لایحه حفاظت و احیای بازار تهران ۱۳ سال تاخیر دارد

تهران- ایرنا- رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری تهران لایحه حفاظت، احیا، ارتقا و مدیریت یکپارچه بازار تهران را ارایه کند، گفت: تاخیر ۱۳ ساله در ارسال این لایحه وجود دارد.

به گزارش ایرنا، مهدی بابایی روز یکشنبه در جریان چهل و هفتمین جلسه شورای شهر تهران در خصوص حادثه آتش‌سوزی روز گذشته در بازار تهران تذکر داد و افزود: این حادثه ساعت ۷:۳۰ صبح قبل از آغاز به کار بازار بوده، تلفات جانی نداشت اما خسارت مالی قابل توجهی ایجاد کرد.

وی با طرح این پرسش که اگر این حادثه در ساعت اوج تردد رخ می‌داد با چه فاجعه ای روبرو بودیم، افزود: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در سال‌های گذشته از ملک حادثه دیده بازدید و در سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ اخطار رعایت دستورالعمل ایمنی صادر کرده بود.

بابایی ادامه‌داد: کمیته رفع خطر و ایمنی بازار بزرگ تهران نیز در شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل شده است اما روند رسیدگی به پرونده اماکن ناایمن محدوده بازار با کندی پیش می رود.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر گفت: شورای شهر در سال۱۳۸۷ با توجه به اینکه بازار بزرگ تهران یکی از کانون‌های پرخطر و با ریسک بالا و روزانه پذیرای شهروندان زیادی است، مصوبه الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه حفاظت، احیا، ارتقا و مدیریت یکپارچه بازار را گذرانده است.

وی با بیان اینکه این مصوبه با توجه به وجوه تاریخی، فرهنگی، اجتماعی بازار و به منظور مصون نگه داشتن هویت تاریخی و فرهنگی بازار بود، افزود: شهرداری در این مصوبه موظف شده بود که حداکثر ظرف سه ماه لایحه مذکور را ارایه کند.

بابایی اظهار داشت: مقرر شده بود این لایحه با ۲۵ معیار راهبردی تهیه، تدوین و به شورای شهر ارایه شود اما با گذشت ۱۳ سال، مغفول مانده است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از حوادث پر تکرار علاوه بر عزم جدی و ضرورت همکاری میان بخشی، نیازمند برنامه عملیاتی بلند مدت در قالب لایحه حفاظت، احیا و ارتقا و مدیریت یکپارچه بازار بزرگ هستیم.

وی خواستار ارائه گزارش از حادثه و کمیته ایمنی و رفع خطر بازار شد و از شهرداری تهران خواست تا لایحه حفاظت، احیا و ارتقا و مدیریت یکپارچه بازار را تهیه و به شورا ارائه کند.

مرجع قضایی رسیدگی به ساختمان های ناایمن نداریم

سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارایه تذکری گفت: متاسفانه روز گذشته شاهد یک حریق در تهران بودیم.

وی گفت: در این شش ماهه که در شورا حضور یافتیم آتش‌ سوزی‌های زیادی رخ داده و این در حالی است که ساختمان‌های ناایمن شناسایی شده‌اند.

نجفی  یادآورشد: با وجود شناسایی ساختمان‌های ناایمن شاهدیم که مرجع قضایی نیست که موضوع ساختمان‌های ناایمن را پیگیری کند.

وی اظهار داشت: ۱۲۹ ساختمان ناایمن از جمله مراکز بهداشتی و درمانی داریم که این مراکز بحران‌زا هستند.

وی از شهرداری خواست که این موضوع را از مراجع قضایی پیگیری کند.

تهران در دهه فجر امسال متفاوت بود

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه گفت: از آنجایی که درگیر کرونا بودیم، پیش ‎بینی می ‎شد که راهپیمایی خودرویی باشد اما سه‏‌گانه‏‌ای میان سازمان زیباسازی، سازمان تبلیغات و شبکه سوم سیما شکل گرفت که در نهایت سازمان تبلیغات محتوا را آماده کرد.  

وی ادامه داد: این موضوع نشان داد که بدون تولید پوسترهای زیاد با تمرکز بر پرچم جمهوری اسلامی که یک عنصر ملی ویژه و بی ‏نظیر است، می توان آرایشی به شهر داد و با این اقدام مردم بخشی از فرموده مقام معظم رهبری در برنامه گام دوم، با عنوان «جهاد امید آفرینی» را مجسم کردند.

سخنگوی شورای شهر تهران تاکید کرد: تکیه بر روی پرچم جمهوری اسلامی به عنوان عنصر فرهنگی می تواند الهام بخش برای سال های آینده باشد.

به گزارش ایرنا روز گذشته حادثه آتش سوزی در بازار تهران ساعت ۷:۳۸ دقیقه به سامانه ۱۲۵ اعلام شد که در پی آن ماموران ۵ ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند و حریق حوالی ساعت ۱۳ با تلاش آتش نشانان مهار شد و در مجموع ۳۰ باب مغازه خسارت دید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha