به گزارش ایرنا، نیمه نخست ورزش ایران در سال ۱۴۰۰ تنها در المپیک خلاصه شده بود اما در نیمه دوم اتفاقهای خوشایندی در ورزش رخ داد تا این حوزه از حاشیه وارد متن شده و به عبارتی کفه ورزش ایران در نیمه دوم سال و در دولت سیزدهم از چند جهت پربارتر از نیمه نخست سال باشد.
نخست- بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با وجود همهگیری ویروس کرونا متفاوتترین رویداد در تاریخ حضور ایران در این آوردگاه جهانی بود. هم برای زنان و هم مردان با کاروانی مزین به نام سردار دلها. کاروانی که در ۹ دوره حضور در پارالمپیک بهترین نتیجه تاریخ حضورش را در ۲۰۲۰ با اعمال راهبرد کیفیگرایی کسب کرد و با مجموع ۲۴ مدال بر سکوی سیزدهمی ایستاد. جایگاه سیزدهمی و عدد ۱۳ و چه تصادفی که روز به شهادت رسیدن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را یادآوری کرد.
در ادامه هتریک سه بانوی طلایی با سه نشان زرین برای نخستین بار در تاریخ پارالمپیک رقم خورد؛ ساره جوانمردی، هاشمیه متقیان و زهرا نعمتی که در هشتمین دوره حضور زنان در پارالمپیک برای نخستین بار طلایی شدند و اتفاقی تازه در ورزش زنان معلول رخ داد. از طرفی کسب بهترین نتیجه در پارالمپیک با دولت سیزدهم حاصل شد.
دوم- یکی از مهمترین اتفاقات در حوزه ورزش دیدار صمیمانه مدال آوران المپیک و پارالمپیک با رهبر معظم انقلاب بود که ۲۷ شهریورماه رخ داد و حضرت آیتالله خامنهای چند توصیه نیز به مسئولان ورزشی داشتند. «کیفیسازی ورزش بینالمللی و تکیه به اعزام ورزشکار در رشتههای مدالآور»، «برنامهریزی برای ارتقاء رتبه ایران در المپیک»، «تجلیل از درخشش یک نشان ایرانی پوشاک در المپیک و لزوم حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی در داخل»، «توجه بیشتر به ورزشهای اصیل ایرانی همچون چوگان و استفاده از این موقعیت برای جذب گردشگران خارجی»، «استفاده از مربیان ایرانی تا جای ممکن»، «رسیدگی جدی به مسائل و مشکلات کاری و معیشتی قهرمانان» و «ارتقاء عدالت ورزشی» جزو توصیههای رهبر انقلاب به مسئولان ورزش کشور بود.
سوم- اتفاق خوشایند دیگر در ورزش ایران نایب قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی با کسب چهار مدال طلا و ۲ برنز و ۱۴۶ امتیاز در پیکارهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ بود و این برای نخستین بار در تاریخ حضور تیم ملی کشتی فرنگی در رقابتهای جهانی از ۱۹۶۱ یوکوهامای ژاپن تاکنون است که تیم ملی علاوه بر داشتن چهار فینالیست به چهار مدال طلا نیز دست مییابد.
چهارم- سومی ایران و کسب مدال طلا در رقابتهای کشتی آزاد جهان در وزن ۱۲۵ کیلوگرم بعد از ۳۲ سال و پیروزی دلچسب حسن یزدانی برابر دیوید تیلور آمریکانی که در المپیک توکیو شکست خورده بود.
پنجم- اعطای پنجاه و ششمین بازوبند پهلوانی توسط آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» و نقش بستن آن بر بازوی پهلوان ایران
ششم- پرداخت پاداش قهرمانان پس از گذشت ۲ ماه و ۱۵ روز پس از پایان المپیک و یک ماه و ۱۷ روز از پایان پارالمپیک ۲۰۲۰، برای نخستین بار در تاریخ ورزش کشور از دیگر اقدامات نیمه دوم ورزش ایران بود که رییسجمهوری در آغاز دوران تصدی خود، پاداش قهرمانان را طی آیینی زودتر از موعد پرداخت کرد.
البته این توجه از سوی آیت الله رییسی، تنها در پرداخت پاداش قهرمانان خلاصه نشد بلکه این موضوع نیز بیسابقه بود که رییسجمهوری جایگاه ویژه را ترک کرده و در بین قهرمانان نشسته و خوش و بش کند.
هفتم- توجه رییس جمهوری به مقوله ورزش در استانها؛ آیت الله رییسی در سفرهای استانی از ورزش غافل نشده و در اقدامی بیسابقه به میان قهرمانان مدالآور زن و مرد میرود و با برگزاری نشستهای جداگانه پای صحبتهای آنها نشست و حتی ورزش را در سفرهای استانی جزو یکی از اولویت های مهم قرار داد.
هشتم- افتتاح ۱۸۳ طرح ورزشی شامل ۴۶ طرح شهری، ۱۳۷ طرح روستایی
نهم- راهیابی تیم ملی فوتبال به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برای ششمین بار
دهم- حضور زنان در ورزشگاه آزادی در دیدارهای تیمهای ملی
یازدهم-کسب نایب قهرمانی تیم ملی اسکیت هاکی روی یخ زنان ایران در نخستین حضور رسمی این تیم در رقابتهای بین المللی امارات
داوزدهم- برگزاری نخستین مجامع انتخاباتی فدراسیونهای ورزشی وزارت ورزش و جوانان دولت سیزدهم با اساسنامه جدید
سیزدهم- آغاز واگذاری سهام باشگاههای استقلال و پرسپولیس و ورود این دو باشگاه به بورس
چهاردهم- حضور مشکات الزهرا صفی نخستین ایرانی راهیافته به جمع برترینهای تنیس دنیا
پانزدهم- راهیابی تیمهای ملی زیر ۱۶ سال تنیس به رقابتهای مقدماتی جهانی هند برای نخستین بار
نظر شما