۱۱ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۳۸
کد خبرنگار: 1238
کد خبر: 84667977
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مزارع پرورش میگوی آبادان نیاز است

آبادان - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی آبزیان خوزستان گفت: یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی و توسعه در زمینه پرورش گلخانه‌ای و ایجاد اشتغال در مزارع پرورش میگوی چوئبده آبادان مورد نیاز است.

محمد معلم روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۵ شرکت در سامانه سیتا ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۲۰ شرکت مشکل بانکی برای دریافت اعتبارات سیتا ندارند و به طور کلی۹۰۰ میلیارد ریال در بخش ثابت و در بخش هزینه‌های جاری نیز حدود ۶۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.
وی یکی از موانع و مشکلات تولیدکننده برای تولید سال آینده تامین اعتبار جاری کم‌بهره در این حوزه بیان کرد و افزود: امید است با تخصیص اعتبار رونق تولید و اشتغال چندبرابری نسبت به سال جاری در مرازع پرورش میگو باشیم.
معلم بیان داشت:با راه‌اندازی و افزایش ظرفیت استخرهای پرورشی مجتمع چوئبده ضمن ارزآوری بسیار بالایی برای کشور، فرصت شغلی برای پنج هزار نفر و همچنین محرومیت‌زدایی خوبی برای این منطقه ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در بخش سرمایه گذاری جاری برای تهیه نهاده‌های تولید و هزینه‌های پرورش نیاز به اعتبار جاری کم بهره متناسب با منطقه محروم و مرزی برای تولیدکنندگان آسیب دیده است.
وی شمار مزارع فعال در مجتمع پرورشی چوئبده در سال جاری را ۲۵ مزرعه ۲۰ هکتاری بیان کرد و گفت: امید است با حرکت جدید عوامل آسیب زدگی تا حدودی کنترل شود و در سال آینده تعداد بیشتری مزارع زیر کشت میگو برود .
معلم افزود: با توجه به اینکه تولید میگو در کشور با تراکم کم و بدون استفاده از مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک تولید و در شرایط طبیعی و با غذای کنسانتره طبیعی کنترل می‌شود این مهم میگوی تولیدی ایران را در دنیا جزو میگوی با کیفیت قرار داده است.
 

چند مشکل عمده در راه تولید وجود دارد
مدیرعامل شرکت‌های تعاونی آبزیان خوزستان به مشکلات تولید در بخش پرورش میگو اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۵ سند مزارع پرورش میگو توسط مدیر وقت سازمان شیلات خوزستان خارج از رویه قانونی به نام شیلات ثبت شد.
معلم افزود: در این راستا  اراضی منابع طبیعی و امور اراضی که در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند طبق قوانین موجود تولید کننده بخش کشاورزی کارشناسی و به قیمت روز واگذار می‌شود.
وی بیان داشت: این موضوع به صورت استثناء از مسیر خود خارج و سند به نام شیلات و دولت صادر شد و به رغم اینکه ۲ وزیر جهاد کشاورزی دستور عودت این اسناد به صاحبان مزارع داده بود اما این کار توسط مدیر سازمان وقت خوزستان انجام نشد و اخیرا وزیر جهاد کشاورزی مجددا به رئیس سازمان شیلات دستور داد که نقشه شمیم مزارع را آماده و برای صدور سند به اقتصاد و دارایی و ثبت اسناد ارسال و معرفی شوند.
معلم ادامه داد: همچنین وزیر جهاد کشاورزی دستور داد مسیر طوری طراحی شود تا ۲۰ اسفند ماه سند مزرعه داران صادر شود.
وی بیان کرد: اگر سندها صادر شوند این امکان  به وجود می آید تا سند مزارع تولید کننده‌ها به رهن بانک درآید و و مزرعه داران سرمایه مورد نیاز را برای تولید در منطقه را دریافت کنند که این امر کمک بزرگی در رونق تولید خواهد شد.
معلم در ادامه گفت: در سال ۱۳۹۰ دولت مصوب کرد یک‌هزار میلیارد ریال به صنعت میگوی کشور برای حذف متفرقات بدهی بانکی سود و جرایم تخصیص داد تا این پول ۷۰ درصد مزارع را پوشش دهد و ۳۰ درصد باقی مانده است که امید است اختصاص ۳۰ درصد باقی مانده مشکل دیگر تولیدکنندگان کشور را حل کند.
وی بیان کرد: مطابق مصوبه ۱۳۹۰ هیات دولت مقرر شده بود زیرساخت های مجتمع پرورش میگوی چوئبده از جمله جاده دسترسی، گازرسانی و آبرسانی تکمیل شود که در حال حاضر شرکت گاز برای گازرسانی در آن منطقه اعلام آمادگی کرده است.
معلم جاده دسترسی به مجتمع میگوی چوئبده را مهم بیان کرد و گفت: احداث جاده دسترسی به مجتمع علاوه بر فصل تابستان در فصل زمستان نیز برای رفت و آمد کارکنان این مجتمع ضروری است.
 

حسابرسی بیمه تامین اجتماعی برخلاف قوانین موجود در کشور است 
مدیرعامل شرکت‌های تعاونی آبزیان خوزستان گفت: حسابرسی بیمه تامین اجتماعی آبادان برخلاف قوانین موجود در کشور اقدام به حسابرسی ۱۰ ساله تولید کنندگان نموده و بدهی‌های سنگین قابل توجهی را برای آنها به صورت غیرقانونی ایجاد کرده است.
معلم بیان کرد: براساس مصوبه‌های تصویب شده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و طبق جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور سازمان تامین اجتماعی فقط اجازه حسابرسی یک سال آخر حساب‌های مالی شرکت‌های تولیدی را داشت درحالی که سازمان تامین اجتماعی با تخلف محرز بدهی غیرقانونی زیادی برای تولید کننده‌ها ایجاد کرده است لذا از ریاست جمهوری و سیستم‌های نظارتی و حمایتی از تولید در خواست مساعدت و رسیدگی در این خصوص به صورت عاجل داریم.
وی در بخش دیگری تامین امنیت مجتمع پرورش میگوی چوئبده را خواستار شد و گفت: برای ایجاد امنیت در مجتمع پرورش میگو نیروی حراست در گیت ورودی مجتمع مستقر است اما مزارع و مناطق پرورش در حوزه پایگاه انتظامی منطقه نیست و نیاز است حوزه انتظامی منطقه مشخص و گشت انتظامی برای ارتقاء امنیت منطقه و جلوگیری از ناامنی توسط سارقان برقرار شود.
مدیرعامل شرکت‌های تعاونی آبزیان خوزستان ادامه داد: متاسفانه صدها میلیارد ریال از سرمایه و اموال دولتی و تولیدکنندگان توسط سارقان به یغما رفته است و هیچ واحد انتظامی مسئولیت حفظ امنیت این منطقه را عهده دار نمی‌شود.
به گزارش ایرنا پرورش میگوی چوئبده آبادان جزو اولین مجتمع پرورشی از دهه ۹۰ شروع به کار کرد باعث شد از طرح و برنامه ریزی شده قریب ۱۰ هزار هکتار برای پرورش میگو علاوه بر حاشیه رودخانه کانالهای c۵،c۴،c۳ به تدریج راه اندازی شد. 
  در جوار این کانال ها حدود ۱۱۰ مزرعه ۲۰ هکتاری ساخته شد که به دلیل اینکه زنجیره تولید کامل دیده شده نبود و عملا به صورت آزمون و خطا و نوپا بودن صنعت و یکسری از مشکلات دیگر در منطقه شد.
 این مجتمع در دهه ۷۰ و ۸۰ آسیب‌های قابل توجهی در اثر بروز خشکسالی، شوری آب ، بروز سرمازدگی و بیماری لکه سفید به تولید کنندگان وارد شد و از ۱۱۰ مزرعه ۲۰ درصد در دهه ۹۰ فعالیت خود را آغاز کردند.
شهر چوئبده از توابع شهرستان آبادان، در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی آبادان واقع و بندر این شهر از مهمترین مراکز پرورش میگوی کشور را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha