محمد نور آزادی، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دستورالعمل طرح تامین مالی زنجیره ای و برات الکترونیک به همه بانکهای استان ابلاغ شده است و آنها باید برای اجرایی کردن بخشنامهای صادر شده از سوی بانک مرکزی در این زمینه، بکوشند.
وی با بیان اینکه بانکها موظفند پس از ابلاغ بخشنامه از طرف بانک مرکزی، آن را اجرا کنند، ابراز امیدواری کرد تا ۲ ماه آینده زیرساخت لازم برای اجرای این طرح آماده و سال آینده این کار شروع شود.
نور آزادی با تاکید بر لزوم فراهم کردن زیرساخت اجرای طرح تامین مالی زنجیره ای تولید بعنوان یکی از روشهای جدید تامین سرمایه در گردش مورد نیاز بخش صنعت استان، گفت: زنجیره تامین یک راه فراهم کردن منابع مالی واحدهای اقتصادی است که در این راستا علاوه بر تامین نقدینگی، از خلق پول و آثار تورمی آن جلوگیری میشود.
مدیر شعب بانک ملی و رییس کمیسیون هماهنگی بانکهای عامل استان اصفهان با بیان اینکه تامین مالی زنجیرهای صنایع در تمام دنیا یک اصل پذیرفته شده است، خاطرنشان کرد: بخشنامه بانک مرکزی در این زمینه به کلیه بانک ها ابلاغ شده است و امیدواریم بتوانیم این طرح را در استان عملیاتی کنیم.
نور آزادی اضافه کرد: تامین زنجیره مالی به نحوی است که واحدهای صنعتی بر اساس زنجیرهای از مواد اولیه تا تولید محصول خود میتوانند نقدینگی خود را تامین کنند در صورتی که در حالت نخست هر کدام از واحدها باید به تنهایی به بانک رجوع و برای تامین مالی خود اقدام کنند اما در زنجیره تامین احتمال وجود یک تا ۱۰ یا بیشتر از زنجیره وجود دارد و واحدهای تولید با یک تامین مالی میتوانند برات الکترونیکی تامین مالی را تا پایان کارشان انجام دهند.
وی گفت: برات الکترونیک به مثابه وجه نقد است اما برای جلوگیری از خلق پول، وجه نقدی در این فرایند مُبادله نمیشود بلکه اسناد تجاری، بین زنجیرههای تامین مبادله میشود تا در سررسید بصورت نقد از بانکها وصول شود که با این اقدام یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی و بانک ها برطرف خواهد شد.
مدیر شعب بانک ملی و رییس کمیسیون هماهنگی بانکهای عامل اصفهان گفت: این طرح آثار تورمی خلق پول در جامعه را پوشش خواهد داد و برای بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی که بدلیل وجود محدودیت های قانونی امکان دریافت مستقیم تسهیلات از بانکها را ندارند، مفید است.
به گزارش ایرنا، رییسکل بانک مرکزی، یازدهم دی امسال در مراسم امضای تامین مالی زنجیره تولید بین وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت و هفت بانک در بانک مرکزی گفته بود: طرح تامین منابع مالی زنجیره تولید، مصرف درست اعتبارات و تسهیلات و هدایت منابع به سمت تولید است.
علی صالحآبادی افزود: تامین مالی زنجیره تولید موضوع مهمی است که هم نقدینگی بنگاهها را تامین خواهد کرد هم نقدینگی بانکها را خواهد کاست و هم موجب بهبود ترازنامه بانکها میشود.
صالح آبادی گفت: با اجرای این طرح به جای تمرکز صرف روی نقدینگی، از ابزار اعتباری بهره خواهیم برد و یکی از اهداف مهم آن این است که فعالیت بانکها به سمت فعالیتهای تولیدی و درواقع اعتبارات به سمت تولید هدایت و نظارت بر پرداخت تسهیلات نیز بسهولت انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: تامین مالی تولید هزینه تمام شده محصول را میکاهد و مطالبات غیرجاری بانکها را کاهش میدهد.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، حدود ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال، صنعتیترین استان کشور بشمار میرود.
نظر شما