به گزارش ایرنا، محمدرضا داورزنی در حاشیه تمرین امروز تیم ملی والیبال اظهار کرد: استراتژی فدراسیون این است که نگاه ویژهتری به والیبال زنان داشته باشیم؛ همان نگاهی که ۱۵ سال پیش برای رشد و توسعه والیبال مردان داشتیم. حرکت درستی به سمت قلههای پیش رو داشتیم به گونهای که والیبال مردان ایران از رتبه ۲۷ به ۸ جهان در آن مقطع تبدیل شد. این کار انرژی زیادی برد ولی میخواهیم در والیبال زنان ایران نیز انجام دهیم.
رییس فدراسیون والیبال افزود: تلاش ما این است که با برنامهریزی بهتر، برطرفکردن نقاط ضعف، ایجاد امکانات مناسبتر، توسعه والیبال در اقصینقاط کشور از طریق برگزاری مسابقات مختلف، هم در حوزه نونهالان و هم در حوزه نوجوانان برای شناسایی والیبالیستهای مستعد در سراسر کشور، بسترسازی کنیم تا روی این نسل سرمایهگذاری شود.
وی گفت: آخرین باری که زنان ایران در بازیهای آسیایی شرکت کردند، رقابتهای سال ۱۳۵۳ تهران بود. پس از آن تا ۳۸ سال، زنان در هیچ رویداد مهمی شرکت نکرده بودند. زمانی که به فدراسیون آمدم پیگیری کردیم تا پوشش زنان را تصویب کنیم. پس از آن فدراسیون جهانی را مجاب کردیم که زنان مسلمان بتوانند با پوشش در رقابتها شرکت کنند.
داورزنی تصریح کرد: سپس حضور در مسابقات قهرمانی آسیا در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را آغاز کردیم. در ابتدا به دنبال نتیجه و سکو نبودیم ولی در حال حاضر با توجه به جایگاه والیبال در جامعه و انتظارات مردم، باید والیبال زنان ایران در جایگاه مناسب قرار گیرد.
رییس فدراسیون والیبال با تاکید بر اینکه نگاه جنسیتی در والیبال نداریم، گفت: نباید این تصور شکل بگیرد که فدراسیون والیبال، فقط به والیبال مردان توجه دارد. زنان والیبالیست ایران برای قرار گرفتن در جمع تیمهای خوب دنیا، هیچ چیز از مردان کم ندارند. درست است که در حوزه والیبال زنان در آسیا تیمهای قدرتمندی همچون ژاپن، چین و کرهجنوبی حضور دارند ولی معتقدم به لحاظ فیزیکی و استعدادی والیبالی، زنان ایران ظرفیت لازم برای قرار گرفتن در جمع برترینها را دارند.
داورزنی ادامه داد: برای رسیدن به اهدفمان در والیبال زنان، برنامهریزی کردیم تا از تجربیات مربیان خوب دنیا استفاده کنیم. با رایزنیهای انجام شده با خولیو ولاسکو و سایر دوستان، الساندرا کمپدلی معرفی و این مربی ایتالیایی همکاری با فدراسیون را آغاز کرد. وی تجربه کار با ردههای پایه و سنین مختلف را دارد. ضمن اینکه با تیم پسران ایتالیا هم کار کرده بود و به همین منظور به این نتیجه رسیدیم که او میتواند برای رسیدن والیبال زنان ایران به اهداف مدنظر کمک کند.
رییس فدراسیون والیبال با اشاره به کمک معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان، افزود: با پیگیریهای حمید سجادی وزیر ورزش، مریم کاظمیپور معاونت زنان و سایر معاونین، کمک خوبی به والیبال زنان ایران صورت گرفت و مذاکراتی را آغاز و درخواست کردیم که در این دوره از بازیهای آسیایی، نگاه وزارتخانه به والیبال زنان، نتیجهمحور نباشد و اجازه خواستیم که بعد از ۴۸ سال، زنان را به بازیهای آسیایی اعزام کنیم. میخواستیم قلهای برایشان تعریف کنیم که با انگیزه و شتاب بیشتری به سمت قله حرکت داشته باشند.
وی به پخش زنده مسابقات والیبال زنان از پلتفرمهای مختلف اشاره کرد و گفت: نمایش بازیها و بردن رقابتها به داخل منازل، انگیزه تازهای در نسل جدید ایجاد کرد. از طرفی والیبال پشتوانه بزرگی همچون مقام معظم رهبری دارد. ایشان اعتقاد دارند که والیبال یکی از رشتههای ورزشی بسیار خوب است و خانوادگی نیز این رشته را دنبال میکردند. ایشان یکی از حامیان بزرگ ما هستند تا بتوانیم حرکت خود را به سمت جلو پیش ببریم. ضمن این که باید چارچوبها و اصول ایران اسلامی را رعایت کنیم. مسیری که در حال حاضر انتخاب کردهایم مسیر سختی است که با کمک همه بازیکنان باید آن را طی کنیم. باید خودباوری لازم را داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که نباید از قدرتهای والیبال ترسید، گفت: در بخش مردان حدود ۱۱ سال است که کره جنوبی موفق به پیروزی مقابل ایران نشده است. اگر تکتک بازیکنان به این باور برسند که میتوانند از پس همه تیمهایی آسیایی برآیند، میتوانیم در زمره تیمهای خوب باشیم. افق پیش روی والیبال زنان در گام اول، صعود از رتبه هشتمی و قرار گرفتن در جمع چهار تیم برتر آسیاست. سپس به سراغ آن خواهیم رفت که از پس ژاپن و چین و کره جنوبی بربیاییم.
داورزنی با بیان اینکه فدراسیون والیبال نیاز به کمک مالی وزارت ورزش و جوانان ندارد، افزود: از وزارتخانه پول نمیخواهیم. بیش از پول، نیاز به حمایت معنوی وزارتخانه داریم و اینکه زنان والیبالیست ما را باور داشته باشند. زنان والیبال ایران در مسیر رشد قرار دارد و باید حمایت شود.
داورزنی ادامه داد: از کاظمیپور، فریبا محمدیان نایب رییس زنان فدراسیون و سایر همکاران میخواهم به تواناییهای والیبال زنان ایران باور داشته باشند. باید به هم کمک کنیم تا با کار و برنامهریزی بیشتر به اهدافمان برسیم. زمانی که برای رسیدن به سطح اول والیبال مردان آسیا و قرار گرفتن در جمع تیمهای برتر دنیا برنامهریزی کردیم. ۱۰ سال طول کشید که نتیجه بگیریم و این را نباید فراموش کرد. نتوانستیم در المپیک ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ حضور داشته باشیم ولی در گام سوم توانستم بعد از ۵۳ سال سهمیه المپیک ۲۰۱۶ را کسب کنیم. پس اینطور نیست که ۲ سال دیگر عدهای بگویند قرار گرفتن والیبال زنان آسیا در جمع چهار تیم برتر چه شد؟ چون رفتن به جمع برترینهای آسیا و جهان نیازمند برنامهریزی ۴ الی ۸ ساله است تا گام به گام پیش برویم.
نظر شما