به گزارش ایرنا، گیلان با داشتن حدود ۲۸۶ کیلومتر نوار ساحلی از چابکسر تا آستارا پس از مازندران بیشترین سهم را از سواحل دریای خزر در اختیار دارد. هر ساله پذیرای میلیونها گردشگر است تا از موهبت و زیبایی دریا و ساحل آن استفاده میکنند که این امر در بخش صنعت گردشگری و همچنین اشتغال استان تاثیر بسزا و نقش محوری دارد.
از اواخر دهه ۴۰ رفته رفته بخشی از نوار ساحلی گیلان همانند استان های همجوار در تصرف نهادها، سازمانهای دولتی و همچنین در تصرف افراد حقیقی درآمده که این امر باعث شد تا مردم گیلان و همچنین گردشگران نتوانند از تمام ظرفیت نوار ساحلی این استان بهره ببرند و عملاً بخش مهمی از سواحل استان از دسترس عموم خارج شود.
در سال ۱۳۸۶ و در جریان برنامه چهارم توسعه قانونی عقب نشینی از ۶۰ متر حریم دریای خزر مصوب و حداقل بر روی کاغذ اجرایی شد. طبق این قانون تمامی دستگاه های دولتی و خصوصی و همچنین مالکان شخصی موظف به رعایت حریم ۶۰ متر شدند.
ساحلنشینی نهادهای دولتی و خصوصی در گیلان طی چند دهه اخیر چهره سواحل استان را تغییر داد که دهم بهمن ماه امسال پس از سفر رییس جمهور به گیلان و صدور دستور مبنی بر عقبنشینی بیچون و چرای همه نهادهای دولتی، در دستور کار مدیریت ارشد استان و دستگاه قضا قرار گرفت. رییس جمهور در دستور خود ۲۰ روز مهلت برای عقب نشینی و آزادسازی حریم ۶۰ متری سواحل دریای خزر در سه استان شمالی تعیین کرد.
طبق آخرین گزارش از سوی اداره کل منابع طبیعی استان گیلان به عنوان متولی سواحل، طی ۱۹ هم اینک شاهد عقبنشینی کامل دستگاههای دولتی از حریم قانونی سواحل استان هستیم.
نجات سواحل خزر زیر سایه یک ضرب الاجل ۲۰ روزه
رییس جمهور هشتم بهمن ماه امسال در پانزدهمین سفر استانی خود مهمان مردم استان گیلان بود که پس از سفر خود به گیلان و بعد از بازدید از تصرفات سواحل این استان از سوی مجتمع های دولتی طی دستوری حداکثر ۲۰ روز برای آزادسازی تمامی سواحل دریای خزر از گیلان تا استان گلستان دستور مستقیم صادر کرد.
رییس جمهور در نشست های متعدد در سفر یکروزه خود به گیلان از جمله شورای اداری و همچنین نشست با نخبگان و اصحاب رسانه تاکید کرد که با فوریت و ظرف مدت حداکثر ۲۰ روز هر یک از دستگاههای دولتی که تصرفاتی در مناطق ساحلی دارند، اقدام لازم را انجام داده و نتیجه برای استحضار را به دفتر رئیس جمهور اعلام کنند.
حسب این دستور دستگاههای اجرایی در گیلان با جدیت بیشتری آزاد سازی سواحل را در دستور کار خود قرار دادند و هم اینک ١٠٠ درصد حریم ۶۰ متری سواحل در اختیار دستگاههای دولتی گیلان آزاد شد.
به گفته میرحامد اختری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، دستور رییس جمهور برای آزادسازی حریم ۶۰ متری سواحل دریای خزر اقدامی محکم و قاطع برای بازگشت حریم سواحل به عموم مردم بود.
وی افزود: خوشبختانه حتی با وجود یکروز باقی مانده به مهلت ۲۰ روزه رییس جمهور تمامی سواحل گیلان که پیش از این در اختیار دستگاههای دولتی بود به طور کامل آزادسازی شد.
خزر منتظر آزادسازی سواحل در حوزه بخش خصوصی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان همچنین به تصرفات اشخاص حقیقی نیز اشاره کرد و گفت: بخشی از سواحل گیلان در اختیار و تصرف اشخاص حقیقی و شخصی قرار گرفته که برای آزادسازی به حکم قضایی نیاز دارد و برای مراحل بعدی در اولویت آزادسازی قرار خواهد گرفت.
بنابر گفته مسئولان اداره کل منابع طبیعی پیش از این ۱۵ درصد سواحل استان در تصرف اشخاص حقیقی و حقوقی بود که از این میزان ١١ درصد آن تحت تصرف دستگاه های دولتی به طور کامل آزاد شد و چهار درصد باقی مانده هم در تصرف اشخاص حقیقی است.
طبق این اطلاعات حدود ۱۱ و نیم کیلومتر از سواحل استان در اختیار سازه های شخصی قرار دارد که انتظار میرود برای رفع کامل تصرفات و آزادسازی سواحل گیلان در اولویت نهادهای اجرایی و قضایی قرار گیرد.
به طور حتم با آزادسازی کامل نوار ساحلی گیلان از تصرف بخش دولتی و همچنین بخش خصوصی، مردم این خطه و همچنین مردم سایر نقاط کشور بیشتر میتوانند از این موهبت خدادادی استفاده و بهره ببرند.
همچنین با آزادسازی کامل نوار ساحلی گیلان از تصرف بخشهای دولتی و خصوصی ، به طور حتم صنعت گردشگری در این استان رونق بیشتری خواهد گرفت چون مردم میتوانند از تمام ظرفیت ساحل برای امر گردشگری استفاده کنند و به همین دلیل سال آینده و در صورت فروکش کردن کرونا، گردشگران بیشتری به سواحل گیلان مراجعه خواهند کرد.
نظر شما