۷ اسفند ۱۴۰۰، ۱۳:۲۳
کد خبر: 84663575
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تداوم کاوش‌های نجات‌بخشی در محوطه قره‌حسنلو نمین

اردبیل - ایرنا - معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از استمرار عملیات کاوش‌های نجات‌بخشی محوطه تاریخی قره‌حسنلو شهرستان نمین خبرداد.

به گزارش ایرنا ، سیدروح‌الله محمدی روز شنبه اظهارکرد: تلاش می‌شود تا بیستم اسفندماه امسال با ایجاد ترانشه‌هایی در ابعاد وسیع و در بخش‌های مختلف محوطه، اطلاعات جامعی از وضعیت یافته‌ها و لایه‌های فرهنگی محوطه کشف و شناسایی شود.

او عملیات باستان‌شناسی را شامل بررسی، شناسایی آثار، لایه‌نگاری، کاوش و عملیات نجات‌بخشی دانست و گفت: در عملیات نجات‌‍‍‌بخشی محوطه باستانی قره‌حسنلو انتظار می‌رود با تداوم کاوش‌ها، شناخت ما از فرهنگ‌های عصر آهن دشت اردبیل بیشتر شود.

محمدی با بیان اینکه استان اردبیل به دلیل داشتن غنای تاریخی و واقع شدن در مسیر شاهراه تجاری فرهنگی قفقاز از جمله مناطق مهم به لحاظ باستان‌شناسی است، افزود: مطالعات باستان‌شناسی در محوطه تاریخی قره‌حسنلو با هدف تعیین توالی فرهنگی ، بازسازی تاریخی و شناخت تمدن‌‍‍‍‍‌های باستانی صورت می‌گیرد.

او مطالعات باستان‌شناسی در این حوزه را به دلیل واقع شدن دشت اردبیل در حد فاصل کریدور ارتباطی باستانی قیزیل اوزن از یک سو و دشت مغان از سوی دیگر در تبیین ارتباطات فرهنگی در هزاره‌های سوم تا اول قبل از میلاد بسیار مثمر ثمر دانست.

وی با بیان اینکه بر روی تپه مذکور هیچ‌ گونه حفاری غیرمجازی صورت نگرفته و سطح تپه به همان شکل طبیعی و هموار خود باقی مانده است، اظهارکرد: از نظر وضعیت توپوگرافی، این تپه تا حدودی طرحی نیمه مدور دارد، با توجه به بیشترین ارتفاع آن که در مرکز تپه قرار گرفته، نسبت به سایر جهات، دارای شیب نسبتا ملایمی است. شیب تپه تا امتداد دشت اردبیل تداوم یافته و به نظر می‌رسد که حدود و حریم آن در گذشته بیشتر از این نیز بوده باشد. 

او گفت: سطح دشت اردبیل را رسوباتی در طی ادوار مختلف زمین‌شناسی فراگرفته اما با توجه به شناسایی آثار فرهنگی از جمله معماری خشتی در لایه‌های نخستین تراکم این رسوبات بر روی سطح تپه کمتر است. بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که محدوده تپه قره‌حسنلو در گذشته نسبت به سطح نخستین دشت اردبیل، بیشتر از حد امروز نیز بوده است. 

نمین در ۳۰ کیلومتری شرق اردبیل و در مسیر جاده ترانزیتی استان‌های اردبیل و گیلان قرار دارد.

مقبره شیخ بدرالدین ، قلعه شیندان ، مسجد سرهنگ نمین ، ساختمان زیبای عمارت‌السلطنه ، تپه‌های باستانی ، خانه‌های قدیمی با معماری خاص دوران قاجار و صفویه و قبور زرتشتی و کلیمی (گور قبیرها) و غار بابک خرم دین در فندقلو و قلعه بز (بزه قلعه در لاتون) از آثار تاریخی شهرستان نمین می‌باشد.

حدود ۹۰ اثر تاریخی در شهرستان نمین به ثبت رسیده که بیشتر آنها تپه‌ها می‌باشند که مربوط به ادوار باستانی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha