بانوان ورزشکار قزوینی طی چهار سال ۳۷۲ مدال بین المللی کسب کردند

قزوین - ایرنا - معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین گفت: بانوان ورزشکار استان در چهار سال اخیر موفق به کسب ۳۷۲ مدال فراملی و ۲ هزار و ۶۶۸ نشان کشوری شدند.

به گزارش ایرنا، ورزش یکی از مهم‌ترین عوامل حفظ سلامت روحی و جسمی در ادوار مختلف زندگی است تا حدی که نمی‌توان از تأثیر غیر قابل انکار آن بر روحیه دختران و زنان چشم پوشی کرد به همین خاطر دین مبین اسلام نیز نه تنها ورزش را برای بانوان منع نکرده بلکه همواره بر ضرورت آن با حفظ ارزش‌های اسلامی تأکید جدی داشته است.
 بانوان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و حداقل انتظار این است که مشارکت آنان در ورزش نیز برابر با مردان باشد.
به گفته مسوولان ورزشی استان قزوین، جمعیت بانوان استان قزوین بالغ بر ۶۲۳ هزار نفر و سرانه ورزشی بانوان استان سه صدم متر مربع است که ۲ سالن در شهرستان البرز، ۲ سالن در آبیک، سه سالن در شهرستان بویین زهرا، ۲ سالن در تاکستان و هفت سالن ورزشی ویژه بانوان در قزوین در اختیار این گروه است.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین با "ندا پاکدامن" معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان در خصوص جایگاه ورزش بانوان و برنامه های این اداره کل به گفت و گو نشسته است.
پاکدامن با بیان اینکه جایگاه ورزش بانوان در عرصه های مختلف در حال پیشرفت و ترقی است، افزود: در سال گذشته تعداد زنان حتی یک سوم مردان نبود اما با توسعه ورزش همگانی در سال گذشته نیمی از جمعیت سازمان یافته استان بانوان بودند.

ایرنا. آخرین آمار و جمعیت بانوان ورزشکاران استان قزوین چقدر است؟
پیش از شیوع کرونا آمار بیمه سازمان یافته جمعیت بانوان استان بیش از ۳۹ هزار و ۸۰۰ نفر بود.
در سال گذشته با توجه به شیوع بیشتر ویروس کرونا، آمار بیمه در کل کشور کاهش پیدا کرد اما خوشبختانه در سال جاری با بهتر شدن شرایط این آمار افزایش یافته است.
همچنین جمعیت کل ورزشکاران سازمان یافته استان پیش از شیوع کرونا ۸۰ هزار نفر بود که نیمی از این آمار را بانوان تشکیل می‌دادند.

بانوان ورزشکار قزوینی طی چهار سال ۳۷۲ مدال بین المللی کسب کردند
در ۲ سال گذشته میزان حضور آقایان و بانوان در فعالیت‌های ورزشی برابر بود و امیدواریم سال آینده در حوزه بیمه سازمان یافته، جمعیت مردان و زنان ورزشکار استان به آمار ۸۰ هزار نفری برسیم.

ایرنا. ورزش بانوان استان در سطح کشور چه جایگاهی دارد؟
طی چند سال اخیر جایگاه ورزش بانوان در استان قزوین رشد چشمگیری داشته است به طوری که شاهد اتفاقات خوبی در رشته‌های تیمی و انفرادی بودیم.

ایرنا. امسال آیا موردی از دعوت ورزشکاران بانوی قزوینی به اردوی تیم ملی داشتیم؟
قهرمانان در بسیاری از استان‌ها به صورت آمایشی در یک یا دو رشته شاخص هستند اما قزوین در سطح شهرستان‌ها نیز دارای قهرمانان شاخص در رشته‌های مختلف است و در توزیع رشته‌های ورزشی تنوع بسیاری وجود دارد.
تهمینه کربلایی صادقی در رشته پنچاک سیلات در بازی‌های آسیایی توانست کسب اولین مدال برنز را در تاریخ بانوان استان قزوین به ثبت برساند.
سمیرا جلیلوند نیز توانست در رشته گلبال، مدال برنز پارا بازی‌های آسیایی را کسب کند.
فاطمه اعتدادی به عنوان بازیکن برتر فوتسال کشور شناخته شد و همچنین در جهان به عنوان ششمین بازیکن شاخص معرفی شده است.

بانوان ورزشکار قزوینی طی چهار سال ۳۷۲ مدال بین المللی کسب کردند
بهناز طاهرخانی به عنوان کاپیتان تیم ملی فوتبال افتخار آفرینی کرد و توانست در عرصه آسیایی خوش بدرخشد.
مژگان خدادادی و فاطمه آقازادگان در رشته بسکتبال از جمله افراد ثابت حاضر در اردوی تیم ملی هستند.
در رشته کبدی پنج نفر به تیم ملی دعوت شدند و اکنون سه نفر آنان در اردو هستند که امیدواریم بتوانند با حضور در بازی‌های آسیایی مدال کسب کنند.
حدیثه اماره در تیم تکواندو توانسته است افتخارات خوبی به ثبت برساند، لیلا برجعلی در رشته کاراته یکی از شاخص‌ها است که توانسته حائز مقام برتر شود.
الهام علیجانی نیز در اردوی تیم ملی تیراندازی حضور دارد و در رشته هندبال عطیه شهسواری توانسته است در گروه تاریخ سازان ورزش بانوان به عنوان اولین رشته تیمی در مسابقات جهانی حضور پیدا کند.
در رشته والیبال پنج نفر در اردوی تیم ملی بزرگسالان حضور دارند و در اردوهای جوانان و نوجوانان نفراتی به صورت منتخب از استان دعوت شده‌اند.
در رشته دومیدانی شهلا محمودی رکورد شکن ایران است و دراین رشته افرادی همچون محمودی و زهرا جعفرآبادی توانسته‌اند مدال‌های رنگارنگی به نام خود کنند.
خوشبختانه در رشته انفرادی تنیس خانم فردخت علیمی در گروه زیر ۲۰ سال توانست افتخار آفرینی کند و قهرمان آسیا شود.
همچنین ملیکا محمدی در رشته شطرنج گروه سنی نوجوانان افتخار قهرمانی آسیا را به نام خود کرد.
در تیم ملی اسکیت ۲ نفر از قهرمانان در تیم ملی حضور دارند و امیدواریم که بتوانند جزو منتخبان فدراسیون اسکیت در مسابقات آسیایی باشند.

ایرنا. چند بانوی قزوینی در یک سال اخیر به اردوی تیم‌های ملی دعوت شده و بانوان ورزشکار قزوینی چه تعداد مدال به دست آورده‌اند؟
پریسا درویشوند و ملیکا نجفی در رشته بیلیارد و اسنوکر از بانوان شاخص هستند.
در شهرستان‌ها نیز شاخص و قهرمانان ویژه وجود دارد و با توجه به آمایش سرزمینی که صورت گرفته و برنامه ریزی و هدفمندی که اداره شهرستانی و هیات‌های ورزشی انجام داده است اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

بانوان ورزشکار قزوینی طی چهار سال ۳۷۲ مدال بین المللی کسب کردند
با توجه به افتخار آفرینی‌هایی که ورزشکاران در دوره‌های قبل داشته‌اند انتظار می‌رود در این دوره بازی‌های آسیایی با افزایش تعداد نفرات حاضر در مسابقات، مدال‌های خوش رنگی به ارمغان آورد.

ایرنا. تعداد و وضعیت هیات‌های ورزشی فعال بانوان در استان قزوین چیست؟
در چهار سال اخیر بانوان استان قزوین موفق به کسب ۳۷۲ مدال فرا ملی و ۲ هزار و ۶۶۸ مدال کشوری شدند.
با توجه به اینکه به دلیل شیوع کرونا تعداد مسابقات کاهش یافت در یکسال گذشته ۶۶ بانوی ورزشکار به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
از ابتدای سال تاکنون نیز بانوان ورزشکار توانسته‌اند افتخارات خوبی در سطح میادین بین المللی به دست بیاورند.
در هیات‌های استانی ۴۷ هیات ورزشی در بخش بانوان و در سطح شهرستانی ۱۸۶ هیات شهرستانی در حال فعالیت هستند.

ایرنا. در خصوص اعتبارات ورزشی اختصاص یافته به ورزش بانوان قزوین و برنامه های این حوزه توضیح بدهید؟
اعتبارات ورزش بانوان در سه بخش همگانی، قهرمانی و فرهنگی صرف می‌شود و اعتباراتی که در بخش توسعه ورزش‌های همگانی و روستایی وجود دارد بیشتر در طرح‌های ملی حائز اعتبار است.
همچنین هشت طرح ملی در جهت ارتقای سلامت و نشاط بانوان اجرایی خواهد شد.
طبق دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان به هیات‌های شهرستانی و استانی برنامه‌هایی تفویض شده است که طرح سنجش ساختار قامت دختران و زنان روستایی، طرح پارک گام، فراغت بانوان با ورزش ویژه بانوان شاخص در دستگاه‌ها و ویژه عموم، طبیعت گردی خانواده و جشنواره "دا" جزو برنامه‌های ویژه است.
طرح تطبیقی محله محور که برای گروه‌های خاص از جمله کودکان، سالمندان، معلولان، ناشنوایان، نابینایان و بیماران خاص است؛ سعی داریم در طرح‌های ملی تمامی اقشار و حوزه‌های مختلف مدنظر قرار بگیرند و برنامه‌های کاملی در طول سال اجرایی شود.
در بخش توسعه ورزش قهرمانی با توجه به اعتباراتی که واریز می‌شود و تفویضی که به هیات‌های استانی و شهرستانی شده است برگزاری مراحل مختلف استعدادیابی، برگزاری مسابقات درون شهرستانی، لیگ‌های درون استانی، انتخابی و قهرمانی کشور از جمله فعالیت‌ها است.
تحت عنوان ستاد بازی‌های آسیایی حمایت ویژه از قهرمانان فرا ملی به جهت حفظ و مراقبت از این افراد انجام می‌شود تا در میادین بین المللی شاهد موفقیت‌های این عزیزان باشیم؛ همچنین اعتبارات ویژه جهت تجلیل ورزشکاران پس از کسب مقام در نظر گرفته می‌شود.

ایرنا. در مورد طرح ساختار قامتی بانوان استان و اقداماتی که انجام شده توضیح دهید؟
طرح سنجش ساختار قامتی بانوان یکی از از طرح‌های خوبی بود که با قوت در استان قزوین برگزار شد و در نهایت یکی از استان‌های شاخص در اجرای این طرح بودیم.
در سال جاری بالغ بر چهار هزار و ۳۰۰ نفر از بانوان در بیش از ۳۵ روستای استان قزوین مورد سنجش قرار گرفتند.

بانوان ورزشکار قزوینی طی چهار سال ۳۷۲ مدال بین المللی کسب کردند
افرادی که در طرح سنجش ساختار ما حضور دارند از متخصصانی هستند که دکترا یا کارشناسی ارشد حرکات اصلاحی دارند و با دقت بانوان روستایی را مورد سنجش قرار می‌دهند و بعد از سنجش همان روز سریعا بازخورد لازم صورت می‌گیرد و تمرینات اصلاحی آموزش داده می‌شود.
تلاش ما این است با تربیت مربیان ویژه آمادگی جسمانی برای روستاها بتوانیم با اجرای هر چه بیشتر تمرینات اصلاحی افراد را به سمت سلامتی کامل سوق دهیم.

ایرنا. عمده مشکل در اجرای این طرح چیست؟
مشکل ویژه‌ای در طرح ساختار قامتی بانوان استان قزوین وجود ندارد.
این طرح ویژه افراد در رده سنی ۱۵ به بالا است و اگر افراد ۱۵ تا ۱۸ سال مورد سنجش قرار گیرند شاهد اثر بخشی بیشتری خواهیم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha