به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، آخرین نشست یکشنبه های صادراتی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۰ با حضور هیات تجاری و فناوری ارمنستان در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
این رویداد در راستای توسعه بازار شرکت های دانش بنیان توسط صندوق نوآوری برای ارایه آموزش ها، مشاوره های لازم به شرکت های دانش بنیان برای ورود به بازارهای خارجی و ایجاد امکان ملاقات آن ها با واسطه های صادراتی، مشتریان و سرمایه گذاران خارجی برگزار می شود.
در رویداد امروز علاوه بر برگزاری جلسات و نشست های رو در رو با تجار ارمنستان، جلسات یک ساعته و اختصاصی امکان سنجی ورود محصولات شرکت های دانش بنیان به این بازار و معرفی بازار کشور ارمنستان در حوزه غذایی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار می شود.
در ابتدای این رویداد Hayk keghikian نماینده هیات تجاری ارمنستان در حوزه سلامت درخصوص بازدید خود از دو کارخانه نوآوری در ایران اظهار داشت: در این دو کارخانه تکنولوژی بسیار بالایی در زمینه تجهیزات پزشکی مشاهده شد. برای رفع نیاز تجهیزات پزشکی در ارمنستان به تمام تجهیزات پزشکی نیاز داریم و نمی توان به صورت تخصصی فقط یک بخش را نگاه کرد.
وی به شرکت های دانش بنیان ایرانی توصیه کرد: اولین گام برای ورود به بازار ارمنستان داشتن رقابت سنجیده شده است؛ چرا که رقابت با محصولات چین به لحاظ قیمتی و کیفیتی سخت خواهد بود.
این نماینده ادامه داد: ارمنستان پتانسیل بالایی برای سرمایه گذاری دارد؛ زیرا جزو انجمن کشورهای تحت حمایت روسیه است که به کشورها کمک می کند به کشورهای مختلف مانند بلاروس با هزینه گمرکی پایین صادرات داشته باشند.
وی یادآور شد: شرکت های دانش بنیان ایرانی برای صادرات به ارمنستان در حال حاضر به رجیستر نیاز ندارند؛ بنابراین هرچه زودتر اقدام کنند بهتر است، این شرکت ها می توانند با تولید در ارمنستان راهی به کشورهای اروپایی پیدا کنند؛ چرا که تحریم های ایران بسیار سخت است.
نماینده هیات تجاری ارمنستان افزود: در ارمنستان مناطق آزادی است که با ارایه برخی امکانات و قوانین می تواند به توسعه بازار ایران کمک کند، معافیت مالیاتی برای تولید و واردات، از بین رفتن واسطه های حقوقی در مناطق آزاد، پرداخت اقساطی مالیات صادراتی از جمله آنها است.
وی گفت: ارمنستان به لحاظ اقتصادی جایگاه ۵۸ جهان و در زمینه بانکداری جایگاه ۴۸ را دارد.
نماینده هیات تجاری ارمنستان در حوزه سلامت با اشاره به شرکت های ایرانی فعال در زمینه تجهیزات اظهار داشت: امروز بهترین موقعیت در خصوص تجهیزات پزشکی است و می توانیم باهم همکاری داشته باشیم.
مرضیه شاوردی مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این رویداد با بیان اینکه ایران در رده بندی نوآوری در سال ۲۰۲۱ در جایگاه ۶۰ قرار گرفته، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شروع به ایجاد زیرساخت های فرهنگی و فناوری کردیم. دانشگاه ها از مهمترین زیر ساخت ها هستند که نیرو برای نوآوری و فناوری تربیت می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از هزار دانشگاه دولتی و خصوصی در ایران فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه ها، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری شکل گرفتند که به زایش نوآوری در کشور کمک کنند.
شاوردی با بیان اینکه ۴۵ پارک علم و فناوری و ۲۰۰ مرکز رشد در حال حاضر در ایران فعالیت می کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان بزرگترین نهاد مالی فناوری در ایران فعال است که به تامین مالی ۶۶۰۰ شرکت دانش بنیان شناخته شده در کشور کمک می کند.
وی ادامه داد: در کنار صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق های پژوهش و فناوری استانی نیز فعال و در کشور پراکنده هستند تا تامین مالی را در استان ها انجام دهند.
شاوردی گفت: این صندوق چهار دسته خدمات را به شرکت های دانش بنیان ارایه می کند. وام های کم بهره برای تولید محصولات با فناوری های پیشرفته، ارایه ضمانت نامه بانکی، همسرمایه گذاری و توانمندسازی شرکت ها از جمله این خدمات است.
وی یادآور شد: صندوق در زمینه اخذ استاندارد و تاییدیه های لازم، ثبت نشان تجاری، برگزاری جلسات مذاکره تجاری بین شرکت های دانش بنیان و هیات های تجاری از دیگر خدمات ارایه شده توسط این صندوق است.
به گزارش ایرنا، بیست و هشتمین رویداد «یکشنبههای صادراتی» با موضوع پذیرش هیات تجاری و فناوری در حوزههای سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و غذایی از کشور ارمنستان در قالب کلینیک مدیریت صادرات دانشبنیان برگزار شد.
نظر شما