خالد خضری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال همچنین ۳۰ پرونده با مساحت بالغ بر ۲۰ هکتار نیز با همکاری مراجع قضایی خلع ید شده و دوباره در اختیار منابع طبیعی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این امسال ۴۰ پرونده به مساحت هزار و ۵۰۰ هکتار قرق منابع طبیعی، که توسط اشخاص برای مصرف شخصی در اختیار گرفته شده بود با اقدامات قضایی از ۵۰۰ هکتار آن رفع تصرف شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد همچنین اظهار داشت: نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به ویژه از طریق خودداری از چرای زودهنگام دام ها در مراتع این شهرستان ضرورت دارد و همگان باید به این امر مهم توجه ویژه داشته باشند.
خضری افزود: چرای دام ها در مراتع بالادست سد مهاباد تا ۱۵ اردیبهشت و برای مراتع پایین دست نیز تا اول اردیبشهت سال آینده ممنوع است و با متخلفان در این زمینه برابر مقررات برخورد شده و در صورت تکرار، پروانه ممیزی آنان باطل می شود.
وی با اشاره به نزدیک شدن فصل بهار و برداشت بی رویه گیاهان بهاری نیز بیان کرد: افرادی که اقدام به جمع آوری و برداشت گیاهان بهاری و کوهی میکنند باید به صورت محدود و به صورت اصولی این کار را انجام دهند تا موجب از بین رفتن گونههای مختلف نشوند.
وی گفت: برای حفاظت دقیق از عرصههای منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشیهای مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی مهاباد است.
رییس اداره منابع طبیعی مهاباد از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده تجاوز به حریم مراتع و عرصههای ملی به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند تا در اولین فرصت اقدام قانونی در مورد آن صورت گرفته و از تخریب این عرصهها جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه "کاولان و کوران"، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما