به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « محسن کاظمینی » در دومین نشست شورای عالی راهبردی توسعه شیلات با تاکید بر اولویت قرار دادن استانهای مازندران، گیلان، گلستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان افزود: لازم است مناطق مورد نظر اعلام شود و در مدت زمان تعیین شده (حداکثر یک ماه) این مناطق با میزان ظرفیت و بهرهبرداری، برای نصب تجهیزات و قفس تعیین شود.
رییس شورای عالی راهبردی توسعه شیلات اظهارداشت: لازم است استان های ذیربط از امروز به طراحی دقیق مناطق مستعد پرداخته و با ذکر مشخصات، نقشه کروکی و نقطه دقیق را مشخص کنند.
کاظمینی با اشاره به نحوه واگذاری اراضی تصریح کرد: ضرورت دارد در قالب شهرکهای شیلاتی، توافقهایی با دستگاههای ذیربط داشته باشید.
در این جلسه « سید حسین حسینی» سرپرست سازمان شیلات ایران با ارایه گزارشی از پروژههای اجرایی نشده پرورش ماهی در دریا (قفس)، همچنین گزارش کاملی از موافقت اصولیها و پروانه تاسیس و پروانه بهرهبرداری صادر شده برای پرورش ماهی در دریا به تفکیک استانها و موانعی که منجر به عدم اجرا می شود، ارایه داد که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، طبق گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی از برنامههای اولویتدار این وزارتخانه حمایت از طرح پرورش ماهی در قفس دریا و منابع آبی آبهای داخلی است.
پرورش ماهی در قفس دریا در کشور ما یک صنعت نوپا است، اما تجربه بسیار موفقی در دنیا بهخصوص در کشورهای اسکاندیناوی و جنوب شرقی آسیا در این زمینه وجود دارد البته مطالعات اولیه این فعالیت و نمونههایی از آن در کشور اجرا شده که به حدود ۲۰ سال گذشته برمیگردد، در سطوح خرد و در دریاچههای پشت سدها و کانالهای آبرسانی زمینهای کشاورزی طرح پایلوت این فعالیت، از گذشته دور شروع شد اما بهطور جدی در سال ۹۲ کلید خورد.
مطابق با برنامه ششم در سال ۹۸ رقم یکصد هزار تن، در سال ۹۹ حدود ۱۵۰ هزار تن و برای امسال ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس دریا تکلیف شد و برای افق ۱۴۰۴ حدود ۴۰۰ هزار تن پیش بینی شده است.
البته طی این مدت، علاوه بر دریاهای شمال و جنوب، در دریاچههای سدهای داخلی هم استقرار پرورش ماهی در قفس انجام شد و تقریباً نیمی از تولید به دست آمده سال گذشته هم مربوط به این منابع آبهای داخلی است.
براساس آمارها، حدود ۱۵ هزار تن ماهی در قفسهای دریایی در سال ۹۸ تولید شده است.
نظر شما