به گزارش ایرنا، رشد جمعیت شهرنشینی و افزایش مهاجرت به شهرها، منجر به توسعه نواحی شهری، کاهش سطح رفاه انسانی، نیل به سمت حومه نشینی و بروز مشکلات فراوان برای مدیران به ویژه در کشورهای در حال توسعه شده است.
اجرای رویکردهای نوین در توسعه متوازن مناطق شهری، گامی بزرگ در تمرکززدایی و اسکان پایدار شهرها محسوب میشود؛ بر این اساس ایجاد شهرهای جدید، فرصتی برای سرمایهگذاری و تجربهای جدید از زندگی شهری در نزدیکی کلانشهرها را فراهم میکند.
شهر جدید گلمان در ۱۵ کیلومتری شرق ارومیه و در مسیر جاده گلمانخانه قرار دارد و طرحهای مسکن مهر در آن اجرایی شده است ولی به دلیل دور بودن از مرکز آذربایجان غربی امکانات زیرساختی و رفاهی با محدودیت به این مکان میرسید و این امر خریداران مساکن مهر را با مشکل مواجه کرده بود.
با حمایت و توجه توسعه محور، این محل به شهر جدید تبدیل شده تا روند توسعه در دولت بدون محدودیت ادامه یابد و مردمان ساکن این منطقه نیز بتوانند از خدمات شهرنشینی بهرهمند شوند.
در همین راستا دولت سیزدهم با توسعه امکانات در این مناطق و فراهم کردن زمینه برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در این منطقه موجب شده تا شهر جدیدی با موقعیتی بی نظیر برای رشد و توسعه شهر مدرن ایرانی – اسلامی داشته باشد.
طرحهای زیرساختی شهر جدید گلمان در سریعترین زمان ممکن تکمیل شود
در همین راستا مدیرعامل شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید وزارت راه و معاون وزیر راه و شهرسازی در سفر به آذربایجان غربی و در بازدید از شهر جدید گلمان، با تاکید بر اهمیت تکمیل هرچه سریعتر پروژهها در شهر جدید گلمان، اظهار داشته که از دست رفتن فرصتها، موجب افزایش هزینه اجرایی پروژهها میشود و ضروری است با روحیه انقلابی و جهادی، تکمیل هرچه سریعتر پروژهها سرعت گیرد.
علیرضا جعفری با اشاره به فرصت های موثر شهر جدید گلمان، بیان کرده که فرصتهای موثر و بالقوهای در شهر جدید گلمان وجود دارد که باید بالفعل شوند.
وی ادامه داده در طرح نهضت ملی مسکن، شهر جدید گلمان باید سهم قابل توجهی داشته باشد که این امر جز با همدلی مدیران مقدور نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرده آغاز پروژههای جدید در شهر جدید گلمان ضرورت دارد و مقرر شده تعیین تکلیف اراضی و متقاضیان پیگیری شود.
جعفری بیان داشته شهر جدید گلمان با مجاورت دریاچه ارومیه از ظرفیت گردشگری مناسبی برخوردار است و میتواند به شهری با جمعیت پذیری عالی تبدیل شود.
وی اضافه کرده امروز در شهر گلمان، پتانسیلهایی برای راهاندازی شهری ایرانی فراهم است و باید فرصتهای رشد و تعالی اسلامی در آن مهیا شود.
وی معتقد است که احداث ساختمانهای خدماترسان در شهر جدید ضروری است و همچنین باید بازنگری طرح تفصیلی در گلمان انجام پذیرد.
وی تاکید دارد که دسترسی مردم به حمل و نقل باید رونق بگیرد، زیرا میتواند تا حد زیادی در جذب جمعیت تاثیرگذار باشد و شهرها باید به سمت خودکفایی اقتصادی برود؛ به گفته وی ظرفیتهای توسعه شهر جدید گلمان باید تقویت شود.
ظرفیت شهر جدید گلمان در مسکن ملی استفاده میشود
اما توجه به این منطقه مورد توجه مسوولان استانی قرار دارد و استاندار آذربایجانغربی به این مساله تاکید دارد که از ظرفیت شهر جدید گلمان در مسکن ملی استفاده میشود و باید متولیان امر برای ساماندهی شهر جدید گلمان تمام تلاش خود را انجام دهند.
محمدصادق معتمدیان تاکید دارد که آمادگی داریم که سرریز جمعیت ارومیه به سمت شهر جدید گلمان انجام شود و انتظار نگاه ملی به این شهر را داریم.
وی ادامه داده باید برای ساماندهی شهر جدید گلمان دستگاههای مربوطه تمام تلاش خود را انجام دهند.
۷ هزار خانوار در شهر جدید گلمان ارومیه ساکن هستند
باید به این مساله تاکید کرد که شهر جدید گلمان ارومیه به مساحت ٢ هزار و ١١٢ هکتار در ١۵ کیلومتری شهر ارومیه قرار دارد و در حال حاضر، جمعیتی بیش از هفت هزار خانوار در این منطقه ساکن هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی در این رابطه معتقد است شهر جدید گلمان به لحاظ موقعیت طبیعی و قرارگیری در نزدیکی دریاچه ارومیه، مستعد اجرای طرحهای گردشگری است و جذب مشارکت بخش خصوصی، مولد بخش عمران این شهر محسوب میشود.
سید مسحن حمزهلو گفته که وجود اراضی مناسب، شیب قابل قبول جهت شهرسازی و استقرار سازهها، بهرهمندی از آب و هوای معتدل کوهستانی، احداث مراکز آموزشی، درمانی و خدماتی، همجواری با بافت روستایی و همچنین استفاده از تصفیهخانه فاضلاب از جمله امکانات این شهر جهت سرمایه گذاری امن و بازگشت سرمایه محسوب میشود.
وی در خصوص ایجاد خدمات روبنایی شهر جدید گلمان اظهارکرده که هماکنون ۲ مدرسه ۱۰ و ۱۲ کلاسه، درمانگاه، یک باب مسجد، مجموعه ورزشی، مرکز تجاری و ۴ پارک در این شهر ایجاد شده و مشغول ارائه خدمات است.
طراحی شهر جدید گلمان میتواند به صیانت از هویت باغشهر ارومیه کمک کند
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه دغدغه ساماندهی این منطقه و تامین نیازهای خدماتی مردم موجب شکلگیری کارگروه بررسی راهکارهای مدیریت بهینه اراضی و توسعه منطقه منفصل گلمان ارومیه شده، گفته که تشدید نیاز به ارتقای کیفیت زندگی ساکنان منطقه سبب شد بازدیدها و تشکیل جلسات کارشناسی در دفتر شورایعالی شهرسازی و معماری و جلسات استانی به شکل متناوب برگزار شود.
سید محسن حمزهلو بیان کرده در نهایت در ۱۶ تیر سال گذشته در پنجمین جلسه شورایعالی معماری و شهرسازی، موضوع ارتقای منطقه گلمان به شهر جدید و اصلاح محدوده و حریم شهر ارومیه مطرح و با کلیات تبدیل منطقه منفصل گلمان به شهر جدید موافقت شد.
وی ادامه داده که کنترل رشد جمعیت در شهر ارومیه، تجربه شهرسازی نوین، پاسخگویی به نیازهای مسکن اقشار گوناگون، جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه به نقاط شهری، ساماندهی فضای سکونتگاهها، جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت اراضی و بازدارندگی از تخریب اراضی کشاورزی از مزایای تبدیل گلمان به شهر جدید است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی تاکید دارد که اجرای الگوهای جدید در عرصه شهرسازی به ویژه طراحی شهر جدید گلمان با رویکرد گردشگری و ارائه خدمات متنوع اجتماعی میتواند به صیانت از هویت باغشهر ارومیه بیش از این کمک کند.
شهرک گلمان در ۱۵ کیلومتری شرق ارومیه و در مسیر جاده گلمانخانه قرار داشته و طرح مسکن مهر در آن اجرایی شده بود.
نظر شما