به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) «وجیه الله جعفری» در آیین هشتمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی افزود: ایمیدرو با هدف ایجاد انگیزه در صنعت، برگزاری این همایش را در سالهای گذشته در دستور کار قرار داد و ارزیابی عملکرد شرکتها را با همکاری سازمان ملی بهرهوری عملیاتی کرد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه بهره وری پایه و اساس توسعه شرکتها و سازمانها برای رشد است، گفت: نتیجه این همگرایی و ارزیابی منجر به رشد عملکرد شرکتها در حوزه بهره وری شد و شرکت ها این مهم را در برنامه های خود قرار دادهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آثار جایزه بهره وری می تواند در مدیریت شرکت ها متبلور شود و همچنین انگیزه ای برای آینده باشد.
جعفری افزود: در کشورهای صنعتی بهره وری به عنوان یک عامل رقابت پذیر است، از این رو اگر به دنبال صنعتی شدن کشور هستیم بهطور حتم باید دارای فرهنگ و تفکر بهره وری باشیم.
وی گفت: چنانچه یک سوم رشد اقتصادی را از محل بهره وری برنامه ریزی کنیم، بهره وری باید به عنوان اساس امور باشد.
ارائه مشوق به شرکتهای پیشرو در بهرهوری
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلامکرد: با هدف ایجاد انگیره بین شرکت های پیشرو در امور بهره وری می توان اقدام به ارائه مشوقهای مختلف کرد.
جعفری ادامه داد: بهطور مثال با ارائه مشوق های مالیاتی می توان در راستای بهره ور شدن شرکت ها و رشد اقتصادی گام برداشت و با این برنامه ریزی ایجاد انگیره کرد.
وی گفت: کمیته ارزیاب شرکت ها در جایزه بهره وری می توانند موضوع ارائه مشوق را در برنامه های خود قرار دهد تا اگر نیازمند به اخذ مجوز و اصلاح قوانین در مجلس شورای اسلامی باشد، پیگیری های لازم انجام شود.
جایگاه برتر معدن و صنایع معدنی در بهره وری
جعفری در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: رشد بهره وری عوامل تولید بخش معدن از سال ۹۱ حدود ۵.۲ درصد است و بخش کشاورزی ۳.۸ درصد و سایر بخش ها زیر یک درصد بوده است، هرچند باید تاکید کرد که حوزه معادن نیازمند وضعیت مطلوبتری است.
وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در رشد بهره وری، گفت: استحصال حداکثری از ارزش کانسنگ و کاهش ضایعات، استفاده از فناوری های روز، بالابردن بهره وری در استخراج و تولید، حمل و نقل، کاهش قیمت تمام شده از جمله عوامل تاثیرگذار در رشد بهره وری است.
جعفری افزود: در این زمینه با استفاده از فناوری های جدید باید به سمتی حرکت کنیم که شاهد آثار بهره وری باشیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در حال حاضر رقابت پذیری در اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است و در این زمینه آثار بهرهوری از نکات کلیدی است.
وی افزود: بهطور مثال برای حفظ بازار اقتصادی در قیمتگذاریها باید به سمت کاهش بهای تمام شده رفت و در این راستا باید عوامل تاثیرگذار در قیمت تمام شده -که از یکی از موارد آن بهره وری است- را مورد توجه قرار داد.
جعفری عنوان کرد: بهطور قطع این راهبرد در افزایش کارایی و اثربخشی موثر است.
تقدیر از ۲۷ شرکت در هشتمین جایزه ملی بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران
امروز در مراسم پایانی این رویداد، «اردشیر سعدمحمدی» و «تورج زارع» مدیران عامل شرکت های ملی صنایع مس و آلومینای ایران، تندیس برنزین دریافت کردند.
در این فهرست ۲۴ شرکت و مجتمع به عنوان پیشروان بهره وری یک تا پنج ستاره معرفی شدند. یک شرکت نیز به عنوان تلاشگر بهره وری مورد تقدیر قرار گرفت. بر این اساس شرکتهای سیمان داراب و منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس به عنوان پیشروان بهره وری پنج ستاره مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین ۹ شرکت و مجتمع در جایگاه پیشروان چهار ستاره ایستادند. این شرکت ها و مجتمع ها شامل مجتمع سنگ آهن سنگان، مجتمع طلای موته، فولاد بوتیای ایرانیان، سیمان خاش، معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران، کک سازی و پالایشگاه شماره ۱، زغال سنگ البرز مرکزی و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هستند.
از سوی دیگر مجتمع کک سازی و پالایشگاه شماره ۲، مجتمع سنگ آهن سیرجان، شرکت فولاد آذربایجان و مجتمع سرب و روی انگوران به عنوان پیشروان بهره وری سه ستاره مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این فهرست صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، تلاشگران صنعتی معدنی لامرد و پارسیان، مجتمع فسفات اسفوردی و شرکت زغالسنگ پروده طبس پیشروان به عنوان دو پیشروان بهره وری ستاره معرفی شدند.
همچنین شرکتها و مجتمعهای سیمان لار سبزوار، مجتمع معدنی سرب و روی نخلک، مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و شرکت آلومینوم المهدی پیشروان بهره وری یک ستاره شدند. در آیین هشتمین جایزه ملی بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران، منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب به عنوان تلاشگر بهره وری شناخته شد.
نظر شما