حمیدرضا ایزدی روز پنجشنبه در نشست میز ملی صادرات شیرین بیان اظهار کرد: ۱۷ کارخانه تولید پودر و عصارههای شیرین بیان در کشور فعال هستند و حدود ۱۰ واحد تولیدی شیرین بیان در فارس وجود دارد که با محوریت این استان پیگیری امور و اختیارات این حوزه به سازمان صمت فارس تفویض شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در رابطه با ضرورت ساماندهی و بررسی دقیق چالشهای ایجاد شده در صنعت شیرین بیان به ویژه در زمینه کاهش صادرات این محصولات، خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدی در رابطه با افزایش ظرفیت تولید با نوآوری، بکارگیری ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و ایجاد صنایع پاییندستی نیز اقدام جدی داشته باشند.
وی گفت : با توجه به تنوع محصولات فرآوری شده با ارزش افزوده بالایی که در محصولات شیرین بیان به عنوان یک صنعت مادر وجود دارد باید به نوعی مصرف فراوان آن را برای سایر واحدهای تولیدی در بخشهای دارویی و غذایی ایجاد کرد ،تا بتوانیم بهرهبرداری مناسبی را به ویژه در صادرات آن به کشورهای مختلف جهان داشته باشیم.
جایگاه کشور در صادرات شیرین بیان پایین آمده است
عبدالعظیم خادم حمزه، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در رابطه با جایگاه ایران در صادرات گیاهان دارویی، اظهار کرد: جایگاه ایران در صادرات شیرینبیان در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ رتبه نخست جهان بوده که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل مشکلات متعدد این جایگاه به رتبه هفتم جهان تنزل پیدا کرده است.
وی نسبت به اهمیت رفع مشکلات موجود در زمینه توسعه محصولات صادراتی، گفت: مشکلات تولیدکنندگان از ابتدای تولید تا صادرات که در زنجیره تولید شیرین بیان مصارف متعددی در صنایع پاییندستی آن وجود دارد بایستی بررسی شود تا ضمن جلوگیری از خامفروشی در رفع موانع صادراتی این محصول هماهنگی مناسبی با اتحادیهها و بخش خصوصی ایجاد شود.
نظر شما