۴۵ هزار هکتار نخود پاییزه در استان کرمانشاه کشت شد

کرمانشاه - ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: در برنامه کشت تناوبی در استان طی سال زراعی جاری، حدود ۴۵ هزار هکتار از مزارع دیم زیر کشت نخود پاییزه رفته که این میزان در سنوات اخیر در حال افزایش بوده است.

«شهریار قاسمی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اهمیت انتقال کشت نخود از فصل بهار به پاییز و همچنین اهمیت توسعه کشت نخود پاییزه افزود: پیش بینی می شود در فصل بهار نیز ۱۲۱ هزار هکتار از اراضی استان به کشت نخود دیم اختصاص یابد که با احتساب کشت نخود پاییزه، سطح زیر کشت نخود در استان به ۱۶۶ هزار هکتار خواهد رسید.

وی اظهار کرد: در صورت تحقق کشت سطوح ذکر شده نخود در استان کرمانشاه، پیش‌بینی می‌شود ۱۲۰ هزار تن نخود در استان تولید شود که قطعا این میزان تولید سهم بسزایی در افزایش درآمد کشاورزان دیم کار استان خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، شهرستان های کرمانشاه، روانسر، اسلام آبادغرب، دالاهو و سنقر را شهرستان‌های عمده تولید نخود برشمرد و گفت: کشت نخود در تمام شهرستان های استان به غیر از مناطق گرمسیری صورت می گیرد.

وی در ادامه رقم غالب کشت نخود بهاره دیم در استان کرمانشاه را رقم محلی بیونیج و ارقام مناسب کشت نخود پاییزه را عمدتا منصور، عادل، آنا و آتا برشمرد.

قاسمی عملکرد مزارع نخود پاییزه را در استان یک تن در هکتار و در کشت بهاره ۶۰۰‌کیلوگرم عنوان کرد.

وی به رشد صنایع تبدیلی نخود ‍در استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در استان کرمانشاه سه واحد فرآوری نخود به ظرفیت ۲۰ هزار تن و ۱۲ واحد سورت و بسته بندی به ظرفیت ۶۵ هزار تن در حال فعالیت است.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوری که ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha