علیاصغر امامیون روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کشت پاییزه در سال زراعی جاری، در راستای سیاست های تولید محصولات اساسی و راهبردی کشت پاییزه غلات در شهرستان دامغان از اوایل مهرماه در مناطق مختلف آغاز شد و برحسب سوابق کشت تا نیمه اول دی ماه ادامه داشت.
وی ادامه داد: امسال یکهزار هکتار جو در سطح شهرستان کشت شد که از این مقدار جو حدود ۲۰ درصد در اردیبهشت ماه سال آینده به صورت سبز برداشت میشود.
امامیون اظهار داشت: ۱۳۵ تن انواع بذر گندم گواهی شده شامل سیوند، پیشگام، اروم و ۳۰ تن جو شامل ارقام گوهران و یوسف در سطح شهرستان توزیع شد.
وی اضافه کرد: جهت تامین بخشی از بذر سال آینده، ۶۵ هکتار از اراضی در منطقه امیرآباد به کشت بذر مادری گندم و ۳۰ هکتار مزرعه بذری جو در منطقه فرات به این امر اختصاص یافت.
امامیون خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای انتخاب مشارکتی ارقام با هشت رقم تجاری و پروژه بهبود تغذیه گیاهی اثر عناصر روی و پتاسیم، pvs و pnt در مزارع جو در مناطق حومه و فرات پیگیری میشود که با توجه به شرایط آب و هوایی موجود، وضعیت رویش و پنجهزنی مزارع غلات در حد قابل قبول است.
مدیر جهاد کشاورزی دامغان گفت: تامین حدود ۶۵۰ تن نهاده های کشاورزی، تامین انواع کودهای شیمیایی، برگزاری کارگاههای آموزشی جهت انتقال دانش و فناوری به کشاورزان، تهیه و ارسال دستورالعملهای تغذیه غلات و کنترل آفات و بیماریها، تامین تسهیلات مورد نیاز تجهیزات و ادوات کشاورزی به مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال، توزیع بخشی از سموم مورد نیاز جهت ضدعفونی بذرهای خودمصرفی گندم در منطقه رودبار به میزان ۳۵ لیتر، از اقدامهای جهاد کشاورزی در شهرستان دامغان بود.
به گزارش ایرنا، ۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نظر شما