به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، شاهدان عینی و مقام های نپال گفتند که برخی از معترضان در جریان این درگیری زخمی شدند.
یک آژانس کمک رسانی دولت آمریکا موسوم به «شرکت چالش هزاره» در سال ۲۰۱۷ موافقت کرد که ۵۰۰ میلیون دلار در قالب کمک های مالی در زمینه تامین مالی یک خط انتقال برق به طول ۳۰۰ کیلومتر و یک پروژه بهبود جاده ای در نپال سرمایه گذاری کند.
مقام های دولتی گفتند که این توافق نیازی به بازپرداخت ندارد و بدون محدودیت است، اما مخالفان می گویند این توافق، قوانین و حق حاکمیت نپال را تضعیف می کند، زیرا قانونگذاران نظارت کافی بر هیات مدیره پروژه زیرساختی ندارند.
احزاب سیاسی اصلی نپال از جمله اعضای ائتلاف حاکم درمورد پذیرش یا رد این کمک مالی آمریکا دچار اختلاف نظر شده اند.
سفارت آمریکا در نپال، این امتیاز مالی ۵۰۰ میلیون دلاری را هدیه ای از طرف مردم آمریکا و زمینه ای برای شراکت بین دو کشور دانسته است که باعث اشتغالزایی و بهبود زیرساخت ها در نپال می شود و زندگی مردم این کشور را بهبود می بخشد.
سفارت مزبور با صدور بیانیه ای اعلام کرد: این پروژه به درخواست دولت و ملت نپال بوده و برای کاهش فقر و رشد اقتصادی این کشور طراحی شده است.
در این بیانیه آمده است: اینکه رهبران نپال این طرح را تصویب کنند، تصمیمی است که نپال باید به عنوان یک کشور دموکراتیک مستقل اتخاذ کند.
نپال به شدت به کمک های خارجی متکی است و اهداکنندگان، سیاست کمک های توسعه را از طریق مجمع توسعه نپال که اعضای آن کشورهای اهداکننده و سازمان های مالی بین المللی هستند، هماهنگ می کنند.
نظر شما