به گزارش ایرنا، اندیشمندان عراقی که عموما از طیف نویسندگان، کارشناسان سیاسی و اقتصادی، فضلای حوزه و شخصیت های مسوول در گروه های مقاومت اسلامی عراق هستند، تاکید کردند غرب از فهم رهبری قیام مردم ایران از سوی معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) که امروز در سایه رهبری مقام معظم رهبری ادامه دارد ، عاجز مانده است و به همین دلیل شناخت راز استمرار پیروزمندانه این انقلاب با وجود همه فشارها و تحریم هایی که در معرض آن قرار می گیرد، برای دنیای مادی گرای غرب امکان پذیر نیست .
این نشست فکری یک روزه تحت عنوان «انقلاب اسلامی ایران، با منطق الهی و نتائج جهانی» با همکاری نهاد فرهنگی «القلم» و مرکز پژوهش های «افق» در بغداد برگزار شد.
نقش امدادهای غیبی
«جمعه العطوانی» کارشناس برجسته سیاسی عراق در این خصوص در سخنانی گفت که غرب به دلیل اینکه بر افکار لیبرالیسم مبتنی بر مادی گرایی بنا نهاده شده، همچنان از درک امدادهای غیبی در پیروزی و استمرار این انقلاب در طول ۴۳ سال گذشته ناتوان بوده است.
وی معتقد است که ایمان به خدا و امدادهای آسمانی که امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بر آن اعتقاد و تکیه داشت، در محاسبات شرق و غرب هنوز هم مدنظر قرار نگرفته است.
به گفته وی، همه محاسبات مادی آنها می گفت که نظام شاهنشاهی از هم نمی پاشد اما امام راحل (ره) با ایمان به خدای سبحان، از همان آغاز که حرکت خود را آغاز کرد از پیروزی خود مطمئن بود زیرا او مسیر اسلام اصیل محمدی (ص) و تکیه بر خدا را در پیش گرفته بود.
وی تاکید کرد که ایمان به خدا، انفجار بزرگی در تفکر اسلامی در سراسر جهان اسلام ایجاد کرد اما هنوز این تفکر در میان جوامع اسلامی مورد بحث و بررسی جدی قرار نگرفته است.
به اعتقاد او، نظام های سیاسی غرب و حکام دست نشانده منطقه با قدرت تبلیغاتی، راه تخریب وجهه انقلاب اسلامی و دین اسلام را در پیش گرفته اند تا ملت های منطقه با اسلام اصیل محمدی (ص) بیگانه باشند.
امام خمینی (ره) هر موفقیت را به خدا منتسب می کرد
«ماجد الشویلی» دیگر کارشناس و نویسنده عراقی با مقایسه تفکرات امام راحل با تفکرات لیبرالیسم غربی مبتنی بر آموزه های تلمودی گفت که آموزه های تلمودی یهود، قائل به نقشی برای خداوند در زندگی انسان نیست که در آیات قرآن نیز به آن اشاره شده است.
به گفته وی، خداوند در آیه «۶۴» سوره «مائده» از قول یهودیان می آورد که «ید الله مغلوله» (دست های خدا (در اداره شئون زندگی مردم) بسته است) اما خداوند می گوید که خداوند در همه شئون، حاضر و ناظر است و برای همین وقتی امام راحل انقلاب خود را برپایه ایمان به خدا، آغاز کرد، هر موفقیت را به خداوند سبحان مرتبط می کرد.
الشویلی افزود بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، پیروزی انقلاب، آزادی خرمشهر و همه این دستاوردها را به خدا منتسب کرد.
حرکت رو به جلو با وجود انبوهی از تحریم ها
رییس مرکز پژوهش های راهبردی «الاتحاد» نیز در سخنانی گفت که جمهوری اسلامی ایران در طول حیات ۴۳ ساله خود همواره در معرض تحریم و مجازات و محاصره بوده اما هیچ یک از اینها نتوانسته است که مانع پیشرفت رو به جلو این انقلاب شود.
«محمود الهاشمی» اضافه کرد که یک هزار و۷۷۰ تحریم علیه ایران اعمال شده که بر هر کشور و ملت دیگر اگر اعمال می شد، باید از هم می پاشید اما این کشور با وجود این مجازات های متعدد ظالمانه، روز به روز در حال حرکت به جلو در همه بخش های علمی، فناوری و دفاعی است.
وی تاکید کرد که این تاکیدات و عنایت الهی است که باعث پایداری ایران در برابر یک هزارو ۷۷۰ مجازات شده به ویژه اینکه آمریکا اینک در صحنه جهانی، یکه تاز است در حالی که اتحاد جماهیر شوری سابق با فشارهای به مراتب کمتر از آنچه اکنون بر ایران وجود دارد، از هم پاشید.
تجربه انقلاب اسلامی ایران شاید تا قرن ها تکرار نشود
«محمد محی» سخنگوی رسمی «کتائب حزب الله عراق» نیز در این نشست با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران به دلیل مبتنی بودن بر دین، در جهان بی نظیر است گفت که جهان شاید تا قرن ها دیگر شاهد چنین تجربه ای نشود.
وی با اشاره به عوامل مختلفی که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش داشت از جمله وضع اقتصادی نابسامان دوره شاه و محدودیت های سیاسی و امنیتی و نظام طاغوتی شاه گفت که آنچه بیش از همه در پیروزی این انقلاب مهم است رهبری انقلاب توسط یک چهره روحانی مثل امام خمینی (ره) و نقش دین و عنایت های الهی و حضور مردم در صحنه در پیروزی و استمرار انقلاب بوده است.
محمد محی گفت که به دلایل زیادی، ملت عراق بیشترین اصطحکاک و ارتباط را با این انقلاب داشته اند و کمتر عراقی است که از این انقلاب، خاطره ای نداشته یا به خاطر آن در دوره رژیم بعث، به زندان نیفتاده باشد.
وی اضافه کرد که در وقت حاضر طرح این سوال مهم است که آیا انقلاب اسلامی همچنان قادر به تحریک مردم عراق است زیرا پاسخ به این سوال می تواند راهگشایی برای رهایی از سلطه و حاکمیت آمریکا بر مقدرات عراق و بازپس گیری حاکمیت ملی باشد.
اهمیت نقش مردم و سنن الهی در پیروزی انقلاب ایران
مسوول بخش آموزش عالی در سازمان الحشد الشعبی نیز در سخنانی گفت که نقش مردم و سنن الهی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است.
حجت الاسلام «سید حسین البخاتی الموسوی» افزود که رهبری داهیانه امام راحل و واسطه هایی که برای ارتباط با مردم در مدت زمانی که در تبعید بودند، گذاشته بود و همچنین پیروی مردم از امام (ره) و از همه مهمتر، عنایت الهی از اسرار پیروزی این انقلاب به شمار می رود.
وی تاکید کرد که با وجود همه فشارها و تحریم ها و دشمنی ها علیه جمهوری اسلامی ایران اما این کشور همچنان در حوزه های مختلف فناوری و پزشکی و پیشرفت های علمی و دفاعی در پیشاپیش کشورهای منطقه است.
حجت الاسلام الموسوی تاکید کرد که الحشد الشعبی یکی از برکات انقلاب اسلامی است و همان طور که سردار شهید «ابومهدی المهندس» همواره تاکید داشت، سه چیز اسباب پیروزی عراق بر داعش بود که نخست فتوای تاریخی جهاد، دوم استجابت گسترده مردم به این فتوا و سوم حمایت جمهوری اسلامی ایران از عراق در این مبارزه بود که پیروزی را برای ملت عراق به ارمغان آورد.
چرا انقلاب در ایران پیروز شد و در عراق نشد
«عبدالامیر العبودی» کارشناس و صاحب نظر سیاسی عراق نیز به این پرسش پاسخ داد که چرا جنبش های انقلابی در عراق به سرانجام نرسیده اما در ایران به نتیجه رسیده است.
وی با مقایسه حرکت امام راحل (ره) با حرکت هایی که آیت الله شهید «محمد باقر صدر» و آیت الله شهید «محمد صادق صدر» در دهه هفتاد و نود قرن گذشته آغاز کردند، گفت که حرکت امام راحل بر سر رکن اساسی استوار بود که شامل رهبری، نخبه پروری و پایگاه گسترده مردمی بود.
به گفته وی، حرکت آیت الله محمد باقر صدر تنها بر نخبه پروری استوار بود و رژیم بعث نگذاشت که آیت الله شهید صدر با مردم ارتباط بگیرد و برای همین، این حرکت در اواخر دهه هفتاد و اوائل دهه هشتاد قرن گذشته به شکست انجامید.
وی ادامه داد که حرکت دوم انقلابی متعلق به آیت الله محمد محمد صادق صدر دردهه نود قرن گذشته است که تنها بر پایگاه مردمی استوار شد اما فاقد نخبه پروری بود برای همین نتوانست به سرانجام لازم برسد.
العبودی افزود که انقلاب اسلامی ایران هم اینک در دوره رهبری آیت الله خامنه ای همین خط مشی را دنبال می کند و آنچه در این نظام سیاسی مهم است، اینکه سیاست های خود را براساس برد و باخت نمی گذارد بلکه مبنای آن، مقیاس های الهی است و بر اصل دفاع از مستضعفین بنا نهاده شده است.
تلاش برای تخریب مفهوم صدور انقلاب
یکی از صاحب نظران عراقی نیز پیرامون مفهوم صدور انقلاب که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران مطرح شد سخن گفت و افزود که متاسفانه این مفهوم مهم، بسیار در معرض تخریب رسانه ای قرار گرفته است.
«راسم الموسوی» با اشاره به وضعیت اسفباری که منطقه به خاطر نظام های حاکم مرتجعی که در آن حکومت می کنند به سر می برد افزود که انقلاب اسلامی ایران در صدد تغییر این مفاهیم غلط در منطقه است اما نظام های سیاسی فاسد و دست نشانده به دلیل اینکه، پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تهدیدی علیه خود تصور می کردند، مفهوم صدور انقلاب را تخریب کردند.
وی اضافه کرد که امروز نیز ادعا می شود که ایران از طریق صدور انقلاب در صدد توسعه اقتصادی و افزایش فروش کالاهایش است در حالی که تاوانی که ایران بابت مواضع خود در منطقه و جهان می پردازد، بسیار بیش از این مسائل و بهره های اقتصادی است.
وی ادامه داد که جهان غرب و نظام های سیاسی مرتجع منطقه دست به دست هم داده و در داخل و خارج ایران می کوشند وجهه این انقلاب را تخریب کنند اما عنایت های الهی و امدادهای غیبی همواره در کمین است و نقشه های آنها را به بن بست و شکست خواهد کشاند.
لزوم تبیین مفاهم انقلاب اسلامی
رییس مرکز پژوهش های راهبردی «العراق» با اشاره به تاثیرات بزرگ انقلاب اسلامی در داخل ایران، منطقه و کل جهان تاکید کرد که متاسفانه تاکنون در نشر وتبیین مفاهیم انقلاب اسلامی کوتاهی شده است .
«محمد صادق الهاشمی» افزود که تاکنون در عراق یک مرکز پژوهشی ایرانی در خصوص تعریف مفاهیم این انقلاب دایر نشده است در حالی که رژیم اشغالگری مثل رژیم اسراییل، ۱۴ درصد از بودجه خود را هرسال برای حمایت از مراکز پژوهشی که در زمینه تخریب وجهه اسلام فعالیت می کنند، اختصاص می دهد.
وی اضافه کرد که انقلاب اسلامی ایران، مفهوم جدیدی از اسلام را در برابر اسلام کرنش کرده در برابر قدرت های غرب و اسلام نسخه سعودی ارائه کرد.
به گفته وی، این مفهوم جدید بر این پایه استوار بود که هرکس باید حق خود را با دست خود، بگیرد و مفهوم مقاومت را به مفهوم مقاومت اسلامی در منطقه تغییر داد.
نظر شما