فیزیکدان نامدار ایرانی: علوم پایه نیازمند توجه بیشتر دولتمردان است

تهران- ایرنا- فیزیکدان نامدار ایرانی گفت: هزینه اعتلای علوم پایه همواره برعهده دولت ها بوده و لازم است سرمایه گذاری در این زمینه از سوی دولتمردان بیشتر از گذشته شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، پروفسور یوسف ثبوتی که در آیین افتتاحیه سال بین‌المللی علوم پایه و پیشرفت پایدار سخن می گفت در بیان این دلایل اظهار داشت: براساس آمارهای علم سنجی، بیشترین مقاله های پژوهشی مراکز تحقیقاتی و علمی ایران در علوم پایه نوشته شده است. از سوی دیگر رشد نشر این مقاله ها در سطح بین المللی به چندین هزار مقاله در سال اهمیت علوم پایه در کشور ما را نشان می دهد.

وی اضافه کرد: ایران در علوم پایه مثل ژنتیک، اعصاب، کیهان شناسی، فیزیک نظری، اپتیک و لیزر پیشگام و در شرف عرضه اندام جهانی است.

استاد پیشکسوت دانشگاه با بیان اینکه شرط به روز بودن در حوزه دانشی داشتن آگاهی از سطح دانش جهان است و نیاز به رفت و آمد های بین المللی و فرصت های مطالعاتی و پذیرش دانشجوهای خارجی است، خطاب به وزیر علوم گفت: بخاطر تنگ های مالی این تعاملات از بین رفته است.

ثبوتی افزود: مردم برای تولیدات و خدماتی که در زندگی روزمره نیاز دارند، هزینه می کنند اما علوم پایه مثل فیزیک، ریاضی و شیمی دغدغه آنها نیست اما چون علوم پایه در میان مدت و بلند مدت به نتیجه می رسند باید دولت و مجلس به این مهم توجه داشته باشند و از سرمایه گذاری در این زمینه نهراسند.

وی در ادامه اظهار داشت: بنا داریم در زنجان (زادگاه و محل زندگی این دانشمند) خانه دانش بنا کنیم که مخاطب آن کودکان، نوجوانان، جوانان و در رده بعد مسن تر ها که هنوز شوق آموزش دارند.

مؤسس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان توضیح داد: بازدید کنندگان می توانند در خانه دانش شخصا دست به انجام آزمایش های ساده بزنند و ما کیت های آزمایشگاهی متعلق به این مرکز را به صورت امانت به مدارس می فرستیم وقتی خراب شوند، تعمیر می کنیم و باز وارد چرخه آزمایش و یادگیری می کنیم.

ثبوتی یادآور شد: زمین و هزینه بنا و تجهیزات این موسسه توسط خیرین و تامین می شود و در حال حاضر ۱۰ نفر از فعالان علوم پایه تحت نظر یک متخصص مشغول خواندن کتابهای علمی دبستان و دبیرستان و طراحی کیت های آزمایشگاهی مرتبط هستند.

به گزارش ایرنا، آیین افتتاحیه سال بین المللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش و جمعی از کارشناسان در سالن همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.

سازمان جهانی یونسکو در نوامبر سال ۲۰۱۹ در قطعنامه چهلمین کنفرانس عمومی خود، سال ۲۰۲۲  را سال بین‌المللی علوم پایه نامگذاری کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha