از سه میلیون دانشجوی کشور، تنها حدود ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند که عدد بسیاری کمی است اما با استفاده از ظرفیت این تفاهم، افراد تحت پوشش افزایش خواهد یافت.

موسوی اظهار داشت: یکی از رویکردهای راهبردی سازمان تأمین اجتماعی افزایش سطح تسهیل‌گری است و بر همین اساس تلاش شده تا خدمات مختلف سازمان از جمله طرح بیمه دانشجویان به‌صورت غیرحضوری انجام شود. لذا مطابق این طرح دانشجویان به شکل کاملاً غیرحضوری می‌توانند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.


 بیش از سه میلیون دانشجوی بدون بیمه

 بر اساس آمار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در سراسر کشور هستند که این جمعیت در زمان تحصیل در دانشگاه که از دو سال تا ۱۲ سال می‌تواند ادامه داشته باشد؛ عمدتاً فاقد پوشش بیمه‌ای هستند. مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید: بیمه دانشجویان یکی از طرح‌های سازمان تأمین اجتماعی است که در مسیر فراگیری جامعه تحت پوشش و در قالب برنامه‌های تحولی سازمان پیگیری شده است.

به گفته این مقام مسئول در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نرخ حق بیمه در بیمه دانشجویان پایین‌تر از سایر بیمه‌ها است و دولت نیز ۲ درصد از حق بیمه را برعهده دارد. در این نوع بیمه سه نوع نرخ حق بیمه داریم که متقاضی مختار به انتخاب یکی از آنها است. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است و برای افراد مجرد و فاقد تحت تکفل توصیه می‌شود. نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد که شامل خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی است و نهایتاً کامل‌ترین نرخ پرداخت حق بیمه که ۲۰ درصد بوده و خدمات مربوط به بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را در بر می‌گیرد.

همچنین بر اساس اعلام مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، خدمات و ثبت‌نام این طرح به‌صورت غیرحضوری قابل دریافت بوده و نیازی به مراجعه حضوری دانشجویان به شعب یا کارگزاری‌ها نیست.

با فراگیری بیمه دانشجویی، بر این اساس این فرصت در اختیار دانشجویان قرار گرفته است تا بتوانند پیش از ورود به بازار کار، به‌صورت بیمهٔ خویش‌ فرمای اختیاری، حق بیمه‌پرداخت کنند تا سابقهٔ بیمه‌پردازی آنها برای رسیدن به سقف ۲۵ تا ۳۰ سال جهت دریافت بازنشستگی، سریع‌تر شروع شود. پیش از این دانشجو باید صبر می‌کرد تا بعد از فارغ‌التحصیلی و یافتن شغل، بیمه‌پردازی را آغاز و سوابق شغلی خود را کلید بزند.

بیمه دانشجویی فقط درمان نیست

یکی از اشتباهات متداول دانشجویان در عدم استفاده از بیمه تأمین اجتماعی، این تصور بود که بیمه دانشجویی همچون دیگر بیمه‌ها، تنها به موضوعات پزشکی، درمانی، نقص عضو و از این دست مسائل می‌پردازد اما بیمهٔ دانشجویی تأمین اجتماعی، موضوعی فراتر از بیمه ‌نامه‌ای عادی است و خدماتی بیش از یک بیمه ‌نامه را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد و علاوه بر اینکه پاسخگوی هزینه‌های خدمات بهداشتی و درمانی بیمه‌ پرداز است، سابقهٔ بازنشستگی را هم شامل می‌شود.

گفتنی است بیمه دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌ها، زیرمجموعه بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد محسوب می شود، شرایط آن نیز عینا همانند بیمه مشاغل آزاد است با این تفاوت که در این نوع بیمه تحصیل در دانشگاه، شغل محسوب نمی‌شود. پرداخت حق بیمه به‌صورت خویش فرمایی و بر اساس تمایل بیمه شده بوده و هیچ گونه اجباری مبنی بر استفاده از این بیمه وجود ندارد و دانشجویان در هر مقطعی از تحصیلات که قصد داشته باشند از خدمات این نوع بیمه برخوردار شوند می‌توانند با انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد از حمایت‌های بیمه‌ای مقرر بهره‌مند شوند.

دانشجویان کمتر از ۵۰ سال نیاز به هیچ گونه سابقه قبلی در تأمین‌اجتماعی ندارند، ولی برای شروع بیمه‌پردازی جهت دانشجویان بالاتر از ۵۰سال سن، دارا بودن سابقه قبلی به میزان حداقل معادل مازاد سنی نسبت به ۵۰ سال در زمان تقاضا لازم است. مثلاً دانشجویی که در زمان تقاضا ۵۲ سال دارد برای شروع بیمه دانشجویان دانشگاه‌ها حداقل باید دو سال سابقه پرداخت بیمه قبلی در تأمین‌اجتماعی داشته باشد.

عدم اطلاع‌رسانی درست درخصوص بیمه دانشجویی و عدم تشریح مزایای آن موجب استقبال کم دانشجویان از این طرح شده که حالا با تفاهمنامه میان وزارت علوم و سازمان تأمین اجتماعی انتظار می‌رود، این طرح جمعیت قابل توجهی از دانشجویان را تحت پوشش قرار دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha