شهرام احمدی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا با افزود: در سالهای اخیر عرضه و فروش گونههای حیات وحش در بازار شب عید تا حدودی افزایش یافته است که از جمله این حیوانات میتوان به انواع مار، لاکپشت، سمندر و کبک و در مواردی نادر، سنجاب ایرانی اشاره کرد که با توجه به ممنوعیت نگهداری و خرید و فروش حیاتوحش طبق مواد هفت و ۱۰ قانون شکار و صید، عرضهکنندگان این نمونه از جانوران مرتکب جرم شده و با آنان برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه تلاش میشود علاوه بر تشدید نظارتها، برنامههای آگاهسازی و آموزشهای عمومی درباره ممنوعیت فروش غیرمجاز حیوانات در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: به منظور نظارت محیط زیستی بر بازار نوروزی استان و جلوگیری از عرضه گونههای حیاتوحش، هماهنگیهای لازم با مجموعه شهرداریها، نیروی انتظامی و اتاق اصناف در تمامی شهرستانها انجام شده است.
احمدی به فعالیت واحدهای سیار گشت و بازرسی یگان حفاظت محیط زیست استان در این مدت نیز اشاره کرد و یادآور شد: امکان پرورش و نگهداری گونههای وحشی به راحتی میسر نیست و بهتر است مردم از خرید اینگونهها خودداری کرده و در صورت مشاهده عرضه و فروش آنها، موارد را با استفاده از سامانه ۱۵۴۰ اطلاعرسانی کنند.
وی همچنین فروش کبک زنده به عنوان گونه پرورشی را نیز ممنوع دانست و گفت: پرورشدهندگان کبک اجازه عرضه زنده پرندگان تکثیر شده را ندارند و در این باره نیز با متخلفان برخورد میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری درباره زندهگیری پرندگان در استان به منظور قاچاق آنها نیز گفت: در سال جاری چندین مورد از زندهگیری پرندگان شکاری و سهره طلایی در استان شناسایی شد که با حضور به موقع نیروهای یگان حفاظت و نیروی انتظامی، افراد متخلف بازداشت و پرندگان به طبیعت بازگردانده شدند.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۲۹۵ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، ۴۴ گونه پستاندار، ۲۴ گونه ماهی و چهار گونه دوزیست در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری مشاهده و شناسایی شده است که از گونههای شاخص جانوری موجود در استان میتوان به کل و بز، پلنگ، خرس قهوهای، سنجاب ایرانی، قوچ و میش، کبک دری، عقاب طلایی و ماهی گورخری اشاره کرد.
در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیاتوحش و پنج منطقه حفاظتشده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۱/۶۳ درصد مساحت این استان را در برمیگیرند.
نظر شما