«حمیدرضا ترقی» در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا مذاکرات هستهای به نیت رفع تحریمها را برای دولت جمهوری اسلامی مهم دانست و اظهار کرد: اخبار مذاکرات هستهای در اولویت اول و دوم برنامه های ما نیست و دولت سعی کرد اقتصاد و مسائل کشور را با مذاکرات گره نزند و از این رو نگاهها را به داخل متوجه کرده است نه بیرون. لذا این استراتژی غربیها را عصبانی کرده است چون همه امید آنها به تحریمها و مسائل و حاشیههای سیاسی در ایران بوده است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: همه این مسائل، تحریمها و فشارهای غرب بر کشور ما برای گرفتن امتیاز و عقب نشینی جمهوری اسلامی ایران بود و فکر میکردند تحریمها همه معادلات اقتصادی، سیاسی واجتماعی ما را تحتالشعاع قرار میدهداما با درایت دولت و هدایتهای رهبر معظم انقلاب متوجه شدهاند نتیجه این مذاکرات هیچ تأثیری بر مناسبات اقتصادی و سرنوشت کشور ندارد.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم دشمنان نمیتوانند خواستههای خودشان را به جمهوری اسلامی تحمیل و ما را مجبور به پذیرش خواسته های خود کنند. از سوی دیگر دولت با پیشروی در برنامه هستهای و دستیابی به تکنولوژیهای برتر، وضعیت را به گونهای رقم زده که تاخیر در توافق به ضرر آنها تمام خواهد شد و مذاکرات به سمتی حرکت میکند که پذیرش شروط ایران برای غربیها اجتناب ناپذیر است. یعنی نه میتوانند خواسته جدیدی را تحمیل کنند و نه اینکه توافقی غیر از توافق قبلی را به ما بقبولانند.
ترقی یادآور شد: اگر تضاد و اختلافات داخلی آمریکا حل شود و آنها به جمعبندی مشترکی برسند مذاکرات به نتیجه خواهد رسید. خوشبختانه ما در این رابطه عجله ای نداریم چراکه توجه و تمرکز جمهوری اسلامی بر روی منافع ملی است و مادامی که منافع ملی در این مذاکرات حاصل نشود جمهوری اسلامی عجله به خرج نمیدهد لذا توپ در زمین آنها است و غربی ها هستند که باید به تصمیم سیاسی و نهایی برسند و با پذیرش طرحهای ایران به برجام بازگردند.
وی در مورد تاثیرگذاری بحران اوکراین و روسیه بر مذاکرات وین بیان کرد: آمریکاییها به اوکراین اعلام کردند که اگر روسیه به شما حمله کند ما ورود نظامی نکرده و نمیتوانیم از شما دفاع کنیم. آمریکا جلوتر از همه کشورها شهروندان خود را از اوکراین فراخواند و اروپای غربی نیز تبعیت کرد، این کار غربیها در دل مردم اوکراین ایجاد وحشت کرد که این نشان دهنده این واقعیت است که آمریکا و اروپا توان تقابل و جنگیدن با روسیه را ندارند.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه مشکلات درونی آمریکا باعث شده این کشور نتواند از دولتهای دوست پشتیبانی کند، اظهار کرد: این مسئله به طور طبیعی در روحیه دیگر کشورهای اقماری و دوست آمریکا اثر منفی گذاشته و بی اعتمادی نسبت به آمریکا روز به روز بیشتر میشود که نمونه آن هم عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، و اوکراین است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه بحران بین اوکراین و روسیه تاثیر مستقیمی بر مذاکرات وین ندارد، اضافه کرد: روسیه دست برتر را در منطقه اروپای شرقی دارد و اتحادیه اروپا هم عرضه رویارویی با آن کشور را ندارد، به همین دلیل روسیه یکی از وزنه های مهم در مذاکرات هستهای بین ایران طرفهای مقابل است.
وی با اشاره به چند برابر شدن فروش نفت در دولت سیزدهم گفت: مقام معظم رهبری فرمودند راههای خنثی کردن تحریمها را باید پیدا کنیم، دولت دهم در همین راستا با چین و روسیه توافقات اقتصادی، بانکی و تجاری انجام داده و با کشورهای همسایه تعاملات اقتصادی داشتیم.همچنین باز شدن مسیر فروش نفت ایران موجب شده که تحریمها عملا بی اثر شده و یقیناً این روند ادامه خواهد داشت.
نظر شما