به گزارش ایرنا، برخی از جایگاههای عرضه محصولات هفت سین که در روزهای اخیر در شیراز و دیگر شهرهای استان فارس برپا شده و هر روز هم بر شمار آنها افزوده می شود، عرضه کننده موجودات آبزی مانند مار و لاکپشت و مارمولک و سمندر هستند، این جانواران آبزی عموما در کنار ماهی های گلی و قرمز رنگ که دیگر جای خود را در سفره هفت سین ثابت کردند، عرضه می شوند.
علاوه بر خطراتی که ممکن است با بیماری های مشترک حیوان و انسان از این جانوران آبزی منتقل شود ، نگهداری این موجودات برای زمانی چند روزه در خانه ها که معمولا به مرگ و نابودی آنان می انجامد از سوی دوستداران محیط زیست کاری ناپسند و نادرست جلوه می کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با نکوهش نگهداری از این موجودات در خانه اعلام کرد: با عرضه کنندگان و فروشندگان گونه های جانوری و گیاهی، برخورد قانونی می شود.
حمید ظهرابی چهارشنبه در این زمینه با اشاره به قرار داشتن در روزهای پایانی سال و رواج عرضه برخی گونه های حیوانی و گیاهی تحت حفاظت، عرضه و خرید و فروش این گونه ها را ممنوع اعلام کرد.
وی گفت: با توجه به فرارسیدن روزهای پایانی سال متأسفانه عده ای افراد فرصت طلب و سودجو در کنار فروش ماهی قرمز، اقدام به عرضه و فروش غیرمجاز گونه های جانوری نظیر سمندر لرستانی، لاکپشت، مار و برخی گونه های مهاجم و غیربومی می کنند.
ظهرابی بیان کرد: با توجه به ممنوعیت نگهداری و خرید و فروش حیات وحش بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با افراد خاطی بر اساس قوانین و مقررات به شدت برخورد می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس بیان کرد: گشت و نظارت مستمر توسط ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان از مراکز خرید و فروش ماهی قرمز و پرنده فروشی ها انجام می شود.
وی از مردم درخواست کرد که از خرید جانوران وحشی که عمدتا گونه های در معرض خطر انقراض و یا مهاجم محسوب می شوند، خودداری کنند و به هیچ عنوان نسبت به رها سازی این حیوانات در طبیعت اقدام نکنند.
این مسوول بیان کرد: ماهی گلی یا همان ماهی قرمز نیز از گونه های مهاجم در طبیعت به شمار می رود که در صورت ورود به زیست بوم طبیعی توان اشغال زیستگاه دیگرگونه ها و جایگزین شدن با گونه های بومی را دارد و از این رو به هیچ عنوان نباید پس از نوروز این گونه را در طبیعت رها سازی کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: گونه های مهاجم گونه هایی هستند که با قابلیت تحمل بالا و یا تغذیه از منابع غذایی گونه های بومی یا تغذیه از تخم و نوزاد سایر گونه ها، عرصه را بر آن ها تنگ و خود را به عنوان گونه غالب در اکوسیستمی که به صورت طبیعی زیستگاهش نیست تحمیل می کنند و باعث کاهش جمعیت گونه های بومی و یا حتی حذف این گونه ها می شوند. گونه های مهاجم تعادل اکوسیستم طبیعی را به هم می زنند.
ظهرابی همچنین در خصوص گشت های نوروزی محیط بانان نیز گفت: برنامه ریزی های لازم انجام شده است تا محیط بانان به صورت شبانه روزی در طول نوروز در مناطق استان حضور یابند و برای حفاظت از طبیعت و انفال الهی اقدام لازم را اجرا کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس بر حفظ امنیت و آرامش حیات وحش در بازدید از مناطق طبیعی تاکید و از شهروندان درخواست کرد، در صورت مشاهده هر گونه تخلفات محیط زیستی، اعم از شکار و صید غیر مجاز و یا تخریب طبیعت، مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست فارس با شماره تلفن ۱۵۴۰و یا به ماموران انتظامی اطلاع دهند.
نظر شما