بخش مهم فرهنگسازی حفاظت از اراضی ملی بر عهده رسانه‌ها است

سنندج- ایرنا- سرپرست جهاد کشاورزی کردستان گفت: رسانه‌ها و خبرنگاران در ارتقای فرهنگ عمومی حفاظت از عرصه‌ها و منابع طبیعی نقش ویژه‌ای دارند که با عمل به آن عرصه بر سودجویان تنگ می‌شود.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز چهارشنبه در مراسم اختتامیه اولین جشنواره منابع طبیعی، رسانه و فرهنگ در سنندج اظهار داشت: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی به رسانه و خبر تغییر می کند و در ارتباطی شفاف هیچ مطلبی پوشیده از نگاه خبرنگاران نخواهیم داشت.

وی با اشاره به فعالیت ۱۳۰هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان گفت: ۳۰۰ هزار نفر از این بخش بصورت مستقیم ارتزاق دارند و برای همین مردم حق دارند از سیاست های این حوزه گسترده مطلع شوند و این مهم بر عهده خبرنگاران است.

سرپرست جهاد کشاورزی کردستان با تاکید بر اینکه تمام انتقادها را پذیرا هستیم، افزود: البته این مساله نباید منجر به یاس و ناامیدی مردم شود چرا که کارهای بزرگی هم انجام شده است.  

اسکندری یکی از این اقدامات را تبدیل ۱۶ هزار هکتار زمین دیم به آبی برشمرد و گفت: این اقدام تحول بزرگی در حوزه اشتغال و تولید را رقم می زند و میزان تولید سالانه استان را از ۲.۲ میلیون تن فعلی به پنج میلیون تن تا ۲ سال آینده افزایش می‌دهد.  

وی به نقش خبرنگاران درباره حفظ منابع طبیعی و فرهنگسازی اشاره کرد و گفت: تعرض به منابع طبیعی تجاوز به حقوق شهروندی است و خبرنگاران با پرداختن به آن می توانند کمک بزرگی به حفظ بیت‌المال داشته باشند.  

بخش مهم فرهنگسازی حفاظت از اراضی ملی بر عهده رسانه‌ها است

قطع درختان بانه را تا آخر پیگیری می‌کنیم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این نشست اظهار داشت: جشن پایان کاداستر اراضی ملی امسال به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد.

سعدی نقشبندی افزود: در ۲ سال اخیر یک هراز و ۹۵۷ پلاک شامل  ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار هکتار از عرصه‌های مرتعی استان نقشه برداری و برای یک میلیون ۸۸۲ هزار هکتار در قالب یک‌هزار و ۶۴۷ پلاک سند تک برگ بنفش صادر شد.

وی افزود: تنها ۱۵ پلاک با مساحت سه هزار و ۱۹۶ هکتار که مشترک در حریم و محدوده با اداره کل راه و شهرسازی است باقیمانده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: تاکنون ۸۴درصد اراضی ملی سنددار شده و ۱۵ درصد هم در دست اجرا است که تا پایان سال نهایی می‌شود.

نقشبندی به نقش ارزنده رسانه‌ها در فرهنگسازی حراست از عرصه‌های طبیعی اشاره کرد و گفت: به همین دلیل برگزاری این جشنواره به اندازه کاداستر ارزشمند است.

وی با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی، شهرداری ها را در توسعه فضای سبز و نیز انجمن های مردم نهاد را برای حفاظت سهیم کرده‌ایم، یادآور شد:  ۸۰ هزار اصله نهال در قالب طرح زراعت چوب به تناسب مکان جغرافیایی غرس می شود و برای ایجاد پارک های درون محله با اولویت مناطق حاشیه نشین نیز اعلام امادگی کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به ارزش پوشش گیاهی در حفظ بافت خاک اشاره کرد و افزود:  در کشورهای توسعه یافته، پوشش گیاهی از شاخص‌های توسعه است و مبنای ارزیابی فرهنگی به شمار می‌رود.

نقشبندی با بیان اینکه توسعه پوشش گیاهی در سازمان جنگل ها از اولویتهای مهم است، تاکید کرد: حفظ وضع موجود بسیار مهم است و در روزهای اخیر در بانه شاهد قطع درختان بودیم و  پیگیری جدی انجام شده و این پرونده تا نقطه نهایی پیگیری می شود.

وی از رسانه‌ها خواست هرجا تعلل و سستی در انجام کار دیده شد، با جدیت وارد عرصه شوند و پیگیری را تا سرانجام کار دنبال کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از یکی از نگرانی‌های اصلی این است که متولیان، بهره‌برداران و جوامع محلی از کارکردهای مرتعی، جنگلی و پوشش گیاهی در حوزه آبخیز آگاهی کافی ندارند و از اثربخشی آن روی حیات حال و آینده ناآگاه هستند که در اینجا هم رسانه می‌تواند در ترغیب مشارکت عمومی فعالانه عمل کرده و اطلاع‌رسانی کند.

بخش مهم فرهنگسازی حفاظت از اراضی ملی بر عهده رسانه‌ها است

دبیر اجرایی این جشنواره نیز از تلاش برای ارتقا جشنواره در سال های آینده به سطح منطقه‌ای و ملی خبرداد و گفت:  تداوم فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در گرو مشارکت عمومی است.

پیمان فتاحی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با عملکرد کم نظیر خود سال گذشته در کل کشور برتر شد و همسو با اقدامات جهشی، با انعکاس فعالیت های انجام گرفته، نقش و اهمیت رسانه در ترغیب مردم به حفاظت از عرصه‌های طبیعی را نمایان کرد.

وی افزود: فلسفه وجود جشنواره، ایجاد رقابت و تجزیه و تحلیل آثار به عنوان یک قسمت بزرگ است و بخش دیگر هم به گردآوری تجربیات برای توسعه و پیشرفت پایدار اختصاص دارد.

فتاحی گفت: اهداف خاص سازمان جنگل ها، حفاظت، احیا، اصلاح، توسعه پایدار و بهره برداری اصولی و پایدار از عرصه‌های ملی است که با سرنوشت انسان ها گره خورده و برای نیل به این مهم، این جشنواره با بررسی ۱۸۳ اثر ارسالی برگزار شد.

۱۸۳ اثر به دبیرخانه این جشنواره که فراخوان آن خرداد ماه امسال با تمرکز بر شعار سال (تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها) منتشر شد، ارسال شده بود.

آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در ۱۵ بخش اصلی و ویژه بود که در هشت بخش مورد ارزیابی داوران شامل مسعود احمدی، سید علی مدنی و شیروان یاری قرار گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha