کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی آستان قدس رضوی در این مراسم با اشاره به وجود ۱۵۷ نسخه خطی از آثار شیخ مفید در مرکز نسخ خطی این آستان مقدس گفت: نسخه خطی "المُقنعه" یکی از نفیسترین و کهنترین این آثار میباشد که در سال ۹۵۵ قمری با موضوع فقه شیعه کتابت شده است.
سیدرضا صداقت حسینی افزود: این نسخه دارای ۱۶۱ برگ به همراه جلد تیماج خرمایی ضربی در ابعاد ۲۷ در ۱۸ سانتیمتر است و از مقدمه کتاب الطهاره آغاز و به انتهای کتاب الوکاله ختم میشود.
وی این نسخه را از نظر تاریخ کتابت، ششمین نسخه خطی در ایران دانست و ادامه داد: به خاطر اهمیت و ارزش این نسخه در سال ۱۴۱۳ هجری قمری در تحقیق و تصحیحی که توسط جامعه مدرسین در قم به چاپ رسیده به عنوان یکی از نسخههای مورد استفاده مصححان بوده است.
مدیر گروه فقه بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی هم در این مراسم، کتاب المُقنعه را یکی از کتب فقهی امامیه و از کهنترین رسالههای عملیه متداول و جامع همه ابواب فقه برشمرد که در ۲ بخش به بیان اصول و فروع دین و احکام آن پرداخته و ضمن پرداختن به مسائل فقهی، با استدلال به آیات قرآن به تفسیر پارهای از آنها پرداخته است.
حجت الاسلام مهدی شریعتیتبار با اشاره به شخصیت شیخ مفید افزود: آثار او تاثیرگذار و مایه فخر مسلمانان شیعه است و نقش مهمی در تحکیم هویت شیعه داشته است.
سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی در مشهد شامل کتابخانه مرکزی و ۱۰ کتابخانه تخصصی مستقر در حرم مطهر رضوی، افزون بر ۳۰ میلیون کتاب، سند و منبع مطالعاتی را در آرشیو خود نگهداری میکند.
نظر شما