نقش شاهنامه در حفظ گنجینه زبان فارسی بی‌بدیل است

تهران- ایرنا- النا پانایوتووا، کارگردان بلغارستانی نمایش «داستان زال» با اشاره به تحقیق و پژوهش‌هایی که رد مسیر تولید این اثر نمایشی داشته است معتقد است: این شاهنامه است که توانسته زبان فارسی را حفظ کند و نقش شاهنامه در حفظ گنجینه زبان فارسی بی‌بدیل است.

به گزارش خیرنگار تئاتر ایرنا، «داستان زال» نام نمایشی است که براساس شاهنامه فردوسی به کارگردانی النا پانایوتووا از کشور بلغارستان در چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به صحنه رفت.

النا پانایوتووا در مورد زمینه آشنایی‌اش با فردوسی و شاهنامه گفت: می‌دانیم که شاهنامه، ادبیاتی شاخص و جذاب برای انسان‌ها دارد. من ابتدا آشنایی زیادی با فردوسی نداشتم اما به مرور چیزهایی در مورد زندگی، اثر بزرگش و مرگش خواندم. متوجه شدم شاهنامه بود که توانست زبان فارسی را حفظ کند و نقش شاهنامه در حفظ گنجینه زبان فارسی بی‌بدیل است.

زبان فارسی، زبانی بسیار زیباست و داستان‌های فوق‌العاده زیبایی از طریق آن نوشته شده است که هنوز هم بعد از هزاران سال به گوش مخاطب جذاب می‌آید و این حقیقت که ما عاشق شاعر و هنرمندی از فرهنگی دیگر؛ مانند فردوسی، شدیم به احساس معاصربودنی است که اثرش به ما می‌دهد.

نقش شاهنامه در حفظ گنجینه زبان فارسی بی‌بدیل است

علاقه به تئاتر شرق و ایده‌های خلاق آن

وی ادامه داد: من ۳۰ است که به عنوان کارگردان تئاتر کار می‌کنم و این شغل حرفه‌ای من است. نمایشنامه‌هایی کلاسیک از آثار غربی را به صحنه برده‌ام، اما همواره به تئاتر شرق و ایده‌های آن علاقه‌مند بودم. همان‌طور که می‌دانید یونسکو سال ۲۰۱۰ را به عنوان پایان هزارمین سال سرایش شاهنامه اعلام کرد و همین توجه ما را به شاهنامه جلب کرد و باعث شد به این نتیجه برسیم می‌توانیم روی آن کار کنیم و این‌گونه شد که اکنون با نمایشی از داستان‌های شما در جشنواره تئاتر فجر کنار شما هستیم.

پانایوتووا در پاسخ به این که این نمایش قبل‌تر در بلغارستان اجرا شده است یا خیر، گفت: بله، ۲۱ ژوئن سال ۲۰۲۱ (۳۱ خرداد ۱۴۰۰) افتتاحیه این نمایش در صوفیا، پایتخت بلغارستان انجام شد.

نقش شاهنامه در حفظ گنجینه زبان فارسی بی‌بدیل است

نقش رایزن ایران در بلغارستان برای معرفی جشنواره تئاتر فجر

این هنرمند تئاتر بلغارستانی در مورد چگونگی آشنایی‌اش با جشنواره تئاتر فجر هم گفت: به عنوان کارگردان می‌دانم که چه جشنواره‌هایی در دنیا برگزار می‌شود اما در مورد جشنواره تئاتر فجر مشخصا از طریق رایزن فرهنگی سفارت ایران در بلغارستان اطلاع پیدا کردم.

چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برای نخستین بار در طول حیاتش افتتاحیه خود را روز ۱۵ بهمن ماه در یزد پشت سر گذاشت. جشنواره چهلم با میزبانی از ۱۰۹ گروه نمایشی از سراسر کشور و هفت کشور مهمان (تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه جشنواره) تا ۲۶ بهمن ماه در ۱۰ بخش (۶ بخش اجرایی و چهار بخش نمایشگاهی و اسنادی) برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha