یعقوب گویلیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اشیاء شامل انواع خمرههای سفالی، ظروف سفالی لعابدار، وسایل طبخ غذا، صندوقچههای چوبی و فلزی، یغدان، چراغ گرمایشی و خوراک پزی، لامپا(چراخ نفتی) و برخی اقلام دیگر است.
وی افزود: این اقلام پس از کارشناسی، تهیه شناسنامه و شمارهگذاری اموال به تفکیک در چیدمان موزه مردم شناسی در بخشهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و در معرض دید مردم به نمایش درمیآید.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان گفت: اهدای این اقلام توسط ورثه مرحوم معاونی صورت گرفته است که با نمایش آنها بازدیدکنندگان با بخشی از تاریخ و سبک و سیاق زندگی مردم این خطه آشنا شوند.
گویلیان ابراز امیدواری کرد این اقدام ارزشمند، سرآغاز اهدای اشیاء تاریخی و فرهنگی بسیاری توسط شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی به موزه های استان کردستان باشد.
خانه کُرد که موزه مردمشناسی مناطق کردنشین است در عمارت آصف در خیابان امام خمینی(ره) شهر سنندج واقع شده و آن گونه که آمده سنگ بنای اولیه آن مربوط به دوره صفویه بوده اما در دورههای بعدی تکمیلتر شده است.
نگارخانه و حیات ورودی، حوض، حمام، غرفههای زندگی شهری، مکتب خانه، قلاب بافی، زیورآلات، بخش کشاورزی، مشاغل و فنون، بخش اسناد و عکسهای تاریخی، اتاق خان، بخش پوشاک، غرفه شکار، غرفه صنایع دستی، غرفه بخش مطبخ زندگی روستایی، کتابخانه و مرکز اسناد بخشهای مختلف این موزه است.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما