محمدرضا قاسمی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۷ طرح پیشران برای استان اصفهان در بخشهای معدن، صنعت، خدمات و کشاورزی تعریفشده که تعدادی از آنها در حال اجرا و برخی مطالعه شده یا در حد ایده است.
قاسمی با اشاره به اینکه این طرحها با ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بمنظور تحقق رشد اقتصادی هشتدرصدی احصا شده است، تاکید کرد: اگر تخصیص منابع به سمت این طرحهای پیشران باشد، تغییرات خوبی ایجاد میشود و میتوانیم به سمت رشد اقتصادی هشتدرصدی حرکت کنیم.
وی بابیان اینکه طرحهای پیشران برای سرمایهگذاری اولویتدارند و به توسعه هرچه بیشتر مناطق مختلف منجر میشوند، اظهار داشت: این طرحها با استفاده از اسناد آمایش سرزمین و توسعه منطقهای، جدول داده ستانده استانی و اسناد آیندهنگری تعریف و تدوینشدهاند.
قاسمی با اشاره به اینکه این طرحها در قالبهای حاکمیتی، مشارکتی و خصوصی اجرا خواهند شد، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهای مالی و اعتباری، برخی از طرحها بصورت مشارکتی تعریف و برای ترغیب بخش خصوصی بمنظور مشارکت در آن، تسهیلاتی در نظر گرفتهشده است.
وی، سرمایه موردنیاز برای اجرای طرحهای پیشران استان اصفهان در بخش خدمات (۲۰ طرح) را پنج هزار و ۶۴۳ میلیارد تومان، بخش صنعت (۱۵ طرح) ۹ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان، بخش کشاورزی (۱۰ طرح) ۴۴۰ میلیارد تومان و بخش معدن (۲ طرح) ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی با تاکید بر اینکه این طرحها با نگاه به مسائل محیطزیست و دانشبنیان تعریفشده است، خاطرنشان کرد: برخی از طرحهای پیشران بطور کلی در سراسر استان و سایر آنها در شهرستانهای مختلف اصفهان اجرا میشود.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان یکی از طرحهای دانشبنیان را ایجاد منطقه نمونه اُرگانیک کشور (زراعی، باغی و دامی) خواند و گفت: اجرای این طرح به تولید بذرهای هیبریدی در داخل کشور و بینیازی از واردات آن منجر خواهد شد.
قاسمی خاطرنشان کرد: طرحهای پیشران پس از تصویب نهایی در شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان به دستگاههای اجرایی مختلف و فرمانداریها ابلاغ میشود.
به گزارش ایرنا ازجمله طرحهای پیشران استان اصفهان در قالب حاکمیتی میتوان به تکمیل پروژه چشمه لنگان و احداث اورژانس هوایی و هستهای در اصفهان و کاشان اشاره کرد.
برخی از طرحهای پیشران در قالب حاکمیتی - مشارکتی شامل اجرای طرح انتقال آب از بهشتآباد، آبرسانی به شهرهای نطنز، اردستان و بادرود، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی کاشان در بخش خودرو و صنایع وابسته، تکمیل کنارگذر غرب اصفهان، تکمیل قطار شهری اصفهان، تکمیل قطار سریعالسیر تهران - قم - اصفهان - شیراز، ایجاد و تکمیل طرح قطار حومهای اصفهان و بهسازی راه اصلی محور نایین- انارک-خور- طبس است.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.
نظر شما