به گزارش پنجشنبه شب مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در نشست صمیمی با طلبهها و استادان حوزه که در سالن همایشهای دارالشفای قم برگزار شد، طی سخنانی حوزویان را همراه مردم دانست و اظهار داشت: این قشر در کنار مردم درگیر مسائل معیشتی است و با زهد، ناداری و قناعت روزگار میگذرانند.
وی تصریح کرد: حوزههای علمیه این افتخار را دارند که در چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب بگویند که ما خدمتگذار شما مردم هستیم، ما دست اقشار مختلف ایران اسلامی را میفشاریم و به آنان میگوئیم که به خدمتگذاری شما افتخار میکنیم.
اعرافی با اشاره به مهمترین مؤلفههای انقلاب اسلامی افزود: این انقلاب از یک طرح کلان و نظریه منسجم و اجتهادی برآمده است.
عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: به طلبهها و استادان حوزه باید بگویم شما در نهادی معنوی مشغول به تحصیل و تدریس علم هستید که از قرنها پیش همراه و پشتیبان مردم بوده است، انقلاب اسلامی از یک هویت علمی، معرفتی و دانشی برخوردار است، این انقلاب در ذات معرفتی و مبتنی بر بنیادهای عمیق دانشی میباشد.
وی تصریح کرد: امروز هم همچون گذشته حوزه باید بنیادهای معرفتی جامعه و نظام اسلامی را مورد بازنویسی، بازخوانی و روزآمدی قرار دهد.
اعرافی با تاکید بر مجاهدت آگاهانه بودن انقلاب اسلامی بیان داشت: این انقلاب دارای ریشههای محکمی در تاریخ همچون بدر، احد و قیام عاشورا است.
وی گفت: مبادا که ما این درخت تنومند و کالای ذی قیمت را به بهانههای اندک کوچک شمرده و به آن پشت کنیم.
عضو شورای عالی حوزه، انقلاب اسلامی را مبتنی بر مردم سالاری دینی برشمرد و خاطرنشان کرد: این موضوع در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به نحو احسن تشریح شده است.
وی گفت: انقلاب اسلامی ایران به استقلال و آزادی به عنوان دو رکن اصلی خود میاندیشد، تعامل جز در آنجا که خسارت است برای این انقلاب اصل میباشد.
مدیر حوزههای علمیه بیان داشت: حق نقد در چارچوبهایی که به حقوق دیگران تجاوز نشود یکی از مسائلی میباشد که این انقلاب برای مخاطبان خود قائل است.
وی با تاکید بر نگاه ملی و فراملی انقلاب اسلامی ایران افزود: این انقلاب نگاه ملی، فراملی و امتی دارد و مقاومت اسلامی را دنبال میکند.
امام جمعه قم تصریح کرد: علم و فناوری در انقلاب اسلامی دارای جایگاه است، اما نظریه پیشرفت اسلامی دارای شاخصههایی متفاوت با رویکردهای لیبرالیستی و سکولار است.
وی گفت: ما به عنصر فقاهت و اجتهاد قائل هستیم و آن را پاسخگوی نیازهای زمانه خود میدانیم.
اعرافی با تاکید بر چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی گفت: این انقلاب با چالشهای مختلفی مواجه است، از مهمترین این چالشها مسائلی همچون تحریف، نفوذ، نفی دستاوردها و خدمات، جابهجا کردن جای جلاد و شهید در اذهان است.
وی با اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ادامه داد: تقابل با دشمن در این جنگ نابرابر نیازمند جهاد تبیین است، جهاد تبیین گفتمانی مبتی بر منطق است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: حوزه در تاریخ هزار ساله خود به جهاد در عرصههای گوناگون، مبارزه، اسارت، مظلومیت و خدمت به مردم عادت کرده است، امروز هم هزاران طلبه جهادگر در میدان خدمترسانی به مردم فعالیت دارند.
وی افزود: حوزه در تراز عصر انقلاب اسلامی حوزهای هوشمند، آگاه و بصیر و نه گوشهنشین و منزوی است.
اعرافی گفت: سرآمد بودن حوزه در تولید علم از اصلیترین افتخارهای آن است، این سرآمدی باید در همه قلمروهای متناسب با شرایط روز با همان عمق گذشته پیگیری شود.
وی افزود: فرهنگ و تبلیغ محور کار حوزه است، مردمگرایی، سیاست اندیشی دقیق و پاسخگو بودن از مهمترین مسئولیتهای حوزه میباشد که باید مورد توجه همه حوزویان قرار گیرد.
عضو شورای عالی حوزه خاطرنشان کرد: در تنظیم سند الگوی اسلامی پیشرفت بیش از ۲۰۰ طلبه به ارائه نظرهای علمی پرداختند.
وی اعضای ستاد حوزوی بحران را حدود ۱۰ هزار تَن دانست و گفت: ما فقط به عنوان یک ستاد مدیریتی به خدمترسانی پرداختهایم و اصل زحمتها را خود طلبههای جهادگر به دوش داشتهاند.
نظر شما