تعامل بیشتر با کشورهای همسایه اولویت اول دیپلماسی اقتصادی ایران است

بندرعباس- ایرنا- مدیرکل همکاری های اقتصادی چند جانبه و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به موقعیت ممتاز ایران در منطقه ، گفت: ارتباط با کشورهای همسایه اولویت نخست سیاست خارجی کشورمان است.

به گزارش ایرنا، سید جلال‌الدین علوی سبزواری عصر چهارشنبه در نشست مشترک اقتصادی استان هرمزگان با سازمان همکاری اقتصادی اکو، اظهار داشت: مهمترین همکاری‌های کشورهای عضو اکو در حوزه حمل و نقل و ترانزیت است که در زمینه مواصلات منطقه‌ای و بین المللی دارای اهمیت است.

وی ادامه داد: از ۱۰ کشور عضو اکو، هفت کشور به آب‌های آزاد دسترسی ندارند و این موضوع اهمیت بندرعباس و استان هرمزگان را جهت اتصال کشورهای عضو اکو به آب‌های آزاد دوچندان کرده است.

مدیرکل همکاری‌های اقتصادی چند جانبه و بین المللی وزارت امور خارجه یادآور شد: برخی کشورهای منطقه آسیای مرکزی و قفقاز در خشکی محصورند و برای ارتباط با تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به دسترسی به آب‌های آزاد نیاز دارند.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای عضو اکو با ۸ میلیون کیلومتر مربع مساحت و نیم میلیارد نفر جمعیت، روسیه را به خلیج فارس و چین را به اروپا متصل می‌کنند و تجارت میان این مناطق به راه‌های مواصلاتی مانند ریل، جاده و دریا بستگی دارد.

علوی اضافه کرد: در این میان جمهوری اسلامی ایران موقعیت ممتازی در منطقه دارد و به همین علت بسیار مورد توجه کشورهای همسایه است.

وی افزود: به همین منظور جلسه شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو اکو که متشکل از سفرا و مقامات سیاسی کشورهای عضو در تهران و دبیرکل این سازمان است، به دعوت استاندار هرمزگان و اتاق بازرگانی بندرعباس، در هرمزگان تشکیل شده است.

نشست مشترک اقتصادی هرمزگان با سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) با هدف معرفی ظرفیت‌های این استان به اعضای اکو با سخنرانی استاندار روز چهارشنبه در بندرعباس آغاز شد.

به گزارش ایرنا، نمایندگان دائم ۱۰ کشور عضو اکو صبح امروز از طریق فرودگاه بین المللی بندرعباس برای شرکت در اجلاس شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی این سازمان وارد بندرعباس شدند.

همکاری سه جانبه کشورهای جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف توسعه همکاری‌های منطقه ای از طریق ایجاد سازمان همکاری اقتصادی (اکو) از نهم بهمن ماه سال ۱۳۶۳ آغاز به کار کرد و در ادامه کشورهای جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیکستان با توجه به روابط فرهنگی نزدیکی که با بنیان گذاران اکو داشتند، در سال ۱۳۷۱ به این سازمان پیوستند.

ارکان اصلی اکو عبارتند از اجلاس سران، شورای وزیران، شورای نمایندگان دائم، شورای برنامه ریزی منطقه ای، دبیرخانه و کارگزاری های تخصصی و موسسات منطقه ای  اجلاس سران متشکل از روسای کشورهای عضو بالاترین جایگاه را برای تبادل دیدگاه ها در خصوص مسائل مهم منطقه ای و جهانی دارد و هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای عضو تشکیل جلسه می دهد.

شورای وزیران بالاترین ارکان سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری اکو است که متشکل از وزرای خارجه کشورهای عضو است، این شورا ترجیحاً قبل از سال مالی و به صورت چرخشی در قلمرو یکی از کشورهای عضو تشکیل جلسه می‌دهد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha