قایق‌ها در اروندرود مورد هدف قرار می‌گرفت و پیکر شهدا را آب می‌برد

تهران - ایرنا - محمد رضا احمدی جانباز شیمیایی در سالروز عملیات والفجر هشت درباره این عملیات غرور آفرین گفت: قایق‌ها تجهیزات و نیروها را در اروند رود جابجا می‌کردند، بسیاری از قایق‌‎ها هدف گلوله قرار می‌گرفت و برخی از رزمندگان به شهادت می‌رسیدند و اروند، پیکرهای معصوم و پاک آنها را با خود می‌برد.

محمد رضا احمدی جانباز شیمیایی در عملیات والفجر هشت روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا در سالروز عملیات والفجر هشت که به آزاد سازی شهر فاو منجر شد، درباره این عملیات توضیح داد: ابتدا باید بگویم ما بازماندگان شهدا باید فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل بعدی انتقال دهیم. این انتقال باید بصورت سینه به سینه و قول به قول برسانیم. این فرهنگ باید به جوانان و نسل های آینده برسد برای اینکه بدانند شهدا و رزمندگان ما برای حفظ انقلاب چه رشادت های و ایثارگری های داشتند.

عملیات والفجر۸ یا نبرد اول فاو، عملیات آبی‌خاکی تهاجمی نیروهای مسلح ایران در خلال جنگ با دشمن بعثی بود که به‌ فرماندهی مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران، در بهمن‌ماه ۱۳۶۴ به‌مدت ۷۵ روز انجام شد. در این عملیات با طراحی و حضور مشترک نیروهای ارتش و سپاه، و به‌ روایتی دیگر با طراحی فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای سپاه، بسیج با پشتیبانی ارتش با غافلگیری نیروهای عراقی از اروند عبور کردند و شبه‌جزیره فاو در جنوب عراق را به اشغال خود درآوردند.

عملیات والفجر۸، در ساعت ۲۲:۱۰ روز ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ در منطقه خسروآباد تا رأس‌البیشه آغاز شد و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۶۵ با پیروزی نیروهای ایرانی، به پایان رسید.

کوچکترین رزمنده گردان خط شکن ولیعصر

محمد رضا احمدی، کوچکترین رزمنده گردان خط شکن ولیعصر و لشکر۱۷ علی ابن ابیطالب است؛ او ۱۳ سال داشت که عازم جبهه شد، متولد ۱۳۴۹ جانباز شیمیایی عملیات والفجر هشت است. بسیجی دیروز که روزی در جبهه جنگ و نبرد حق علیه باطل و امروز در سنگر تولید و آبادانی مشغول به فعالیت است و در عرصه های مختلف صنعت، جهادگر، ورزشکار و هنرمند حضور دارد. او حفظ آرمان های امام راحل و شهدا و پیروی از خط شهادت و ایثار را از جمله اهداف فعالیت های خود می داند و می گوید تنها آرزویش شهادت است.

قایق ها در اروند رود مورد هدف قرار می گرفت و پیکر شهدا را آب می برد

این رزمنده بسیجی درباره شب عملیات والفجر هشت در روز ۲۰ بهمن سال ۶۴ گفت: در این عملیات یگان های سپاه تمام نیروهای خود را در منطقه اروند آماده کرده بودند و تمام تجهیزات نظامی و انسانی مُهیا برای انتقال به آن سوی اروند بود. 

وی افزود: دیگر آرامش در منطقه اروند تبدیل شده بود به جهنم و آتش، قایق ها تجهیزات و نیروها را می بردند و بسیاری از قایق ها مورد هدف قرار می گرفتند و برخی از رزمندگان به شهادت می رسیدند و "اروند" پیکرهای پاک آنها را با خود می برد. تمام نخلستان ها زیر آتش قرار گرفته بود. دو طرف تبادل آتش می کردند. سوار قایق هایی به نام قایق عاشورا شدیم و دو دسته از یک گروهان در یک قایق نشسته از آبراهی حرکت کردیم و وارد اروند وحشی شدیم ؛ا انفجارها و گلوله ها واقعا جنگی تمام عیار را نمایان کرده بود.

راننده قایق نوجوانی با دل شیر

این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: به اسکله های دشمن که به آتش کشیده شده بود رسیدیم؛ نوجوانی با دل شیر قایق را با کمال خونسردی هدایت می کرد، قایق های زیادی در حال رفت و آمد بودند و هر لحظه انفجارها بیشتر می شد و گلوله های بی هدفی که دشمن متوالی شلیک می کرد؛ صحنه عجیبی نمایان شده بود که هنوز هم آن لحظات یادآور صحنه های عاشورایی است.

قایق ها در اروند رود مورد هدف قرار می گرفت و پیکر شهدا را آب می برد

این جانباز شیمیایی ادامه داد: وارد معرکه ای می شدم که آرزوی آن را سالها به دلیل سن پایین و عدم ورود به جبهه داشتم. چند سال برای رسیدن به این عملیات لحظه شماری کردم. یادم می آید از داخل معبرها حرکت می کردیم که شهید علی ضیایی از دوستان نزدیکم ترکش خورده بود و در حال انتقال به عقب به شهادت رسید.

باید درس به دشمن می دادیم

این رزمنده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: بچه های گردان امام حسین جلوتر از ما بودند. شهر فاو را  رد کردیم. بشکه ها و سکوهای نفتی عراق که بر اثر انفجارها به آتش کشیده شده بود، در سرمای آن روزها، زمانی که روحیه جهاد و شهادت طلبی دوستان را می دیدیم، سرما را فراموش می کردیم.

رزمنده نوجوان آن سال های ایران با بیان اینکه تنها چیزی که دل ما را قرص می کرد همان ایمان و اعتقاد بود گفت باید درسی به دشمن می دادیم تا دیگر جرات نکند به مرزهای ما نزدیک شود. این درس را رزمندگان در ۸ سال دفاع مقدس به دشمنان ایران یاد دادند.

محمد رضا احمدی با اشاره به اینکه وظیفه گردان ما در عملیات پاکسازی مقرهای تانک های عراقی بود که در گل مانده بودند، افزود: تا صبح سنگر حفر کردیم و پشت خاکریز زیر آتش دشمن بودیم که بسیاری از همراهان زخمی و شهید شدند هر لحظه صدای یا حسین و یا زهرای همرزمان به گوش می رسید.

عملیات والفجر۸ در بهمن سال ۱۳۶۴، با عبور رزمندگان اسلام از رودخانه خروشان اروند، در منطقه عمومی فاو عراق انجام شد و ضمن قطع راه دریایی عراق به خلیج فارس، خسارات سنگینی به ماشین جنگی دشمن بعثی وارد آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha