محمدرضا بیاتی روز پنجشنبه در نشست مسوولان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری، شهردار، اعضای شورای اسلامی و رؤسای سازمانهای زیرمجموعه شهرداری شهرکرد تاکید کرد: نگاه جدی به برندسازی در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی مرکز استان، نقش اصلی در حمایت از هنرمندان فعال این بخش و تحقق اهداف مورد نظر در نامگذاری شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" دارد.
وی افزود: مجموعه مدیریت شهری در شهرکرد در نشستی با ستاد بازآفرینی شهری چهارمحال و بختیاری نسبت به شناسایی مشکلات کوی نمدمالان و گذر صنایعدستی و هنرهای سنتی مرکز استان و ارائه راهکارهای رفع آن اقدام میکند.
بیاتی تصریح کرد: برای توافق با مالکان کوی نمدمالان و گذر صنایعدستی و هنرهای سنتی شهرکرد در ضلع جنوبی بافت خیابان ملت غربی،نشستهای برگزار و نسبت به تغییر کاربری برخی املاک در طرح جامع شهری اقدام و عقبنشینی ساختمانهای این محدوده در اولویت قرار داده میشود.
وی یادآور شد: همچنین برای مرحلهبندی و ساماندهی بدنه مشکلات کوی نمدمالان و گذر صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرکرد برنامهریزی و اقدام خواهد شد.
شهردار شهرکرد نیز گفت: چهارمحال و بختیاری و بهویژه مرکز استان در حوزههای مرتبط با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیشینه و ظرفیتهای غنی دارد.
محمدتقی جاپَلَقی تسریع بر روند توسعه، پیشرفت و ارتقای بخشهای مختلف مرتبط با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرکرد را ضروری اعلام و تاکید کرد: در این راستا از توان مشاوران ملی و بینالمللی بهرهگیری و نسبت به حذب سرمایهگذاران توانمند اقدام میشود.
وی افزود: برای تحقق سریعتر به اهداف توسعهای مرتبط با جذب گردشگران در شهرکرد میتوان از خوراکهای محلی، آیینهای سنتی و تولیدات صنایعدستی بهرهگیری کرد.
جاپَلَقی به طراحی و ساخت اِلِمان بام ایران در ورودی شهرکرد در آیندهای نزدیک اشاره و تصریح کرد: با توجه به نامگذاری شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" در طراحی ساختمانهای مدیریت شهری میتوان از اِلِمانهای مرتبط با نمد بهرهگیری کرد.
وی اظهار داشت: چشمانداز و برنامههای توسعه شهرکرد بایستی بهدور از نگاههای جزیرهای و با هدف بهرهمندی عموم شهروندان اجرایی شود.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شهرکرد نیز گفت: در بازنگری طرح جامع مرکز چهارمحال و بختیاری از نظر کارشناسی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بهمنظور تحقق اهداف مورد نظر در نامگذاری شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" و تلاش برای ارتقای آن به "شهر جهانی نمد" بهرهگیری میشود.
مرجان دادایی دهکردی تاکید کرد: حفظ و احیای بدنه اصلی کوی نمدمالان و گذر صنایعدستی و هنرهای سنتی شهرکرد از میدان فردوسی تا میدان ابوعلیسینا در دستور کار و اولویتهای سیما و منظر شهرداری مرکز استان قرار میگیرد.
وی با اشاره به لزوم حمایت از هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری بهویژه شهرکرد افزود: در این راستا شهرداری توسعه بازارچه صنایعدستی میدان قدس و ادامه آن تا بلوار آیتالله کاشانی را اجرایی میکند.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شهرداریها و دهیاریها بازوان توانمند در تسریع روند توسعه حوزههای مرتبط با این ادارهکل هستند.
علیرضا جیلان تاکید کرد: مشارکت شهرداریها با ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری میتواند روند تأمین زیرساختها و سودآوری در حوزههای گردشگری شهری را تقویت کند.
وی افزود: ارتقای کمی و کیفی خدماترسانی به مسافران و گردشگران ورودی به چهارمحال و بختیاری و تلاش برای افزایش ماندگاری آنان در استان جزو اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار دارد.
جیلان تصریح کرد: نامگذاری شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" یک خدمت بزرگ به گذشتگاه، پیشینیان و نیاکان این شهر و تلاش برای ارتقای آن به "شهر جهانی نمد" ضروری است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شهرداری شهرکرد برای اختصاص یک ساختمان بهمنظور راهاندازی موزه نمد در مرکز استان همکاری کند.
اسماعیل رمضانی تاکید کرد: برگزاری نمایشگاهها، همایشهاف سمینارها و جشنوارههایی با محوریت نمد برای ارتقای شهرکرد به "َشهر جهانی نمد" لازم است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر بهصورت فعال در حال تولید محصولات صنایعدستی و هنرهای سنتی هستند.
شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری در مردادماه ۱۳۹۷ بهعنوان "شهر ملی نمد" به ثبت رسید و هماکنون ۵۰۰ هنرمند در استان بهصورت سنتی و نوین به تولید محصولات نمدی مشغول هستند.
شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما