علیرضا عباسزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انتقال صنوف آلاینده به دلیل اینکه متقاضیان زیادی درگیر آن هستند، از طرفی سلامت شهر و الزامات مدیریت شهری این کار را برای ما تکلیف کرده، در اولویت است و با جدیت توسط مجموعه استانداری دنبال میشود.
وی ایجاد زیرساختها را مستلزم تامین اعتبار لازم دانست و بیان کرد: انتقال نیافتن صنوف آلاینده در شهر بیرجند با گذشت ۱۵ سال یکی از معضلات اساسی در مدیریت شهری است و انتقال صنوف آلاینده به خارج از محدوه شهر جزو تکالیف قانونی شهرداری و دستگاههای اجرایی است تا از عوارض این صنوف در داخل محدوده شهر در امان باشیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر بیرجند از ۱۵ سال پیش در دستور کار مسوولان متولی قرار گرفته و زمینی هم برای متقاضیان در نظر گرفته شده است اضافه کرد: آمادهسازی زمین برای اجرای طرح انجام شده اما مشکل انتقال نیافتن صنوف آلاینده به خارج از شهر به عواملی از جمله سوء مدیریت، مسائل حقوقی و نبود رغبت متقاضیان بر میگردد.
وی درخصوص مسائل حقوقی زمین طرح انتقال صنوف آلاینده گفت: در گذشته زمین ۶۸ هکتاری برای طرح انتقال صنوف آلاینده در نظر گرفته شد که بخشی از آن مالک خصوصی دارد، بخشی متعلق به شهرداری و بخشی هم متعلق به اداره کل راه و شهرسازی است که بهتر بود از همان ابتدای واگذاری زمین ملاحظات حقوقی در نظر گرفته میشد تا مردم کمترین مشکل را در تحویل زمین داشته باشند.
عباسزاده افزود: در کارگروه قبلی ساماندهی صنوف آلاینده مقرر کردیم اراضی که متعلق به اداره کل راه و شهرسازی است و مشکل حقوقی دارد به سرعت تعیین تکلیف شود که براساس پیگیریهای صورت گرفته این موضوع در حال نهایی شدن است.
وی بیان کرد: روز دوشنبه هفته جاری به همراه استاندار خراسان جنوبی در تهران دیداری با رییس سازمان ملی زمین و مسکن داریم که در این دیدار موضوع حقوقی اراضی صنوف آلاینده پیگیری میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: یکی از دغدغههای مردم و صاحبان صنوف آلاینده این است که هزینههای آمادهسازی باید توسط آنان پرداخت شود در حالی که در این شهرک، اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی و شهرداری بیرجند هم دارای اراضی هستند و آنها هم باید به قدر و سهم خود بخشی از هزینههای آمادهسازی شهرک را پرداخت کنند که این درخواست و دغدغه صاحبان صنوف بهحق است.
وی افزود: در کارگروه قبلی مصوب شد براساس قیمت کارشناسی روز، هزینهها برآورد و سهم این ۲ دستگاه مشخص شود و سهم خود را پرداخت کنند تا نگرانی مردم درباره هزینه آمادهسازی شهرک رفع شود.
وی با بیان اینکه صاحبان صنوف آلاینده یک نگرانی جدی دارند و قیمت واگذاری زمین است گفت: اگر قیمت زمین به نرخ روز به متقاضیان واگذار شود، گرانی آن مشکلاتی برای صاحبان صنوف در پی خواهد شد که در دیدار با رییس سازمان ملی زمین و مسکن پیگیر خواهیم بود تخفیف ویژهای برای این افراد بگیریم.
عباسزاده بیان کرد: یکی از دلایل نداشتن رغبت صاحبان صنوف آلاینده برای انتقال، هزینه بالای زمین است که اگر بتوانیم زمین را با قیمت مناسبتری به مردم ارائه کنیم سیاستهای تشویقی برای آنان خواهد بود.
وی گفت: درخصوص هزینه ساخت واحدها هم صنوف آلاینده مشکلاتی دارند که با رایزنی با شهرداری قرار شده هزینه پروانه ساخت از این افراد گرفته نشود، همچنین یکی از درخواستهای متقاضیان این است که برای ساخت واحدها به آنان تسهیلات پرداخت شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: مشکلی برای برقرسانی و آبرسانی به سایت صنوف آلاینده در خارج از شهر نداریم اما اجرای آن نیازمند اعتبارات زیاد است.
عباسزاده با بیان اینکه در سایت صنوف آلاینده بیرجند استقرار بیش از ۲ هزار واحد پیشبینی شده است، اضافه کرد: ۱۵ درصد از واحدها پای کارآمدند و قرارداد خود را منعقد و شروع به ساخت کردند.
وی درخصوص زمان اجرای این طرح گفت: اگر قبلا مسوولانی درخصوص اجرای انتقال طرح صنوف آلاینده قولی دادهاند، مسوولیت با خودشان است ولی ابتدا باید پیگیریهای قانونی، حقوقی و اداری خودمان را انجام دهیم و وقتی به نتیجهای رسیدم، زمان انتقال را اعلام کنیم.
انتقال صنوف آلاینده از مرکز شهر یکی از طرحهای زیربنایی در بیرجند است که بعد از ۱۵ سال هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده و قرار است با تکمیل طرح سایت صنوف کارگاهی ۲ هزار و ۶۰۰ واحد آلاینده در هشت گروه صنفی از سطح شهر بیرجند جمعآوری و در مکان جدید مستقر شوند.
نظر شما