آیتالله قربانعلی درینجفآبادی روز یکشنبه در نشست اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی، افزود: باید از ظرفیتهای مختلف جامعه برای تبیین فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر بیش از پیش استفاده کرد و مساجد و حوزههای علمیه باید پایگاه امر به معروف و نهی از منکر باشند.
وی ادامه داد: فرهنگسازی الگوهای موفق، ترویج فرهنگ امر به معروف در تمام سطوح جامعه، تقویت نگرش آحاد جامعه به امر به معروف، تبیین بیانات رهبری در این خصوص باید از جمله اهداف برنامههای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی باشد.
امام جمعه اراک اظهار داشت: برنامهریزی برای احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر نباید به یک نهاد و یا ستاد خلاصه شود بلکه باید در لایههای مختلف مدیریتی به خصوص در شورای فرهنگ عمومی تصمیمگیری و به نهادهای مختلف ابلاغ شود.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری از چهار سال گذشته نشستهای مختلفی با موضوعات اجتماعی برگزار کردند که نشان از دغدغه معظمله نسبت مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه دارد، بنابراین احیای امر به معروف و نهی از منکر میتواند به میزان قابل توجهی در حل مشکلات و معضلات اجتماعی سهیم باشد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: بسیاری از مسائل و معضلات اجتماعی در شرایط عادی نمایان نیستند بلکه در شرایطی خاص بروز و ظهور میکنند که دستگاههای مسئول باید نسبت به مدیریت این مسائل از پیش برنامهریزی داشته باشند.
آیتالله دری نجفآبادی افزود: شبکههای اجتماعی در برخی شرایط، مسائل فرهنگی و اجتماعی را تحتالشعاع قرار میدهند که نهادهای مسئول وظیفه دارند در همین شرایط برای حفظ و ترویج فرهنگ اسلام و انقلاب تلاش کنند و اجازه ندهند محتواهای نادرست و مسموم فضای مجازی بر فرهنگ ما مسلط شود.
وی اضافه کرد: برای احیا و اجرای صحیح امر به معروف و نهی از منکر باید برنامهریزی و سازماندهی وجود داشته باشد و سهم و وظیفه هر یک از دستگاههای اجرایی به خوبی تدوین و ابلاغ شود.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: امر به معروف و نهی از منکر فراز و فرودهای بسیاری در نظام فرهنگی کشور داشته و برخی مشکلات مختلف به خصوص اقتصادی و فرهنگی دست در دست هم دادهاند و شاهد شرایطی هستیم که مطلوب آرمانهای انقلاب نیست.
فرزاد مخلصالائمه افزود: پدیدههای اجتماعی به مثابه کوه یخی هستند که بخشی از آن داخل آب و بخشی بیرون از آب قرار دارد و بخشی که در داخل آب هست هیچ شباهتی با لایه بیرونی ندارد و لایه بیرونی که برای همگان قابل مشاهده است یک میزان کوچکی از پدیده گسترده اجتماعی است که به هیچ عنوان دیده نمیشود.
وی ادامه داد: در این شرایط سیاستگذاران و دولتمردان باید دقت داشته باشند که فریب لایههای آشکار مسائل اجتماعی را نخورند و برای تصمیمگیریها نسبت به لایههای مخفی نیز توجه ویژه داشته باشند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه از ابزارهای موجود چندان استفادهای در جهت امر به معروف و نهی از منکر نمیکنیم، اظهار داشت: سازمانها و نهادهای فرهنگی باید با بهرهگیری از ابزارهای فرهنگی و رسانهای کشور در راستای مطالبه گری و تبیین اصل امر به معروف و نهی از منکر تلاش کنند.
مخلصالائمه با بیان اینکه روشهای تشویق و اقناع سازی برای انجام امور در دنیا مرسوم است، گفت: باید توجه داشت که بخش اثرگذار جامعه فقط با اغنا شدن به انجام امور اقدام میکنند که طیف متوسط جامعه نیز در تصمیم گیریها باید مورد توجه قرار گیرند.
وی افزود: پدیده سگگردانی یکی از مسائلی است که اعتراض طیف گستردهای از جامعه را به دنبال داشته و میطلبد برای مدیریت آن در شورای تامین استان نیز بحث شود تا این مشکل به صورت ریشهای حل شود.
امام جمعه اراک:
نقش امر به معروف در پیشبرد اهداف فرهنگی انقلاب برجسته سازی شود
۲۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۴:۱۱
کد خبر:
84649813
اراک - ایرنا - رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی گفت: نقش تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منکر در پیشبرد اهداف عالی اسلام و انقلاب برجسته سازی شود.
نظر شما