۶ هزار پرونده قاچاق چوب امسال به مراجع قضایی ارایه شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از تشکیل ۶ هزار پرونده قاچاق چوب طی سالجاری خبرداد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ هزار مترمکعب کشف چوب و ۶۸ هزار اصله درخت کشف و شناسایی شد که پرونده افراد متخلف به مراجع قضایی ارایه شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مسعود منصور» امروز شنبه در نشست خبری خود به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: با توجه به شرایط جنگل‌های کشور هیچ مجوزی برای برداشت چوب و هیزم از جنگل‌ها صادر نشده و تنها به صورت محدود اجازه استفاده از درختان افتاده و شکسته به روستاییان داده می‌شود.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: اکنون سازمان جنگل‌ها تنها مجوز حمل چوب درختان باغی و زراعی را صادر می‌کند و برای چوب‌های ضبط شده نیز در یک فرایند فروش مجوز حمل می‌دهد.

تشکیل ستاد احیای جنگل های زاگرس

منصور درباره نجات و احیای جنگل های زاگرس گفت: برای احیای جنگل‌های زاگرس همانند ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستادی تشکیل شده تا بتوانیم اقدامات لازم برای احیای این جنگل‌های ارزشمند انجام دهیم.

توسعه گردشگری در آشوراده با مجوزهای محیط زیستی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز و توسعه گردشگری در منطقه آشوراده، تصریح کرد: هرگونه فعالیت توسعه گردشگری در منطقه آشوراده با هماهنگی و مجوز محیط زیست انجام می‌شود و در صورت هرگونه برنامه برای توسعه گردشگری باید ضوابط زیست محیطی با مجوز سازمان محیط زیست رعایت شود.

۱۷۰ کانون ریزگرد در خوزستان مهار شد

منصور درباره وضعیت گردوغبار جنوب کشور، گفت: بخش عمده‌ای از منشا گردوغبارهای استان خوزستان از سمت کشورهای همسایه است و باید با دیپلماسی فعال این کشورها نیز برای مهار کانون‌های گردوغبار اقدام کنند؛ به طوری که از ۳۵۰ هزار کانون بحران ریزگردها در استان خوزستان ۱۷۰ کانون به طور کامل مهار شده و مابقی در حال انجام است.

به گفته وی، منشا ریزگردها در داخل کشور ما از کشورهای عربستان، کویت، عراق است.

وی اضافه کرد: به طور قطع با هماهنگی مسئولان محلی استان خوزستان اقدامات لازم جهت مهار ریزگردها انجام می‌شود.

افزایش ۴۰ درصدی ضریب نفوذ آب در خاک توسط جنگل ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره جایگاه جنگل‌ها و مراتع با بیان اینکه طبق آمارها از هر هکتار جنگل ۲.۵ تن اکسیژن، ۱۵۰۰ متر مکعب آب سبز تولید می‌کند، گفت: علاوه بر این‌ها ضریب نفوذ آب در خاک را ۴۰ برابر افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: همچنین در هر هکتار جنگل ۳۰۰ تن چوب تولید می‌شود که برای ۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند.

منصور درباره اهمیت مراتع کشور، افزود: اکنون سالانه مراتع کشور ۱۰.۵ میلیون تن علوفه تولید می‌کنند که از این میزان تعلیف دام ۹۶۰ هزار خانوار از مراتع کشور است.

وی با اشاره به اینکه سالانه هر هکتار مرتع، موجب کاهش ۴ تن فرسایش خاک می‌شود تصریح کرد: همچنین هر هکتار مرتع کشور از ۳ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از ریزگردها جلوگیری می‌کند.

کشاورزان برای رفع مشکلات حدنگاری به دادگستری مراجعه کنند

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، گفت: افرادی که در حدنگاری زمین‌های آنها اراضی ملی اعلام شده، برای رفع تداخلات ارضی به شعب ویژه دادگستری و یا کمیسیون ویژه رفع تداخلات ارضی در ادارات کشاورزی مراجعه کنند.

منصور اضافه کرد: طبق ماده ۳۳ قانون، درصورتی که اشخاصی به حدنگاری ما ایرادی وارد کنند، می‌توانند به شعب ویژه در دادگستری های استان‌ها و نیز کمیسیون رفع تداخل در ادارات کشاورزی استان‌ها مراجعه کنند.

بارگذاری ۴ مجوز کسب و کار سازمان جنگل ها قبل از ۱۸ اسفند ماه

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره مجوزهای کسب و کار این سازمان، گفت: از تعداد ۲۹ خدمات ثبت شده سازمان جنگل ها برای ۴ مورد مجوز دریافت کرده است، که طبق دستورالعمل قبل از ۱۸ اسفند روی سایت بارگذاری می‌شود.

به گزارش ایرنا، براساس روزشمار هفته منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ۱۵ اسفندماه روز درختکاری برای ایران سرسبز و قوی، ۱۶ اسفندماه روز منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و همیاران طبیعت، ۱۷ اسفندماه روز منابع طبیعی، حفاظت و قانون، ۱۸ اسفندماه روز منابع طبیعی، فرهنگ و رسانه، ۱۹ اسفندماه روز منابع طبیعی، آبخیزداری و کاهش مخاطرات طبیعی، ۲۰ اسفندماه روز منابع طبیعی، خانواده و آموزه های دینی، ۲۱ اسفندماه روز منابع طبیعی، آموزش، پرورش و فناوری و ۲۲ اسفندماه روز منابع طبیعی یادشهدا (هر شهید هزار نهال) نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha