به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی در پیامی تصویری به پانزدهمین همایش راهنمایان گردشگری، روز جهانی راهنمایان گردشگری (۲ اسفند / ۲۱ فوریه) را تبریک گفت و افزود: راهنمایان گردشگری سفیران فرهنگی کشور هستند و یکی از مهمترین حلقههای ارتباط میان کشورها و مشخصا کشورهای میزبان و میهمان در حوزه گردشگری را تشکیل می دهند،راهنمایان گردشگری ماموریت بسیار مهمی دارند و به لحاظ ملی تا اینجا ،کارنامه کاری آنها خوب بوده است اما همه ما راه دراز و مهمی را در پیش داریم.
وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ایران اسلامی کشور بزرگی است و امروز در دنیا جایگاه بسیاری برجستهای نسبت به گذشته دارد و باید بیش از گذشته آماده باشیم تا آن طور که حق مردم است وظیفه خود را انجام دهیم.
راهنمایان گردشگری ماموریت مهمی در مبارزه با ایرانهراسی دارند
ضرغامی تصریح کرد: راهنمایان گردشگری روایتگر تمدن، فرهنگ و سابقه ملت و هر چه که جنبه دیدنی و شنیدنی از مردم دارد، هستند. اگر چه در مجموعه ماموریتها و شرح وظایف جهانی روایتگری باید همراه با تفسیر باشد، اما معتقدم در مورد ایران خیلی روایت نیاز به تفسیر ندارد همان قدر که روایتگری واقعی به درستی و صحیح انجام شود ماموریت خود را انجام داده ایم.
ایران، امروز مظلوم واقع شده است، امپراتوری رسانهای با همه توان تلاش میکند ایران را به گونهای دیگر نشان دهد ایران هراسی در دستور کار همه شبکههای استکباری و ضد ملی است؛ هر آنچه که روایتگران و راهنمایان گردشگری از مردم و تاریخ این ملت میدانند به درستی برای میهمانان گردشگران خارجی بیان کنند به یک وظیفه بزرگ ملی عمل کردهاند
ضرغامی گفت: کارهای زیادی باید برای راهنمایان گردشگری انجام شود تلاش ها آغاز شده است آنچه وظیفه ما به عنوان دولت و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است در حال انجام است در مرحله اول بیمه راهنمایان گردشگری در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده است و به نظرم به تصویب نمایندگان مجلس هم خواهد رسید، که قدم مهمی است.
وزیر میراثفرهنگی گفت: فعال شدن گردشگری و از سرگیری صدور روادید گردشگری (از ابتدای آبان ماه) که ۲۰ ماه به خاطر شیوع کرونا متوقف شده بود، به این صنعت رونق خواهد داد. ما سعی کردیم در بخشهای مختلف گردشگری ظرفیتهای متنوعی را تقویت کنیم و سامان دهیم، حتما در کنار این ظرفیتها روایتگری و راهنمایی گردشگری نقش محوری دارد که امیدوارم در دوره جدید همه مسئولان مربوطه در این حوزه با درک بهتر شرایط کشور و آینده گردشگری در ایران آنچه را وظیفه دارند را به درستی و با موفقیت انجام دهند.
راهنمایان پیشگامان صنعت گردشگری هستند
علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی نیز در پیامی ویدئویی با تاکید بر اهمیت نقش راهنمایان گردشگری، مواجهه راهنمایان گردشگری با گردشگران خارجی را پیشانی این صنعت دانست که نشانگر بازخورد تمامی حلقههای این صنعت است.
معاون گردشگری تصریح کرد: همه حلقههای صنعت گردشگری بازخورد کار خود را زمانی دریافت میکنند که راهنمایان گردشگری بهعنوان مفسران و مبلغان صنعت گردشگری با گردشگران مواجهه شوند.
وی راهنمایان گردشگری را پیشگامان و پیشانی مواجهه صنعت گردشگری با گردشگران خارجی عنوان کرد و افزود: در سال گذشته تلاشمان این بود به گونهای برخی از دغدغهها را مرتفع کنیم، امیدواریم در سال آینده بتوانیم کمک بیشتری به این قشر اثرگذار در حوزه صنعت گردشگری بکنیم.
گنجاندن بیمه راهنمایان گردشگری در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و پیشنهاد به ستاد خدمات سفر استانها مبنی بر استفاده از راهنمایان گردشگری بهعنوان سفیران سلامت در نوروز ۱۴۰۱ از جمله اقدامات انجام شدهای بود که معاون گردشگری کشور به آنها اشاره و ابراز امیدواری کرد که از ظرفیت راهنمایان همان طور که در رویداد اکسپو استفاده شد بعد از این هم استفاده شود و این قشر موثر گردشگری بیش از پیش حمایت شوند.
بیش از هزار راهنمای گردشگری مشمول بیمه اقشار خاص شدهاند
به گزارش ایرنا از میراث آریا، پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران ۱۴۰۰، در دوم اسفندماه، مصادف با ۲۱ فوریه و روز جهانی راهنمایان گردشگری، با پیام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونت گردشگری وزارتخانه و رئیس کانون انجمنهای صنفی و جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران، به صورت مجازی برگزار شد.
محسن حاجیسعید رئیس کانون انجمنهای صنفی و جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران، ضمن تبریک ۲۱ فوریه، در مورد بیمه راهنمایان گردشگری، گفت: مسئله بیمه راهنمایان گردشگری مطالبه ۲۰ ساله تشکلهای صنفی راهنمایان بود که از سال گذشته به موفقیت رسیده است و حالا بیش از هزار نفر مشمول بیمه اقشار خاص شدهاند. نکته مهم این است که امسال برای اولین بار ما حمایت مستقیم دولت را داریم که بخش ویژهای از سوی دولت در لایحه بودجه برای این مسئله در نظر گرفته شده است.
رئیس کانون انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری ایران در ادامه گفت: جامعه انجمنهای حرفهای از سال ۹۴ توسط سازمان وقت میراثفرهنگی پیگیری میشد و از ۲ سال گذشته تمرکز بیشتری رو تشکیل این جامعه شده است. ما موفق شدیم در سال گذشته به حد نصاب لازم برای قرار گرفتن در سطح ملی برسیم. تشکیل جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری بالاخره در دی ماه امسال با حضور ۲۴ تشکل جشن گرفته شد.
او در ادامه، با اشاره به اهمیت بالای اکسپوی دبی ۲۰۲۰ گفت: حضور راهنمایان گردشگری در اکسپوی دبی که با تایید و حمایت علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارتخانه انجام شد، به این منظور بود که از ظرفیت آنها برای معرفی ایران به بازدیدکنندگان اکسپو استفاده کنند. تاکنون از ۲۰ استان مختلف راهنمایان گردشگری منتخب به اکسپوی دبی، بزرگترین رویداد فرهنگی دنیا، اعزام شدهاند. این اتفاق بسیار کمککننده بود تا راهنمایان گردشگری فرصت معرفی ایران را به بهترین شکل داشته باشند.»
حاجیسعید ضمن تشکر از حضور داوطلبانه راهنمایان گردشگری در این رویداد، اعلام کرد: قرار است تا قبل از پایان رویداد اکسپوی دبی، راهنمایان گردشگری از سایر استان هم به تدریج اعزام خواهند شد تا بتوانند تمام ظرفیتهای گردشگری کشورمان را به بازدیدکنندگان این نمایشگاه بزرگ معرفی کنند.
محسن حاجیسعید در پایان اعلام کرد: از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، موزه ملک و فرهنگسرای گردشگری بوماندیش تشکر میکنم و امیدوارم در سالهای بعد بتوانیم به صورت حضوری این رویداد را برگزار کنیم.
در ادامه این مراسم سفیران دانمارک و اسپانیا در تهران هم به صورت تصویری در این جلسه حاضر شدند.
جسپر وار سفیر دانمارک در تهران، ضمن تبریک روز بینالمللی راهنمایان گردشگری، گفت:من و همسرم چندین ماه است که در ایران اقامت داریم و در طول این مدت به شهرهای مختلفی سفر کردهایم. در اصفهان، کاشان، شیراز و... با کمک راهنمایان حرفهای ایرانی گشتیم و کمک راهنمایان باعث شد که تجربه خوبی و کاملی از این سفرها برایمان به یادگار بماند. امیدوارم همه عاشقان گردشگری بتوانند با کمک این راهنمایان حرفهای از ایران دیدن کنند و از این ظرفیت عظیم بهرهمند شوند.
آنخل لوسادا فرناندز سفیر اسپانیا در تهران، هم به صورت مجازی روز ۲۱ فوریه، روز جهانی راهنمایان گردشگری، را تبریک گفت و اعلام کرد: خیلی خوشحالم که در این روز در بین راهنمایان گردشگری حضور دارم. راهنمایان گردشگری سفیران واقعی هر کشوری هستند که به خارجیها دانش، فرهنگ و تاریخ هر کشور را معرفی میکنند. متاسفانه همه گیری کرونا ضربه مهلکی به گردشگری وارد کرده است، اما با پایان آن، باید چشم به راهنمایان گردشگری داشت. به عنوان سفیر اسپانیا، من معتقدم از طریق گردشگری میتوان ارتباطات دو طرفه بین ملتها را تقویت کرد. ایران با میراث فرهنگی غنیاش میتواند این روابط را با اسپانیا و هر کشور دیگری تقویت کند.
نظر شما