سختی آب آشامیدنی جنوب تهران با انتقال آب از سد ماملو کاهش می‌یابد

شهرری - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران _ شهرری گفت: به دلیل شرایط خاص زمین شناسی در جنوب تهران آب با سختی، املاح و شوری روبرو است که امیدواریم با انتقال آب از سد ماملو این مشکل به شکل قابل قبولی برطرف شود.

حسن حقیقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای طرح انتقال آب از سد ماملو تا حسن آباد فشافویه، اظهار داشت: براساس این طرح سالانه ۱۰ میلیون متر مکعب آب برای شهرها و جنوب استان تهران اختصاص یافته که سهم هر شهر و روستا در مسیر این طرح مشخص شده است.

وی افزود: همچنین مراکز نظامی و حوزه دامداری نیز در مسیر این طرح از آب سد ماملو سهمیه دارند که با مخلوط آب موجودشان شرایط این مایع حیات بهتر خواهد شد.

این مسئول تاکید کرد: به هر میزان که به سمت استفاده کمتر از آبهای زیرزمینی برویم کیفیت آب توزیعی برای آشامیدن در شبکه بهتر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران - شهرری با بیان اینکه کیفیت آب خط قرمز ما است، خاطرنشان کرد: آب تولیدی از چاه های آب زیرزمینی و سدها وارد تسویه خانه می شود که محیط بسته است که تا توزیع برای مصرف کنندگان جای نفوذی ندارد.

وی ادامه داد: تیم های آزمایشگاهی شرکت آب و فاضلاب در نقاط مختلف روزانه از شبکه توزیع آب برداشت و متناسب با استاندارهای موجود نمونه برداری می کنند.

این مسئول با اشاره به برنامه جامع ایمنی آب گفت: طبق این برنامه و براساس دستورالعمل های مصوب، از چاههای آب و ورودی و خروجی محزن نمونه برداری و آزمایش می شود که مشکل کیفی که باعث نگرانی شود تاکنون نداشته ایم، چنانچه در برخی پارامترها تغییری حاصل شود منشاء مشکل شناسایی و به سرعت توسط نیروهای این سازمان برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه بحث میکروبی بودن آب آشامیدنی به خاطر کلرزنی منتفی است، یادآور شد: به طور جدی دنبال استانداردسازی و ساماندهی شبکه های آب آشامیدنی روستاها و شهرهای جنوب تهران هستیم.

حقیقی افزود:  تبخیر آب در مخازن یکی از چالشهای جدی شرکت آب و فاضلاب در حوزه توزیع آب آشامیدنی است که باید متخصصان و مجامع دانشگاهی در این حوزه ورود و مطالعه کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران - شهرری یادآور شد: استفاده از اتصالات استاندارد در شبکه توزیع آب آشامیدنی نشتی را کم می کند اما بهره گیری از فناوری های نوین در این حوزه به سرمایه گذاری و زمان نیاز دارد که اگر چه این موضوع در دست انجام است ولی با افزایش زمان و هزینه ها؛ فرسودگی شبکه هم افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا، عملیات ساختمانی سد ماملو در سال ۱۳۷۹ آغاز و آبگیری اولیه سد در دی ماه  ۱۳۸۶ انجام شد، این سد روی رودخانه جاجرود در محل تلاقی رودخانه دماوند با رودخانه جاجرود احداث شده و مساحت حوضه آبریز آن، یک هزار و ۷۵۰ کیلومتر مربع است.

سد ماملو با هدف بهره گیری از ظرفیت حوضه آبریز رودخانه جاجرود و دماوند، مهار سیلاب های حوضه های آبریز، تامین بخشی از آب آشامیدنی جنوب تهران و شهرهای مسیر از جمله ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت و تامین بخشی از آب مورد نیاز صنعت احداث شده است.

به گزارش ایرنا، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در قالب ۲۶۰ هزار مشترک آب و ۲۰۰ هزار مشترک فاضلاب زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران هستند.

شرکت آب و فاضلاب منطقه ۶ تهران- ری، بخش آفتاب شهرستان تهران، مناطق شهرداری ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۹ و ۲۰ را زیر پوشش دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha