نظامی بخش مهمی از معماری هویت ملی ایران است

تهران- ایرنا- معاون مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آنکه تقویت بن‌مایه‌های هویت فرهنگی و ملی مهمترین سد در برابر نفوذ دشمنان بر جوانان و آینده فرهنگی کشور است تصریح کرد: حکیم نظامی، بخش مهمی از معماری هویت ملی ایران است.

به گزارش خبرنگار ادبیات ایرنا، بیست‌ویکم اسفند ماه در تقویم فرهنگی ایران‌زمین ممهور به مُهر یکی از بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ستاره‌های آسمان فیروزه‌ای ادب فارسی حکیم نظامی شاعر و داستان‌سرای بزرگ ایرانی قرن ششم هجری قمری است. شاعری که در حوزه منظومه سرایی و خلق آثار ادبی در عصر و زمانه خود تا به امروز نمونه‌گون و نادر بوده‌است.

امسال با همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همیاری ستودنی تمامی دستگاه‌های فرهنگی، هنری و همچنین سیاسی کشورمان چون وزارت امور خارجه، وزارت آموزش و پرورش، کمیسیون ملی یونسکو، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرهنگستان هنر و جمع کثیری از هنرمندان عرصه‌های مختلف و اهالی فرهنگ و ادب کشورمان هفته بزرگداشت حکیم نظامی و جایزه بین‌المللی این حکیم نه‌تنها در سراسر کشور که با همت سفارتخانه‌ها و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها در آستانه عید باستانی نوروز برگزار می‌شود.

همچنین در کنار این برنامه‌ها، برای معرفی هر چه بیشتر حکیم نظامی به عموم مردم و دانش‌افزایی درباره این شاعر و داستان‌سرای ایران‌زمین در سطح جامعه، پویش مردمی نظامی خوانی در فضای مجازی توسط مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شده است. پویشی که مدتی است کار خود را آغاز کرده و تا روز ۲۱ اسفند ماه مصادف با روز بزرگداشت حکیم نظامی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

برای اطلاع هر چه بیشتر از این پویش و همچنین بررسی جایگاه حکیم نظامی در شکل‌دهی فرهنگ هویت بخش ملی کشور با دکتر محمدصادق افراسیابی معاون مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت‌وگو نشستیم.

نظامی بخش مهمی از معماری هویت ملی ایران است

غرور و هویت ملی نسل جوان در گرو پیوند آنها با گنجینه‌های هویت بخش تاریخ ادب فارسی است

معاون مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان آنکه اگر می‌خواهیم در کشور شاهد یک سرمایه اجتماعی قوی باشیم یکی از ابعاد آن تقویت هویت ملی است تصریح کرد: هویت ملی ما گره‌خورده با موضوعات مختلف از جمله سابقه تاریخی تمدن ایرانی اسلامی است. در این تمدن عظیمی که داریم شعرائی از جمله حکیم نظامی، حافظ، مولوی و... در حافظه تاریخ تمدن ساز ایرانی وجود دارند که هرچه نسل نوجوان و جوان خود را به داشته‌های معرفت‌بخش و هویت‌ساز آنها پیوند بزنیم بیشتر احساس غرور خواهند کرد.

افراسیابی افزود: با تحقق این اقدامات؛ از دید ملی و هویت ملی، نوجوان، جوان و حتی کودک هویت ملی محکم‌تری خواهد داشت. وقتی هویت ملی ما تقویت شد به‌راحتی دشمنان و بیگانگان نمی‌توانند به این جریان نفوذ کنند و جوان و نوجوان ایرانی را به سمت خود جذب کنند. چون نوجوان و جوان ایرانی می‌داند که داشته‌هایی فرهنگی، هویتی و ملی او بسیار ارزشمندتر از آن‌چیزی است که دشمن به او وعده می‌دهد.

پویش مردمی نظامی‌خوانی در فضای مجازی

افراسیابی به بیان آنکه به مناسبت ۲۱ اسفند ماه سالروز بزرگداشت حکیم نظامی شاعر بلند آوازه کشورمان با همدلی مردم پویش مردمی نظامی خوانی در فضای مجازی را راه‌اندازی کردیم گفت: برای شرکت در این پویش عموم مردم می‌توانند اشعار نظامی را بخوانند و از خود ویدئو یا پادکستی تهیه کنند و از طریق مراجعه به سایت پلتزار www.platzaar.ir و ورود به صفحه این پویش مردمی محتوای تولیدی خود را بارگذاری کرده و در این پویش شرکت کنند.

وی افزود: از ۵۰ نفر از عزیزانی که کارشان در مرحله داوری قوی‌تر انجام‌شده، خلاقیتی به خرج داده باشند، کیفیت خوانش‌شان مطلوب‌تر و کیفی باشد با اهدای مبلغ یک میلیون تومان (در مجموع ۵۰ میلیون تومان) و اهدای یکی از کتب حکیم نظامی تقدیر می‌شود.

توجه به مسائل فرهنگی و هویت ملی رسالت ما در فضای مجازی است

معاون مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آنکه این مرکز در فضای مجازی پویش‌های مختلفی را برگزار کرده و می‌کند یادآور شد: در فضای مجازی رسالت خود می‌دانیم تا توجه‌مان به این قبیل اقدامات بنا به اقتضائات این عصر و زمانه بیش از هر زمان دیگری باشد.

وی افزود: امروز فضای مجازی به ابزاری بسیار مهم در مراوده، زیست و تاروپود زندگی عموم مردم بدل شده است با محوریت اولویت‌های فرهنگی چون سواد رسانه‌ای و فرهنگ‌سازی درباره نحوه استفاده صحیح از این امکان و معرفی هرچه بیشتر حکیم نظامی به عنوان یکی از گنجینه‌های ادب فارسی این پویش برنامه‌ریزی و راه‌اندازی شده است. تا به این واسطه معرفی هرچه بیشتری از ستاره‌های درخشان آسمان ادبیات ایران خاصه حکیم نظامی برای نسل جوان داشته باشیم چرا که بیشترین کاربران و استفاده‌کنندگان فضای مجازی همین نسل جوان هستند.

زمان ارسال آثار تا ۲۱ اسفندماه؛ امکان تمدید وجود دارد

افراسیابی با اشاره به آنکه هم‌وطنان‌مان تا ۲۱ اسفندماه می‌توانند آثار خود را برای شرکت این رویداد و پویش مردمی ارسال کنند گفت: اگر حجم استقبال زیاد باشد که ما اینگونه تصور می‌کنیم، شاهد تمدید زمان برای یک یا دو روز بیشتر نیز خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha