به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا قصد دارد حدود ۳ هزار نظامی دیگر به لهستان و رومانی اعزام کند تا از اروپای شرقی در صورت سرریز احتمالی بحران اوکراین به این منطقه محافظت به عمل آورد.
پنتاگون اعلام کرد که یک اسکادران متشکل از یک هزار نظامی آمریکایی را از آلمان به رومانی اعزام می کند. ورود نیروهای آمریکایی به لهستان از روز شنبه هفته جاری آغاز شد.
وزیر دفاع رومانی به خبرنگاران گفت که اولین گروه یکصد نفری از نظامیان آمریکایی در رومانی به سر می برند و عملیات لجستیکی را مدیریت می کنند. وی افزود: بیش از یکصد نظامی متخصص آمریکایی به همراه متخصصان لجستیکی ما آماده اند و این بدان معناست که دیری نمی گذرد که مابقی نیروها می رسند.
رومانی از سال ۲۰۰۴میلادی عضو ناتو است و آمریکا در حال حاضر حدود ۹۰۰ نظامی در این کشور مستقر دارد. این کشور همچنین میزبان یک سامانه دفاع موشک بالستیکی است.
فرانسه نیز اعلام کرده است که قصد دارد نظامیان خود را به رومانی اعزام کند. فرانسه همچنین پیشنهاد کرده که می تواند کشور پیشرو در ماموریت آتی ناتو باشد که ممکن است حدود یک هزار نیرو از کشورهای مختلف در آن مشارکت داشته باشند.
احتمال دارد تصمیم گیری در مورد این ماموریت در نشست آتی وزرای دفاع ناتو که اواسط فوریه (اواخر بهمن) برگزار می شود، اتخاذ شود.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز دوشنبه اعلام کرد که این ائتلاف درصدد موقعیت نظامی طولانی مدت تر در اروپایی شرقی برای تقویت سطوح دفاعی اش است. این ائتلاف در حال حاضر نیروهایی دارد که در اروپای شرقی و خارج از آن ماموریت های چرخشی دارند.
روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است؛ اما مسکو این ادعای غرب را رد میکند.
بخش های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می شود.
کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه است و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده اند.
در ماههای اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صفآرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.
وزارت امور خارجه روسیه پیش نویس معاهده میان روسیه و ایالات متحده در مورد تضمینهای امنیتی و توافق نامهای را در مورد اقداماتی برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه و کشورهای عضو ناتو در ۱۷ دسامبر سال گذشته میلادی (۲۶ آذر) منتشر کرد. در این سند، دو طرف متعهد میشوند که تمامی زیرساختهای موجود برای استقرار سلاحهای هستهای در خارج از قلمرو خود را از بین ببرند، در برنامهریزی نظامی خویشتن داری کنند و اقداماتی را انجام ندهند که امنیت یکدیگر را تحت تأثیر قرار دهد.
نظر شما