۱۰ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۳۱
کد خبر: 84667022
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرانه مصرف آبزیان در اصفهان ۱۱ کیلوگرم است

۱۰ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۳۱
کد خبر: 84667022
سرانه مصرف آبزیان در اصفهان ۱۱ کیلوگرم است

اصفهان-ایرنا- مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان اصفهان به ۱۱کیلوگرم رسیده است که نسبت به سرانه جهانی کمتر است.

محمدرضا عباسی، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: مصرف ماهی در سال‌های دهه ۷۰ زیر ۲ کیلوگرم بوده اما بدنبال برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و برنامه‌های آموزشی باهدف آشنایی مردم باارزش‌ غذایی و خواص ماهی و همچنین دسترسی شهرستان‌های بزرگ استان اصفهان به بازارهای تخصصی ماهیان خوراکی، این میزان افزایش یافت اگرچه نسبت به سرانه مصرف ماهی در جهان(برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم) کمتر است.

وی ادامه داد:  حدود ۲۰ درصد آبزیان خوراکی در استان مصارف داخلی دارد و مابقی از جنوب و سواحل خلیج‌فارس و شمال کشورمان وارد استان می‌شود.

عباسی افزود: نزدیک به ۳۵ گونه انواع ماهی گوشتی از جنوب و شمال کشور تحت نظارت شیلات ساحلی صید و به اصفهان وارد می‌شود و باکیفیت بهداشتی بالا زیر نظر اداره دامپزشکی استان در بازارهای تخصصی ماهی در استان اصفهان توزیع می‌شود.

به گفته وی، در این بازارها پنج گونه ماهی‌های پرورشی و تولیدی استان عرضه شود و اکثر آبزیان مورد تقاضای شهروندان ماهی‌های جنوب کشورمان است که هزینه حمل‌ونقل آنها نیز بیشتر است.

عباسی به وجود بیش از ۲۰ واحد عرضه آبزیان به‌صورت منجمد و زنده پرورشی در استان اشاره و بیان کرد: در سال نخست شیوع کرونا، فروش و عرضه ماهیان سردآبی و قزل‌آلا به‌دلیل تعطیلی رستوران‌ها و مراکز مصرف‌کننده ماهی با رکود زیادی مواجه شد که با توجه به جلسات متعدد و پیگیری مشکلات بخش صادرات، در سال دوم با تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها اوضاع تولید و فروش ماهیان خوراکی بهبود یافت و اکنون مشکلی ازلحاظ مصرف آبزیان وجود ندارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، فعالیت‌ها در خصوص اطلاع‌رسانی آبزی‌پروری و مصرف آبزیان‌ در ۲ بعد اقتصادی و اجتماعی را مطلوب توصیف کرد و افزود: اکنون نیازمند بازار رسانی و تقویت تجارت آبزیان  با توجه به نیاز مصرف داخلی هستیم.

وی افزود: کاهش قیمت‌ نهاده‌های موردنیاز آبزیان باعث کاهش قیمت تمام‌شده ماهی می‌شود که به نفع مصرف‌کننده و تولیدکننده است.

عباسی، تقویت تولید تخم چشم‌زده ماهیان قزل‌آلا، مطالعات کارشناسی، افزایش اعتبارات بانکی، ارتقای بهره‌وری آب از طریق مکانیزاسیون و افزایش بهره‌وری تولید در واحد حجم را از دیگر راهکارهای افزایش تولید و کاهش قیمت برای مصرف‌کننده دانست.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: با افزایش قیمت تمام اقلام غذایی در کشور بهای آبزیان هم رشد داشته؛ اما گرانی انواع ماهی هم‌تراز گوشت و لبنیات نبوده است.

وی معتقد است باوجود انواع ماهی در بازارها، شهروندان مجبور به خرید ماهی‌های گران نیستند چراکه ماهی ارزان پرورشی هم موجود است و مواد مغذی و پروتئینی آن همانند دیگر آبزیان از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

به گفته وی میگو و انواع ماهی کپور، آمور و قزل‌آلا در استان اصفهان تولید می‌شود.

عباسی کاهش چربی و تری گلیسیرید خون، پیشگیری از انواع سرطان، منبع غنی انواع ویتامین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه ضروری را ازجمله خواص مصرف ماهی برشمرد.

به گزارش ایرنا، وجود انواع آب‌های شیرین و لب‌شور در مناطق چندگانه گرم، سرد و معتدل استان اصفهان، شرایط مناسبی را برای توسعه صنعت تولید آبزیان مهیا کرده است.

بر مبنای آمار و ارقام موجود در بخش شیلات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، در سال ۹۲ چهار هزار و ۸۸۶ تُن انواع آبزیان خوراکی در استان به دست آمد که این رقم در سال گذشته به ۱۰ هزار و ۲۲۰ تن افزایش پیدا کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha