علیرضا جیلان روز سهشنبه در نشست با شهردار شهرکرد تاکید کرد: تحقق اهداف مورد نظر در شهرهای ملی صنایعدستی و هنرهای سنتی و تلاش برای ارتقای شهرکرد به شهر جهانی نمد، نیاز به همکاری، همراهی و تعامل بخشهای مختلف از جمله شهرداری مرکز استان دارد.
وی افزود: شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری در مردادماه ۱۳۹۷ بهعنوان شهر ملی نمد به ثبت رسید و هماکنون ۵۰۰ هنرمند در استان به صورت سنتی و نوین به تولید محصولات نمدی مشغول هستند.
جیلان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی در ۵۲ رشته دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مختلف سال فعالیت میکنند.
وی یادآور شد: بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، میناکاری، گیوهدوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی، خاتم و مشتقات آنها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
شهردار شهرکرد نیز گفت: مرکز استان ظرفیتهای زیادی دارد که میتوان با جذب سرمایهگذاران و سرمایهگذاری در این بخش نسبت به افزایش حضور گردشگران، اشتغالزایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی بهرهگیری کرد.
محمدتقی جاپَلَقی تاکید کرد: استفاده حداکثری از توان و تخحصص مشاوران و صاحبنظران آشنا به ظرفیتهای شهرکرد و صنایعدستی و هنرهای سنتی مرکز استان بهخصوص در حوزه نمد بهعنوان شهرکرد شهر ملی نمد در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: هماکنون مقدمات جهانی شدن شهرکرد بهعنوان شهر جانی نمد فراهم است و این ارتقا میتواند مرکز چهارمحال و بختیاری را در نقشه گردشگری یونسکو در سطح جهانی و ملی مطرح کند.
جاپَلَقی تصریح کرد: در همین راستا ایجاد المان در شهر، برپایی نمایشگاهها و راهاندازی موزه صنایعدستی و هنرهای سنتی نقشآفرین است.
وی یادآور شد: به همین منظور امسال چهار المان در شهرکرد شامل مرد کلاهمال، مرد گیوهدوز، مردان دمدمال و مرد پالاندوز رونمایی میشود.
شهردار شهرکرد توجه به ظرفیتهای نمدمالی در مرکز چهارمحال و بختیاری و اجرای برنامههای عملی برای رونق این هنرصنعت را ضروری دانست و اظهار داشت: بههمین منظور طرح راسته (گذر) صنایعدستی از میدان فردوسی تا میدان ابوعلیسینا تقویت خواهد شد.
جاپَلَقی گفت: توسعه بازارچه صنایعدستی شهرکرد از میدان قدس تا بلوار آیتالله کاشانی در دستور کار شهرداری قرار دارد.
به گزارش ایرنا، در این نشست حکم شهردار شهرکرد بهعنوان دبیر "شهرکرد، شهر ملی نمد" به وی ارائه شد.
در پایان این نشست، شهردار شهرکرد و سرپرست و مسوولان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری از کوی نمدمالان، راسته (گذر) صنایعدستی و هنرهای سنتی و طرحهای گردشگری مرکز استان بازدید کردند.
شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما