به گزارش ایرنا، مردم افغانستان بویژه کابل پایتخت این کشور از افزایش بی سابقه جرایم جنایی از جمله سرقتهای مسلحانه و آدم ربایی شکایت دارند که به نظر می رسد این روند با فقر و بیکاری رابطه مستقیم دارد.
«احمد فواد پیرزاد» پزشک شناخته شده در کابل و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کابل دو هفته قبل از محل کار خود در منطقه «کارته چهار» شهر کابل توسط افراد مسلح ناشناس ربوده شد و دولت طالبان اکنون اعلام کرده است که وی دیروز از چنگ آدم ربایان آزاد شده است.
ربوده شدن فواد پیرزاد تنها نمونه ای از آدم ربایی بویژه از بین پزشکان در شهرهای مختلف این کشور است و دیروز نیز یک پزشک در منطقه «کارته سه» شهر کابل با شلیک افراد نیروهای طالبان جان خود را از دست داد اما دلیل شلیک افراد طالبان به خودرو این پزشک هنوز مشخص نشده است.
«حسین محمدی» یکی از ساکنان «دشت برچی» در غرب کابل در این خصوص به ایرنا گفت که آنها نمی توانند پس از نماز مغرب از خانه های خود بیرون بروند و اگر ضرورتی برای خارج شدن از منزل احساس شود، آنها مجبور می شوند تلفن همراه و پول خود را در خانه بگذارند.
وی می افزاید که در هر کوچه و پس کوچه ای افرادی با سلاحهای سرد و گرم از جمله هفت تیر، تلفن همراه، پول و اشیای با ارزش مردم را سرقت می کنند.
محمدی علت اصلی افزایش این قبیل جرایم جنایی و سرقت در پایتخت را بیکاری و فقر خواند و گفت: اکنون ۸۰ درصد مردم پس از سقوط دولت سابق شغلهای خود را از دست داده اند.
وی می گوید که خودش که در سال های گذشته به کار ساختمانی مشغول بود، اکنون چهار ماه می شود بیکار شده و کارهای عمرانی و ساخت و ساز در این کشور متوقف شده است.
به گفته محمدی، طی ماه های اخیر هزاران مامور دولتی، اعضای سابق ارتش و پلیس بطور کامل شغلهای خود را از دست داده اند و دلیل افزایش سرقت های مسلحانه و جرایم جنایی نیز با بیکاری و فقر رابطه مستقیم دارد.
«خادم حسین صمدی» یکی از ساکنان منطقه «جعفرآباد» در غرب شهر کابل می گوید که چند روز پیش افراد مسلح وارد یک ساختمان چهار طبقه در این شهر شده و دروازه ساختمان را از پشت بستند و تمام وسایل با ارزش تمام این ساختمان را که حدوت ۸ واحد بود با خود بردند.
صمدی می افزاید: افراد طالبان هنوز شناخت خوبی از این منطقه ندارند، از اینرو چنانچه هنگام سرقت و بروز جرایم دیگر با آنها تماس گرفته شود، خود را سریع به محل حادثه نمی رسانند و گشت زنی آنها برای تأمین امنیت نیز بسیار ناچیز است.
این در حالی است که برنامه غذایی سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی که دیروز شنبه در رسانه های افغانستان از جمله در "آرزو نیوز" منتنشر شد اعلام کرد که هنوز ۹۵ درصد مردم افغانستان غذایی کافی ندارند.
«دیوید بیزلی» با اعلام اینکه حدود ۲۳ میلیون نفوس افغانستان با گرسنگی مواجه هستند گفت که از هر ۱۰ خانواده افغان در این مدت ۸ خانواده درآمد خود را از دست داده اند.
گرسنگی مردم افغانستان در حالی رو به افزایش است که رئیس جمهوری آمریکا در تصمیمی قصد دارد ۷ میلیارد دلار از دارایی های مردم این کشور را به نفع قربانیان ۱۱ سپتامبر مصادره کند.
این تصمیم آمریکا با واکنش گسترده در داخل افغانستان مواجه شده که طی هفته گذشته در کنار سیاستمداران و فعالان مدنی، استادان دانشگاه، بازرگانان، صرافان، اعضای اتاق تجارت و سرمایه گذاری، زنان و مردم این کشور در شهرهای مختلف تجمعات اعتراضی برگزار کرده و خواهان لغو این تصمیم شده اند.
اکنون مردم کابل پایتخت افغانستان از دولت طالبان می خواهند که از هر طریق ممکن جلوی افزایش بی رویه جرایم جنایی را بگیرند و خواستار ایجاد شغل برای مردم هستند تا نمودار جرایم از این طریق در افغانستان کاهش یابد.
نظر شما