به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علیرضا مختارپور پیام خود را با بیت افسوس که سرمایه ز کف بیرون شد/وز دست اجل، بسی جگرها خون شد آغاز کرد و نوشت: جامعة فرهنگی – ادبی ایران روز ۱۴ بهمن به سوگ جهانگیر خسروشاهی از نویسندگان و پژوهشگران اهل معرفت و ذوق و اخلاق نشست و هنوز یک هفته از این واقعة جانسوز نگذشته که روز ۱۹ بهمن داغ درگذشت سعید تشکری نویسنده، پژوهشگر و هنرمند دین مدار و متعهد، دل اهالی فرهنگ و ادب و هنر را آتش زد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: افسوس و حسرت از دست دادن این عزیزان به راحتی جبران شدنی نیست و چاره ای جز استمداد از درگاه ربوبی برای التیام درد سوگواران و استدعا برای افاضة فیض الهی در تربیت و رویش امثال و نظائر آن به حق پیوستگان از میان نسل جوان در عرصه فرهنگ و ادب و هنر وجود ندارد.
وی در ادامه تصریح کرد: امید که دست حمایت و هدایت حضرت حق همچنان پشتیبان این سرزمین و دین و آیین و مردم شریف ایران زمین باشد.
استاد بزرگ و ادیب والامقام جناب آقای سعید تشکری
محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در پیامی نوشت: تواضع، فروتنی و شوخ طبعی در کنار صراحتلهجه، شوق تعلیم و نقل دانش و تجربه و البته عشقورزی به نوشتن (من نویسنده ام، زندگی ام وقف نوشتن شد، من همانم که می خوانیام…) و خلق آثار ماندگار و ارزشمند، او را به یک استاد و هنرمند بیبدیل تبدیل نمود؛ تا امروز فقدان ایشان بیش از فرض برای مخاطبین عمومی و جامعه ادبی جبران ناپذیر باشد.
اینجانب ضایعه سخت فقدان او را خدمت خانواده مکرم ایشان، بازماندگان، شاگردان و همه دغدغهمندان حوزه ادبیات تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال، رحمت و مغفرت الهی و علّو درجات اخروی را برای او طلب می کنم.
پیام تسلیت انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، درگذشت ناباورانه نویسنده متعهد و ارزشمند ، نمایشنامه نویس برجسته تئاتر انقلاب ،دفاع مقدس و مقاومت استاد سعید تشکری را به عموم علاقمندان وی، فرهیختگان و نیز خانواده آن مرحوم تسلیت عرض می نماید.
بی شک آثار گرانقدر برجای مانده آن فقید سعید جزو میراث ارزشمند تئاتر انقلاب اسلامی خواهد بود و فقدان ایشان محسوس و ضایعه ای بزرگ در حوزه ادبیات و هنرهای نمایشی ایران اسلامی خواهد بود.
از خداوند عالی اعلی(جل جلاله)علو درجات و آرامش خاطر آن مرحوم را مسالت داریم.
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت در سال ۱۳۹۲ از مرحوم سعید تشکری به پاس سالها حضور مستمر و تاثیرگذار در حوزه ادبیات نمایشی انقلاب و دفاع مقدس تقدیر به عمل آورده بود.
پیام تسلیت انجمن صنفی نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران
انجمن صنفی نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران در یادداشتی که برشی از رمان «رژیسور» سعید تشکری در آن آورده شده است، فقدان وی را تسلیت گفت.
در این یادداشت آمده است: «روسیخان به گلشا گفت: عکاسی را که یاد گرفتی، حالا در خیال خودت، سینماتوگراف را هم بیاموز. بعد از عکاسی نوبت سینما است. شما ملت شفاهی هستید. داستان، شعر، نثر، غزل و رباعی و مثنوی زیاد دارید؛ اما تصور و تصویر ندارید. ملتی که زیاد حرف میزند، دیر تصمیم میگیرد. خیال میکند میداند. ما فکر کردیم در جنگ با مشروطهخواهان، چگونه باید در ایران بمانیم. راهش فقط این است: شما باید پادشاهی داشته باشید که ایران مملکت دوم او باشد و روسیه سرزمین اول او. پس پادشاه شما را تربیت کردیم. راستی، حالا این پادشاه میخواهد با تو حرف بزند.
برشی از رمان «رژیسور» نوشته سعید تشکری (۲۰ تیرماه ۱۳۴۲/ قوچان - ۱۹ بهمنماه ۱۴۰۰/ مشهد)
انجمن صنفی نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران فقدانِ سعید تشکری، نویسنده، هنرمند و عضو حرفهای خود را به خانواده محترم ایشان و جامعه هنر و ادبیات کشور تسلیت میگوید.
پیام دبیر جشنواره تئاتر فجر
حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در پیام تسلیت خود نوشت: اهل قلم بود و راوی عشق ، خادم حرم بود و نجواهایش را پای منبر امام زمان (عج) صحن مسجد گوهرشاد زمزمه میکرد ، اهل اقاقیایاش بوی جبهه میداد ، شب بر شانه مهتاباش بوی کبوتران حرم ، با گروه تئاتر «آیت» جوانان زیادی را برای تئاتر خراسان تربیت کرد ، ادبیات شاعرانهاش تو را پای پنجره فولاد میبرد ، شخصیتهای آثارش گویی گمگشتهای بودند دخیل بسته به ضریح ، سعید تشکری اصل دلنویسی بود ، اصل ادبیات خراسانی ، اصل ارادت به مولایش ثامن الحج علی ابن موسی الرضا (ع).
داستاننویسی اهل محلهی آبکوه مشهد ، رمان زیبای مفتان و مفتوناش در شمار بهترین داستانهای دهه انقلاب محسوب میشود ، حضورش در کانون ملی منتقدان، داوری جشنوارههای ملی و منطقهای و حضور در ادوار مختلف جشنوارههای تئاتر ، سعید تشکری را به یک هنرمند متعهد تبدیل کرده بود . درگذشت این هنرمند فقید خراسانی را به هنرمندان تئاتر ایران به ویژه اهالی تئاتر خراسان بزرگ تسلیت عرض میکنم. بی شک آثار ماندگارش تا هست روشنای نام و اندیشهاش خواهد بود.
سعید تشکری نویسنده کتابهای آسمانی بود
سید مهدی شجاعی در پیام خود نوشت: سعید تشکری یکی از سرمایه های بی بدیل این مرز و بوم بود که قدر و منزلتش چنان که باید و شاید شناخته نشد و خسته و دل آزرده از بی مهری زمینیان به اهل آسمان پیوست.
نویسندهای که عشق به اهل بیت عصمت -علیهم السلام- و بخصوص حضرت شمس الشموس -سلام الله علیه- در آثارش موج می زد و محصول پژوهشهای توان فرسا و ریاضت های طاقت سوزش را کریمانه در طبق اخلاص میگذاشت و در قالبی فاخر و نفیس تقدیم مخاطبان تشنه میکرد.
سعید تشکری نویسنده ای توانمند، پرکار و خستگی ناشناس بود.
نویسندهای که سالیان متمادی با سخت ترین بیماری های جسمی و عمیق ترین زخمهای روحی، کنار آمده بود اما از نوشتن کناره نگرفته بود.
نویسنده ای که دست از جان شسته بود و با نفس مقدس قلم زنده بود.
نویسندهای که آسمانیترین آثارش را در سخت ترین شرایط و بیشترین محدودیت خلق کرد.
و از برگ برگ آثارش بالهایی برای پرواز تا آستان محبوب ساخت.
نویسندهای که اگر نه در ایران این زمان که هر زمان در هر کجای جهان می بود، اینچنین دچار غربت و مظلومیت نمیشد. در جایگاهی بایسته مینشست و مراقبتی شایسته از او صورت میگرفت. هر زمان و مکانی که نه جهل و شعبده و عوامفریبی که علم و ادب و هنر فضیلت محسوب می شد و سرنوشت فضیلت دست رذیلت سپرده نمیشد.
اما مع الاسف، در دور و دیاری که سکه رایج جهل است و دانش و بینش مذموم، ستاره ها غریبانه افول میکنند و چراغها دچار غفلت یا مهاجرت می شوند و گرنه در سکوتی سنگین به خاموشی می گرایند.
در دور و دیاری که بزرگان به بازی های کودکانه سیاست و قدرت مشغولند، کسانی متولی فرهنگ و ادب و هنر میشوند که خزف را از صدف باز نمیشناسند و سهل است که فقط سنگ و کلوخ را تکریم و تجلیل می کنند.
خوشا به سعادت سعید تشکری که رندانه رخت خویش از این ورطه بیرون کشید و در سایه سار میزبان آسمانی و امام مهربانی مأوا گزید.
زنده یاد سعید تشکری، نویسنده توانمند کشورمان، نیز عصر روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه پس از گذراندن یک دوره بیماری در سن ۵۸ سالگی در مشهد دعوت حق را لبیک گفت.
نظر شما