۲۵ بهمن‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان‌ها- ایرنا- ابتلای بالای کودکان به اومیکرون همچنان در صدر خبرهای کرونایی قرار دارد، موضوعی که موجب نگرانی مسوولان و خانواده‌ها شده و حکایت از آن دارد که به دلیل درگیری افراد کم سن و سال باید بیش از گذشته خطرات این ویروس را جدی بگیریم.

در این میان به دلیل اینکه روند واکسیناسیون کودکان به تازگی آغاز شده و اکثر این افراد هنوز دُز اول واکسن را دریافت نکرده اند، تنها راهی که پزشکان و متخصصان توصیه می کنند، پیروی از دستورات بهداشتی است.

امروز ۲۵ بهمن ماه به ناچار خبرهای کرونایی استان ها را با اطلاع رسانی از یک اتفاق تلخ آغاز می کنم و آن اینکه مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از فوت یک کودک ۱۰ ماهه در استان آذربایجان شرقی بر اثر ابتلا به کرونا خبر داده است.

دکتر سیمین خیاط زاده همچنین با اشاره به افزایش پنج برابری بیماران بستری کرونایی افزود: روزانه بطور میانگین ۲۲۵ بیمار کرونایی، در بیمارستان‌های استان بستری می‌شوند و بین ۶ تا هفت نفر جان خود را از دست می‌دهند.

تست مثبت ۶۰ درصد دانش آموزان استان همدان هم مثبت شده است، موضوعی که توسط معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی این استان خبری شد.

دکتر فاطمه اسدی ترکمان این را نیز گفت که شمار کودکان مبتلا به کرونا(سویه جدید) بستری در بخش «آی.سی.یو» بیمارستان های استان همدان از ۲۵ نفر در اوایل ماه جاری به حدود ۸۰ نفر در این هفته افزایش یافته است.

وی یادآورشد: آمار روزانه کرونا(پی.سی آر مثبت) استان همدان از ۱۹۵ نفر در ابتدای بهمن ماه به روزانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ نفر در پایان هفته گذشته رسیده که این خیز نشان دهنده سرعت بالای انتشار و ابتلا به سویه اُمیکرون است.

دکتر محمد طاهری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: با شناسایی ۳۲۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۸۱۹ و بیماران سرپایی مثبت به ۱۰۸ هزار و ۴۳۴ نفر و با مرگ یک بیمار دیگر آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۱۸۲ نفر رسیده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در این رابطه گفت: از مجموع ۵۶ بستری کودک در مراکز درمانی استان، ۲۴ نفر با علائم مشکوک تنفسی مبتلا به کرونا و چهار بیمار قطعی کرونایی کودک بستری هستند.

دکتر سیدجواد پورنقی اظهار داشت: سویه جدید اُمیکرون بر خلاف سویه های دیگر سن و سال نمی شناسد به گونه ای که باید برای برون رفت از این چالش خطرناک، میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین تزریق واکسن را در بین گروه سنی کودکان را نیز فراگیر کنیم.

در استان البرز هم که اکنون شهرستان کرج در وضعیت قرمز و ۶ شهرستان دیگر نارنجی کرونایی هستند، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای این استان اعلام کرد: ۱۵ تا ۲۰ درصد موارد بستری بیمارستان‌های استان کودکان زیر ۱۴ سال تشکیل می‌دهند که باید مراقبت ها بیشتر شود.

دکتر مهرداد بابایی البته این خبر مسرت بخش را هم گفت که تاکنون در استان البرز در بین کودکان بستری کرونایی موارد منجر به وخامت حال بیمار یا فوتی نداشته‌ایم.

طی ۲۴ ساعت گذشته هم ۹۴ بیمار بدحال کووید۱۹ در این استان به تخت های بستری بیمارستان ها منتقل شدند و اکنون ۴۷۶ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند و با مرگ ۲ بیمار دیگر کووید۱۹ در البرز شمار کل جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو۵۴۷ نفر رسید.

در ادامه خبری هم بگیریم از وضعیت کرونایی استان اصفهان که بنابر اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی این استان تعداد بیماران بستری شده دارای علائم کووید-۱۹ در بیمارستان‌های استان در طول یک ماه گذشته و با شدت گرفتن موج ششم کرونا، بیش از چهار برابر افزایش یافته است.

پژمان عقدک با بیان اینکه در زمان حاضر حاضر ۱۴ درصد از بیماران کرونایی بستری، بدحال و در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند، اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می دهد بیش از ۳۵ درصد از فوتی های ناشی از کرونا، واکسن نزده اند.

دکتر ایوب توکلیان جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اعلام کرد که تاکنون هیچ فوتی در بین کودکان استان در طول دوران شیوع موج ششم کرونا نداشته‌ایم و اکنون  بیشترین تمرکز با وجود تلاش بسیار در بحث بالغان، بر روی موضوع کودکان مشکوک و مبتلا به کروناست و آمار اطفال مبتلا به کووید ۱۹ به‌صورت روزانه پایش می‌شود و در کنار آن پیگیر رفع مشکلات مربوط به این گروه از بیماران کرونایی هستیم.

وی با بیان اینکه بحث افزایش تخت‌های درمانی ویژه بیماران کرونایی بیمارستان اکبر در دستور کار است، خاطرنشان کرد: تمهیدات ویژه‌ای دیده شده تا اگر با افزایش آمار کودکان مبتلا به کرونا مواجه شدیم از دیگر ظرفیت‌های اختصاص یافته، که قبل از موج ششم بحران کرونا پیش‌بینی شده بود نیز استفاده شود.

چند روزی است که واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۹ ساله هم آغاز شده و در این رابطه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اظهار کرده است که واکسن کودکان پنج تا ۹ ساله در این استان با رضایت والدین صورت می‌گیرد.

محمدامین ولی‌زاد این را هم گفت که این گروه سنی ۲ واکسن "سینوفارم" و "پاستوکووک" را دریافت می کنند و واکسیناسیون این افراد اختیاری و با رضایت والدین است.

۲۵ بهمن‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

در استان خوزستان هم که اکنون هفت شهرستان آن در وضعیت قرمز، هشت شهرستان نارنجی و ۱۲ شهرستان زرد کرونایی قرار دارد بنا بر اعلام رئیس مرکز بهداشت این استان در شبانه روز گذشته ۱۲ نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و ۲ هزار و ۸۷ بیمار جدید شناسایی شده که نسبت به روز قبل ۶۲۴ نفر افزایش نشان می دهد.

دکتر سیدمحمد علوی اظهار کرد: همچنین در این روز تعداد ۱۱۶ نفر در بیمارستان ها بستری شدند که این میزان نسبت به روز قبل پنج نفر بیشتر شده است.

اکنون بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت بخش کووید بیمارستان های استان هرمزگان هم تکمیل شده است، موضوعی که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی این استان به آن اشاره کرده و گفت: در زمان حاضر ۳۵۹ نفر مبتلا به کووید در بیمارستان ها بستری هستند که از این شمار ۱۱۴ نفر در شبانه روز گذشته بستری شدند.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: در شبانه روز گذشته دو نفر شامل یک مرد و زن ۸۴ و ۶۶ ساله از شهرستان های میناب و بندرلنگه به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و آمار فوتی های کرونا در استان هرمزگان به۲هزارو ۲۹۷ نفر رسید.

دکتر علیرضا اسلامی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز گفت: ۲۴ ساعت گذشته از ۵۳۳ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا در مراجعه به مراکز درمانی بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی سازمان جهانی بهداشتی ۳۲۷ فرد مبتلای قطعی به بیماری کووید -۱۹ در استان شناسایی شدند و چهار فرد مبتلا به کووید - ۱۹ در شهرستان های میبد، اشکذر و  یزد جان خود را از دست دادند.

روند مبتلایان به کرونا در استان گلستان هم بنا به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی این استان افزایشی شده و تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان با افزایش ۱۰ نفره نسبت به روز گذشته به ۵۹۷ نفر رسیده است.

سعید گل‌فیروزی اظهار داشت: اکنون گرگان، علی‌آبادکتول، بندرگز، کلاله، کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و آق قلا در وضعیت قرمز، آزادشهر، رامیان، گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش در وضعیت نارنجی و مراوه‌تپه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری خراسان شمالی نیز خبر داد: در هفته گذشته ۱۳۳ نفر از کارمندان دستگاه های اجرایی به کرونا مبتلا شدند که این میزان مبتلایان نگران کننده است.

جواد نوروزی اظهار داشت: ۱۰ هزار و ۴۳۱ نفر از کارمندان دستگاه‌های اجرایی استان شامل ۶ هزار و ۶۸۲ مرد و سه هزار و ۷۴۹ زن از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد ۱۳۳ نفر مربوط به هفته گذشته است.

دکتر علی افشانی رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی هم در خبری اعلام کرد: طی بهمن ماه جاری متوسط ابتلای روزانه به حدود ۷۰۰ نفر رسیده در حالی که این رقم در دی ماه، نزدیک به ۸۰ نفر بود.

وی با اشاره به بستری شدن ۱۰۲ بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی به خاطر ابتلا به کرونا و فوت ۲ نفر بیان کرد: در این خصوص نیز همچنان شاهد سه رقمی بودن بستری ها هستیم در حالی که تا نیمه بهمن ماه جاری، بستری ها دورقمی بود.

از اردبیل هم خبری به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل منتشر شده است مبنی بر اینکه با فوت پنج نفر در شبانه روز گذشته مجموع جان‌باختگان بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل طی ۲ سال گذشته به رقم ۲ هزار و ۶۵۱ نفر باقی رسیده است.

دکتر علی محمدیان اردیوی همچنین از افزایش بیش از چهار برابری شمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در استان نسبت به ۲ هفته پیش خبر داد و بیان کرد: طی شبانه روز گذشته ۶۲ فرد مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان پذیرش و بستری شدند و هم‌اکنون شهرستان مشکین‌شهر در وضعیت قرمز، پنج شهرستان اردبیل، نیر، سرعین، پارس‌آباد و اصلاندوز در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان گرمی، بیله‌سوار، نمین، خلخال و کوثر نیز در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

در استان سمنان نیز بر اساس اظهارات معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی این استان طی یک هفته ۱۲ جان‌باخته برجا گذاشته است.

سعید کسائیان با اشاره به فوت ۱۲ بیمار کرونایی در هفته ای که گذشت بیان کرد: ویژگی مشترک این افراد داشتن بیماری زمینه‌ای، سن بالای ۷۰ سال، واکسن نزدن بود.

اکنون در استان سمنان شهرستانهای سمنان، شاهرود، دامغان، مهدیشهر و آرادان قرمز، شهرستان های سرخه و گرمسر نارنجی و میامی زرد کرونایی هستند.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته سه نفر براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در استان فوت کردند، افزود: مجموع جان‌باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۵۷ نفر رسیده است.

مهدی محمدی با اشاره به اینکه آمار بستری‌های کرونا در مراکز درمانی استان هم‌اکنون ۳۶۴ نفر است، اعلام کرد: از این تعداد ۷۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۱۵ نفر آنها وخیم است.

براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اکنون شهرهای کرمانشاه، روانسر، اسلام‌آبادغرب، کنگاور، گیلانغرب، سنقروکلیایی، هرسین و سرپل‌ذهاب در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، صحنه و قصرشیرین نیز در وضعیت نارنجی و شهرهای ثلاث‌باباجانی و دالاهو هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در خبری گفت: با ابتلای یک‌هزار و ۶۰۳ نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۵۵ هزار و ۲۰۰ نفر رسید.

دکترسید محمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: در شبانه روز گذشته با فوت چهار نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۸۹ نفر رسید و هم‌اینک ۲۰۳ بیمار حاد تنفسی و ۹۸ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند از این رو از شهروندان درخواست می شود هنگام خروج از خانه با استفاده از ماسک و شستشوی دست‌ها اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

بنابر اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۷۳ نفر در این استان به کرونا مبتلا شده اند و هیچ فردی بر اثر ابتلا به کرونا در این استان فوت نشده است.

دکتر محمد کریمیان افزود: اکنون شهرستان های ایلام، چوار، دره شهر، ایوان ، مهران ، چرداول و بدره در وضعیت قرمز ، هلیلان، سیروان ، دهلران در شرایط نارنجی و آبدانان و ملکشاهی نیز وضعیت زرد دارند.

آخرین وضعیت کرونا در کشور به روایت وزارت بهداشت

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۸۸۶ نفر رسید همچنین ۲۸ هزارو ۹۵۶ بیمار جدید نیز شناسایی شدند.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۶۱ میلیون و ۶۶۴ هزار و ۹۴۹ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۸۵۱ هزار و ۱۴۵ نفر دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۷۱۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۷ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۸۱۳ دُز رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته ۳۲۶ هزار و ۹۲۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

از دیروز تا امروز ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۸ هزار و ۹۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۱۵۷ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۲۲۱ نفر رسید.

تا کنون ۶ میلیون ۳۲۷ هزار و ۲۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

سه هزار و ۴۱۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۴۶ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۸۶۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

۲۵ بهمن‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

تمدید تعطیلی مدارس

با اوج گرفتن بیماری کووید ۱۹ آن هم از سویه اومیکرون برخی محدودیت ها به نقاط قرمز کرونایی بازگشته است از جمله اینکه امروز مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از تمدید تعطیلی آموزش حضوری مدارس شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی استان خبر داد.

قاسمعلی خدابنده به این مطلب هم اشاره کرد که بنابر تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا دروس کارگاهی در هنرستان‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش به شرط دریافت دستکم ۲ دُز واکسن توسط هنرجویان، رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، تهویه مناسب و رعایت حضور حداکثر ۱۵ نفر در کارگاه و همچنین عدم حضور هنرجو درصورت داشتن علایم بیماری، در تمامی رنگ‌بندی‌ها به صورت حضوری باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان نیز گفت: هفته گذشته آموزش در ۴۷ درصد مدارس این استان به دلیل شرایط شیوع کرونا غیرحضوری شد و در ستاد استانی تصمیم بر این شد که آموزش و پرورش با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی بر اساس پروتکل های تعریف شده وضعیت مدارس را ارزیابی و نسبت به شرایط هر مدرسه تدابیر لازم اتخاذ شود.  

اسماعیلی اضافه کرد: بر اساس پروتکل هایی که به مدارس  ارسال شده است، با توجه شرایط شیوع کرونا در هر مدرسه، مدیران مدارس با هماهنگی رییس ناحیه یا منطقه می توانند آموزش حضوری را به مدت پنج روز تا یک هفته تعطیل کنند. 

بنابر آخرین مصوبات جلسه ستاد کرونا گلستان نیز همه مدارس در تمامی مقاطع تحصیلی همچنان غیر حضوری است، اما در مناطق روستایی که دسترسی مناسب به اینترنت ندارند و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و نیز هنرستان‌های کاردانش مشروط بر این که تعداد آنها کمتر از ۱۵ نفر باشد، با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی،کلاس‌ها به صورت حضوری است.

دارا بودن کارت واکسن کرونا شرط حضور در مراسم اعتکاف

امسال هم شرایط کرونایی بر نحوه برگزاری مراسم اعتکاف تاثیر گذاشته است به این معنا که در برخی نقاط که شیوع این ویروس بیشتر است یا برگزار نمی شود و یا برگزاری این مراسم با جمعیت محدود و رعایت دستورالعمل ها امکان پذیر است.

در این رابطه حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: آئین معنوی اعتکاف با رعایت موازین بهداشتی در تعدادی از مساجد استان برگزار خواهد شد و مومنانی که هر سه دُز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند با در دست داشتن کارت واکسن و مدارک می‌توانند در این مراسم حضور یابند.

در استان گلستان نیز برگزاری مراسم معنوی اعتکاف با توجه به برگزاری آن در مساجد که مسقف هستند به صورت تجمیعی ممنوع شده است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مدیریت کرونا خوزستان هم اعلام کرد: برابر مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا، آیین اعتکاف در هفت شهر قرمز کرونایی خوزستان برگزار نمی‌شود.

ولی اله حیاتی بیان کرد: آیین معنوی اعتکاف تنها در شهرهای نارنجی و زرد کرونایی خوزستان و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برگزار می‌شود لذا از سازمان تبلیغات اسلامی انتظار داریم که این موضوع را هر چه سریع تر به شهرستان‌ها اعلام کند تا مردم مطلع شوند.

۲۵ بهمن‌ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

در پایان هم برای اطلاع از وضعیت کرونایی دیگر استان ها چند گزارش حاصل تلاش خبرنگاران مراکز و دفاتر ایرنا بخوانید با این عناوین:

جولان اومیکرون در خراسان رضوی و نوشداروی دیرهنگام محدودیت‌های کرونایی سفر

سیر صعودی کرونا در گیلان؛ اُمیکرون را دست‌کم نگیریم

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha