زهرا یقطین یکشنبه در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: طرح خانواده متعالی که در سند مهندسی فرهنگی استان فارس آمده، سال گذشته مصوب شده و دبیرخانه و کارگروههای ذیل آن پیشتر از اجرایی شدن این سند شکل گرفته است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس ادامه داد: دبیرخانه این طرح در دفتر امور زنان و خانواده استانداری مستقر است و ۶ کارگروه از جمله کارگروه علمی پژوهشی، تبلیغی ترویجی، حمایتی، نظارت، آموزش و کارگروه مشارکت مردمی برای اجرایی کردن این طرح تشکیل شده است.
همکاری با ۳۷ دستگاه برای اجرای «طرح خانواده متعالی»
یقطین افزود: تاکنون ۳۷ نهاد و دستگاه ذیل این طرح شناسایی شدند و از این مجموع با ۲۲ نهاد تفاهمنامه منعقد شده است و با مابقی دستگاهها نیز در حال انعقاد تفاهمنامه هستیم.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به اهدافمان در این طرح نیاز به همراهی مردم و فعالین حقیقی و حقوقی در حوزه خانواده داریم و بر همین اساس کارگروه مشارکت مردمی به عنوان کارگروه بسیار مهم و بااهمیت توسط دستگاههایی که مجوزدهنده فعالیتهای مردمی در سطح استان هستند شکل گرفته است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس اعلام کرد: شرح وظایف،آیین نامه و دستورالعملهای مربوط به کارگروههای «طرح خانواده متعالی» تدوین شده و انشالله تمام این کارگروهها از سال ۱۴۰۱ به صورت خاص و ویژه برنامههای عملیاتی و اجرایی خود را پیش میبرند.
وی با اشاره به نقش حوزه زنان و خانواده در اجرای نقشه مهندسی فرهنگی فارس گفت: در سفر استانی ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ رئیس جمهور به شیراز، سند مهندسی فرهنگی استان رونمایی شد که این سند در استان فارس محور اصلی فعالیتهای فرهنگی به ویژه در حوزه زنان و خانواده خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس ادامه داد: پنج کلان مسئله در سند مهندسی فرهنگی استان مطرح شده است که حاکم نبودن سبک زندگی اسلامی ایرانی در نهاد خانواده یکی از مسائل مهم مطرح شده در این سند است.
وی اضافه کرد: برای اجرای سند مهندسی فرهنگی فارس که برش ۱۴۰۱ این سند کاملا مشخص و معین شده، پنج اقدام استانی پیشبینی شده است و برای اجرایی کردن این اقدامات استانی نیز برنامهها و فعالیتهای دستگاهی تعریف شده که در شورای فرهنگی عمومی استان، کارگروه فرهنگی اجتماعی سلامت زنان و خانواده استانداری مکلف به عملیاتی و اجرایی کردن اقدامات مربوط به این حوزه در این سند است.
یقطین اضافه کرد: در پنج برنامهای که به صورت خاص در سند مهندسی فرهنگی استان آمده است تأکیدات مکرری برای بکارگیری ظرفیت مردمی برای اجرای طرحها و برنامهها شده است.
تربیت سخنوران برای اجرای سخنرانیهای تربیتی و آموزشی پیرامون موضوع ازدواج و خانواده
وی عنوان کرد: همان طور که گفتم ما مکلف به اجرای طرح خانواده متعالی هستیم. تربیت سخنوران، مبلغین، اساتید و مشاورین برای اجرای سخنرانیهای تربیتی و آموزشی پیرامون موضوع ازدواج و خانواده و طراحی از مهمترین برنامههای ما محسوب میشود.
یقطین گفت: به دلیل ضرورت استنباط «سبک زندگی» از قرآن، ما مکلف به برگزاری دورههای آموزشی تفسیر، درک مفاهیم و قرائت قرآن کریم و بهکارگیری آن در زندگی فردی و اجتماعی هستیم و همچنین دو برنامه خاص و ویژه در خصوص ساماندهی پوشاک ایرانی اسلامی در حوزه طراحی، تولید و عرضه را دنبال میکنیم.
وی افزود: در حال انجام برنامهریزی برای هماهنگی با مجموعه ناجا در برخورد با منکرات سازمانیافته در جامعه هستیم و امیدواریم بتوانیم در این مسیر گامهای محکمی برداریم.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم در حوزه زنان و خانواده در مجموعه وزارت کشور حول چهار محور تعریف شده است، گفت: گسترش «گفتمان انقلابی در ترسیم سیمای الگوی سوم زن مسلمان» برای نقشآفرینی بانوان و تبیین الگوی «زن نه شرقی نه غربی»، افزایش نرخ مشارکت بانوان برای حل مسائل و مشکلات جامعه، کاهش آسیبهای اجتماعی مرتبط با بانوان و خانواده و افزایش سرانه فضاهای تفریحی و ورزشی بانوان، چهار محوری است که در مجموعه وزارت کشور به عنوان مأموریت استانها تعریف شده است.
شناسایی ظرفیت بانوان فارس و بهرهگیری از این ظرفیت ها
یقطین افزود: بدون شک برای تحقق اهدافمان در این حوزه، در وهله اول بایستی ظرفیتها و توانمندیهای بانوان را شناسایی کنیم و سپس با مطرحکردن موضوعات اولویتدار در عرصه زنان و خانواده نسبت به حل مسائل و مشکلات موجود در این عرصه اقدام کنیم.
یقطین اضافه کرد: توانمندسازی دختران به عنوان رهبران اجتماعی آینده، شناسایی ظرفیت فعالین اجتماعی حوزه بانوان و جهتدهی این ظرفیتها به سمت اهداف و مأموریتهای مورد نظر از مهمترین برنامههای ما به شمار میرود.
وی گفت: به منظور پیشبرد برنامهها و برای اینکه دفاتر امور زنان و خانواده به جایگاه واقعی خود برسند، نیاز است اعتباراتی به این دفاتر تخصیص یابد که البته این موضوع در اولویت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار دارد.
رصد و سنجش وضعیت بانوان و خانواده در استان به تفکیک ۳۶ شهرستان
وی با بیان اینکه برای هر حرکتی در این حوزه باید وضعیت بانوان و خانواده در استان رصد شود و مورد سنجش قرار بگیرد،گفت: آخرین گزارش ما در رابطه با سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان مربوط به آمارهای سال ۹۷ است لذا یکی از اولویتهای ما تنظیم گزارشی مبنی بر وضعیت کنونی حوزه زنان و خانواده است و بر همین اساس یک پروژه با همکاری دانشگاه شیراز و به همت کارگروه پژوهش و با اعتباراتی که در سال گذشته به این بخش اختصاص داده شده است در حال اجرا است که در این پروژه به رصد و سنجش وضعیت بانوان و خانواده شهرستانها به تفکیک ۳۶ شهرستان پرداخته میشود.
یقطین بیان داشت: این کار میتواند زمینه مناسبی را برای تصمیمگیریها و برنامهریزیها فراهم کند. البته دادهها به تنهایی نمیتواند به ما در این زمینه کمک کند و قطعا تحلیل دادهها با بهرهگیری از هیاتهای اندیشهورز برای تحقق اهدافمان در این زمینه اهمیت بسیاری دارد.
حل مشکلات حوزه بانوان با برنامهریزی منسجم و هدفمند
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس اظهار داشت: چالشهای جدی در حوزه زنان و خانواده وجود دارد و معتقد هستیم با یک برنامهریزی منسجم، هدفمند و بکارگیری مشارکت مردمی میتوانیم گامهای مؤثری برای برطرف کردن این مشکلات برداریم.
گفت و گو از فرزانه قنبر دزفولی
نظر شما