رادیو فرانسه: تحویل جنگنده به ارتش اوکراین کار ساده‌ای نیست

تهران- ایرنا- بسیاری از مقامات غربی تامین جنگنده‌ به اوکراین را برای کمک به این کشور در دفاع هوایی در مقابل روسیه وعده داده اند، اقدامی که عملی شدن آن به سادگی وعده دادن آن به نظر نمی رسد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رادیو فرانسه، حال که غربی ها احتمال اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین را رد کرده اند، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین از آنان خواسته تا هواپیماهای جنگی در اختیار کشوش قرار دهند.

وی روز یکشنبه گفت: اگر حتی به ما جنگنده ندهید تا از خود دفاع کنیم تنها یک نتیجه می توان گرفت، اینکه می خواهید به آرامی ما را بکشید!

به گزارش موسسه مطالعات راهبردی «توازن نظامی»، ناوگان نظامی اوکراین منحصراً از جنگنده های قدیمی شوروی از انواع میگ ۲۹ و سوخو ۲۷ و همچنین جنگنده بمب افکن های سوخو ۲۵ تشکیل شده است. به همین دلیل خلبانان نظامی اوکراین تنها می‌توانند بدون آموزش از عهده خلبانی این جنگنده ها برآیند.

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تحویل هواپیماهای جنگنده ساخت شوروی به اوکراین توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا که این دست جنگنده ها را در اختیار دارند، سخن گفته بود.

از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک (ناتو) تنها اعضای قدیمی پیمان ورشو به شکل رسمی هواپیماهای روسی در اختیار دارند. به شکل ویژه نیز جنگنده های میگ ۲۹ به نیاز اوکراین پاسخ می‌دهد. این جنگنده به نیروهای اوکراین اجازه می دهد که در زمینه تسلط بر آسمان با روس ها رقابت کنند.

بر پایه این گزارش، اسلواکی ۱۴، بلغارستان ۱۱ و لهستان ۲۸ فروند میگ ۲۹ در اختیار دارند. اما رضایت این کشورها به تحویل این جنگنده ها یعنی پذیرفتن خطر چرا که تحویل جنگنده ها به اوکراین می تواند «مشارکت فعال در جنگ» قلمداد شود. مساله بعدی نیز شیوه انتقال جنگنده هاست؛ از سویی، انتقال جنگنده ها از راه زمینی چالش برانگیز است و دیگر سو سوال جدی در مورد احتمال انتقال هوایی آنها وجود دارد.

همچنین در حالی که باندها و آشیانه‌های فرودگاه‌های اوکراین بمباران و زیرساخت های آن تخریب شده اند، نمی توان مطمئن بود که اوکراین امکان و ظرفیت نگهداری از این جنگنده ها را دارا باشد.

تا این لحظه، کشورهای دارای جنگنده های مناسب اوکراین خویشتن داری کرده اند. حالا که جنگ در نزدیکی مرزهای آنان در جریان است تمایلی ندارند که ناوگان هوایی- نظامی خود را تضعیف کنند. حتی در صورتی که واشنگتن به لهستان وعده داده باشد که جنگنده های ارسالی به اوکراین این کشور را با جنگنده های اف ۱۶ جایگزین می کند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه  روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. پوتین سه رو پس از آن نیز  پنجشنبه گذشته (۵ اسفند)   آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و امروز وارد سیزدهمین روز خود شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha