سرهنگ فیروز سرخوش نهاد» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش گزارش های مردمی مبنی بر سوءاستفاده و کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک با عنوان سامانه ثنا، افزود: این پیامکها با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثبتنام الکترونیک قضایی (ثنا) با محتواهایی نظیر ابلاغیه و ثبت شکایت در سامانه که به یک لینک پرداخت برخط و دریافت مشخصات هویتی و یا نصب اپلیکیشن جعلی منتهی میشود، برای شهروندان ارسال میشود.
رییس پلیس فتا استان همدان اظهار داشت: از آنجاییکه برخی از شهروندان از این سامانهها و نحوه فعالیت آنها آگاهی ندارند و مبلغ عنوانشده نیز بسیار ناچیز است بر روی لینک مربوطه کلیک کرده و مبلغ مورد اشاره پرداخت و یا نسبت به نصب نرم افزار اقدام میکنند.
سرهنگ سرخوش نهاد تاکید کرد: سازمان ها و نهادهای خصوصی و دولتی از شماره تلفن های پوششی موسوم به " number mask " برای اطلاع رسانی و ابلاغیات استفاده کرده و به هیچ عنوان از شماره تلفن های شخصی استفاده نمی کنند.
وی افزود: سرشماره های ماسک بعد از طی فرآیند قانونی به نهادها و شرکت های بزرگ داده می شود و احتمال جعل آنها نیست و در این مورد پیامک های واقعی هیچ گونه لینکی ندارند و از سرشماره adliran ارسال میشود.
رییس پلیس فتا استان همدان اظهار داشت: ابلاغیه های قضایی برای شهروندانی که قبلا در سامانه ثنا به آدرس SANA.ADLIRAN.IR ثبت نام کرده اند به صورت پیامک و برای شهروندانی که در سامانه یادشده ثبت نام نکرده اند به صورت کتبی ارسال می شود.
سرهنگ سرخوش نهاد از مردم خواست در صورت دریافت این قبیل پیامکها، عجولانه عمل نکرده و اقدام به باز کردن لینک، ثبت نام و ارسال اطلاعات هویتی خود نکنند.
وی ادامه داد: در صورت کلیک کاربر بر روی لینک ارسالی از سوی فرد کلاهبردار، فرد وارد صفحه جعلی و فیشینگ شده و اطلاعات بانکی انها هک و سپس حساب افراد به سرقت می رود.
رییس پلیس فتا استان همدان افزود: مردم باید بدانند که سامانه ثنا هیچگاه در پیامک ارسالی لینکی برای افراد ارسال نمی کند و این قبیل پیامک های جعلی را باید فورا حذف کرد.
نظر شما