به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از رسانه ژاپنی کیودونیوز، گروه ۲۰ در بیانیه ای که پس از نشست دو روزه مجازی و حضوری شان در جاکارتا صادر شد، بدون اشاره مستقیم به بحران اوکراین تاکید کردند که به نظارت بر خطرات جهانی از جمله تنش های ژئوپلیتیکی رو به رشد و آسیب پذیری های مالی و اقتصاد کلان ادامه می دهند.
«سری مولیانی ایندراواتی» وزیر دارایی اندونزی پس از این نشست در یک کنفرانس مطبوعاتی، گفت: تدوین این واژگان (در بیانیه)، کاری زمان بر بود، زیرا به طور همزمان در اتاق مذاکره برخی کشورهای درگیر این تنش ژئوپلیتیکی بودند. روسیه یکی از اعضای گروه ۲۰ است.
تصمیم گروه ۲۰ مبنی بر اشاره نکردن به بحران اوکراین در تضاد آشکار با بیانیه اخیر وزرای دارایی گروه ۷ بود که به روسیه درمورد تحریم های اقتصادی و تبعات بزرگ و فوری در صورت حمله به اوکراین هشدار دادند.
اگرچه مسکو گفته است قصد حمله به اوکراین را ندارد و بخشی از نیروهایش را از مرز اوکراین عقب رانده، اما آمریکا این مساله را رد کرده است.
گروه ۲۰ در بیانیه خود همچنین متعهد شدند همه ابزارهای سیاسی موجود برای توجه به اثرات همه گیری کووید – ۱۹ را با توجه به نگرانی ها در مورد اینکه شیوع گسترده سویه اُمیکرون می تواند بر چشم انداز اقتصاد جهانی سایه افکند، به کار گیرند.
کشورهای عضو گروه ۲۰ همچنین توافق کردند تلاش هایشان در زمینه طرح های کمک به رفع بدهی برای کشورهای کم درآمد و آسیب پذیر را به منظور تقویت انعطاف پذیری مالی شان افزایش دهند.
براساس اعلام صندوق بین المللی پول، پیش بینی می شود اقتصاد جهانی در سال جاری ۴.۴ درصد رشد داشته باشد، که کمتر از رشد ۵.۹ درصدی سال ۲۰۲۱ است، نظر به اینکه آمریکا و چین تحت تاثیر اختلالات عرضه به واسطه همه گیری و تورم قرار گرفته اند.
در میانه افزایش تورم، فدرال رزرو آمریکا نسبت به افزایش نرخ بهره در ماه مارس (اسفند) سیگنال داده است.
گروه ۲۰ متشکل از کشورهای آرژانتین، استرالیا، برزیل، انگلیس، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا هستند.
نظر شما