به گزارش ایرنا از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حجتالاسلام امیر ارزانی روز دوشنبه به مناسبت سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد گفت: طی سالهای اخیر با توجه به تمرکز فعالیت کانونها در دو عرصه فرهنگی و هنری اقدامات متعددی با این محور انجام شده است که از جمله آنها میتوان به حضور در جشنوارههای مختلف فیلم، هنرهای تجسمی، سرود اشاره داشت به گونه ای که بسیاری از اعضای کانونها نه تنها در سطح داخلی که در جشنوارههای بینالمللی افتخارآفرینی کردند.
منظور ارزانی از راهیابی اعضای کانون های مساجد به مواردی همچون کسب مدال طلا و و جوایز اصلی چهل و سومین جشنواره بینالمللی هنر عکاسی نورماندی فرانسه است که احمد خطیری هنرمند عکاس عضو در کانون فرهنگی هنری مساجد جامع گلشن گرگان توانست با عکس دختری که در نماز پرواز میکند این مدال را به دست آورد که مدال طلای «فیاپ» (فدراسیون جهانی هنر عکاسی) و ربان آبی افتخار FIAP به این هنرمند اهدا شد.
فیلم کوتاه حواسم نیست اثری که با محوریت مسجد و نماز چندی قبل به همت اعضای کانون فرهنگی هنری مصباح جیرفت ساخته شده بود، موفق به راهیابی به بخش رقابتی جشنواره «The Lift- of sessions» شد. یک جشنواره بین المللی که با انبوهی از آثار ارسالی از سوی هنرمندان فیلمساز از نقاط مختلف جهان برگزار شده و طرفداران خود را دارد.
محمد نخودی لاریمی دارنده مدال نقره کشتی آزاد جهان و عضو کانون محراب جویبار و کسب مدال طلای جشنواره بینالمللی عکس خیام توسط بچه های کانونهای مساجد استان گلستان از دیگر مواردی است که باعث سرافرازی مردم ایران در جشنواره های بین المللی شد.
ارزانی ضمن گرامیداشت ۱۸ اسفند، سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: محور فعالیت نوجوانان و جوانانی که از سراسر ایران اسلامی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد عضویت دارند، اعتلای فرهنگ و هنر دینی از منظر مسجد است. این ستاد به عنوان یک نهاد انقلابی برخاسته از مسجد و متن مردم تلاش میکند تا به اصلیترین رسالت خود یعنی تحقق مسجد تراز اسلامی و احیای کارکردهای این نهاد مقدس رنگ واقعیت بخشیده و بیش از پیش در راستای عملیاتی سازی منویات مقام معظم رهبری در این عرصه گام بردارد.
مدیرکل هماهنگی امور ستادی هماهنگی کانونهای مساجد افزود: اقدامات کانون های مساجد در راستای تقویت عرصه کارآفرینی با تمرکز بر رشتههای مختلف هنری از جمله صنایع دستی بومی هر استان و همچنین ساخت فیلم و مستند و سرود بر پایه موضوعات مختلف با نگاه دینی و مذهبی است و حضور چشمگیر کانونها در رشتههای فوق در مقاطع مختلف منجر به اشتغالزایی برای بچههای مسجد شده و اکنون بسیاری از کانونها در استان های مختلف به صورت تخصصی در این رشته ها فعالیت داشته و کسب درآمد میکنند.
ارزانی با اشاره به راه اندازی پویش های نهال مهر و بچه های مسجدیم گفت: اعضای کانون ها در پویش بچه های مسجدیم از فعالیتهای مسجدی خود در سال های گذشته عکس ارسال می کنند و به نوعی آلبوم خاطرات مسجدی خود را به اشتراک می گذارند؛ علاقه مندان به شرکت در این پویش میتوانند عکسهای سلفی، دستهجمعی و عکس های خاطره انگیز خود را با هشتگ #بچه-های-مسجدیم پست و استوری کنند و همچنین صفحه اینستاگرام بچههای مسجد را دنبال کرده و در قرعه کشی این پویش که از ۱۸ تا ۲۵ اسفند برگزار می شود شرکت کنند.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد ستاد هماهنگی کانون های مساجد گفت: تقدیر از کانونهای برتر و فعال در استانها، دیدار اعضای کانونهای مساجد منتخب و فعال با نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه در استانها، دیدار با خانواده شهدا و غبارروبی از مزار شهیدان، افتتاح چندین باب کانون و کتابخانه در مساجد سراسر کشور با هدف توسعه هرچه بیشتر فرهنگ مطالعه بین بچههای مسجد، برپایی نمایشگاه از دستاوردهای ستادهای استانی، اجرای سرودهای مناسبتی در میادین، اجرای نمایش، معرفی کانونهای برتر در سیمای مراکز استانی، چاپ و نصب تبلیغات محیطی و بهره برداری از ظرفیتهای خبرگزاری شبستان به عنوان رسانه رسمی این ستاد و همچنین ستادهای ارتباطات رسانهای در استانهای سراسر کشور به منظور معرفی فعالیتهای بچههای مسجد، از دیگر فعالیتهای ستاد است.
به گزارش ایرنا پس از ماموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۲ اسفند سال ١٣٧١ در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول کرد، مقرر شد برای احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تاسیسات دستگاههای دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیاتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد نماید که این هیات بعد از شکلگیری و فعالیت، به ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
شبکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با عبور از مرز ۲۶ هزار کانون، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی جمهوری اسلامی است که از سال ١٣٧٢ به صورت رسمی آغاز به فعالیت نموده و تاکنون مامن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است.
ستاد هماهنگ کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تاسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامهریزیهای خود را انجام داده و به افزایش تاسیس تعداد کانونها در هر سال اهتمام ویژهای دارد. هر مسجدی در صورت آمادگی و تمایل با ارایه درخواست کتبی به دبیرخانههای استانی و با ارائه مدارک لازم میتواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.
نظر شما